«Εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδες»: επιτέλους και στα ελληνικά!

Περίληψη: Μέσα στον Οκτώβριο κυκλοφόρησε στα ελληνικά το πολυαναμενόμενο «Εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδες» και ήδη κερδίζει δύσκολους αναγνώστες. Εσύ, το ξεφύλλισες;

Όταν ένα βιβλίο έχει πουλήσει μέχρι τώρα περισσότερα από 4 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και είναι για πάνω από 44 εβδομάδες στη λίστα με τα  New York Times bestsellers, σίγουρα δεν μπορείς να το αγνοήσεις. Όταν μάλιστα αφορά μια αλλιώτικη ιστορία ενηλικίωσης, το ενδιαφέρον αυξάνεται. 

Ο λόγος για το «Εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδες» (πρωτότυπος τίτλος: «Where the Crawdads Sing»), που έφεραν στα ράφια οι εκδόσεις Δώμα μέσα στον Οκτώβριο και είναι μια ιστορία που περιμέναμε με μεγάλο ενδιαφέρον να διαβάσουμε στα ελληνικά. Είναι το πρώτο μυθοπλαστικό έργο της Delia Owens, μιας γυναίκας που έζησε 23 ολόκληρα χρόνια σε ορισμένες από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Αφρικής, μελετώντας λιοντάρια, ελέφαντες και άλλα άγρια ζώα.

Στις σελίδες του, μάς περιμένει η ιστορία της Κάια, ενός κοριτσιού που ζει εγκαταλελειμμένο και μόνο σε έναν βάλτο στη Βόρεια Καρολίνα. Παρέα με τους γλάρους, την άμμο και την αρμύρα, θα αφουγκραστεί τη φύση και θα μάθει να ζει με τα ένστικτά της. Η άγρια ομορφιά της, όμως, δεν θα μπορούσε να μη σαγηνεύσει δύο νεαρούς από το χωριό, ενώ η διαφορετικότητά του «αγριοκόριτσου» θα δημιουργήσει φήμες και κατηγορίες για τον θάνατο ενός νεαρού. Η επαφή της με τους ανθρώπους, θα είναι, όπως φαίνεται, για την Κάια, η αρχή μιας καινούριας ζωής, με αδιανόητες εξελίξεις.

Αυτή είναι μια σπαρακτική ιστορία ενηλικίωσης, ειπωμένη για να μας υπενθυμίσει πως τα παιδικά μας χρόνια μάς καθορίζουν με έναν μοναδικό τρόπο. Μια ιστορία για την ανθρώπινη φύση και τα αρχέγονα, βίαια μυστικά που φέρνει μαζί της. Κάθε αναγνώστης θα εκτιμήσει ό,τι έχει να αφήσει στις καρδιές μας αυτό το βιβλίο.

Extra info: αναμένεται και ταινία βασισμένη στην ιστορία της Κάια, με τη Reese Witherspoon στο ρόλο της παραγωγού, αφού, όπως δήλωσε η ίδια, δεν ήθελε με τίποτα να φτάσει στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου!

To Public χαρίζει σε τρεις (3) τυχερούς τρία (3) αντίτυπα του βιβλίου «Εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδες». 

Ο διαγωνισμός θα λήξει την Τρίτη 5 Νοεμβρίου.

Η κλήρωση έγινε και οι νικητές είναι:

Πάνος Κατσαράς

Γωγώ Καρνέζη

Βάσω Γούλα