«Year of the Monkey»: Ένας (δύσκολος) χρόνος στη ζωή της Patti Smith

Περίληψη: Ένας χρόνος είναι αρκετός, για να αλλάξει τη ζωή οποιουδήποτε. Ωστόσο τα γεγονότα παίρνουν τελείως διαφορετική όψη, όταν τα καταγράφει η μοναδική Patti Smith...

Όταν ακούς για απομνημονεύματα, συνήθως φαντάζεσαι την ιστορία μιας (σχεδόν) ολόκληρης ζωής. Τα έργα και τις ημέρες ενός ανθρώπου από την αρχή μέχρι το τέλος. Οι εμπειρίες ζωής της Patti Smith, όμως, φτάνουν για να γεμίσουν όχι μόνο ένα, αλλά πολλά βιβλία. Δεν είναι καθόλου παράξενο, λοιπόν, που το «Year of the Monkey» είναι η τρίτη της βιογραφία και εξιστορεί τα γεγονότα μιας μόνο χρονιάς από τη ζωή της.

Η Patti Smith, στο βιβλίο που κυκλοφόρησε πρόσφατα, διηγείται τα σημαντικότερα γεγονότα από το 2016. Η χρονιά ξεκίνησε για εκείνη πολύ δύσκολα, με τον φίλο της και παραγωγό Sandy Pearlman να νοσηλεύεται λόγω εγκεφαλικής αιμορραγίας. Και η συνέχεια δεν ήταν ευκολότερη: Ο Pearlman έχασε τη ζωή του αργότερα μέσα στη χρονιά (26 Ιουλίου), αλλά αυτή δεν ήταν η μόνη απώλεια που αντιμετώπισε τους 12 εκείνους μήνες. Οι άνθρωποι που χάθηκαν έκαναν πολύ δύσκολη τη «συμφιλίωση» της ίδιας με την ηλικία της, καθώς, μέσα στο 2016, η Patti Smith θα έκλεινε τα 70 χρόνια ζωής.


Από το 2016 δεν έλειπαν τα γεγονότα με παγκόσμια επιρροή, με σημαντικότερο από αυτά την  εκλογή του Donald Trump στην προεδρία των ΗΠΑ. Η άνοδος του λαϊκισμού, η κλιματική αλλαγή επιδεινώθηκε - όλα τα παραπάνω θα επηρέαζαν τον οποιονδήποτε, ωστόσο η διαφορά είναι πως η Patti Smith είναι μια μοναδική αφηγήτρια και τα αποτυπώνει με τρόπο ξεχωριστό. Καταφέρνει να δώσει μαγεία ακόμα και σε περιγραφές γεγονότων που μοιάζουν ανιαρά. Με την ιδιαίτερη γραφή της, καταφέρνει να δείξει ότι ακόμα και κάτω από δύσκολες συνθήκες, ακόμα και μέσα από μια καταθλιπτική πραγματικότητα, μπορούμε να βγούμε κερδισμένοι.

Το Public χαρίζει σε τρεις (3) τυχερούς ισάριθμα (3) αντίτυπα του βιβλίου «Year of the Monkey». Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με σχετικό email και θα ανακοινωθούν στο Public Blog

Το μόνο που χρειάζεται είναι να συμπληρώσετε τη σχετική φόρμα. Καλή τύχη!