«Το κλαμπ των 5 π.μ.» του Ρόμπιν Σάρμα: Ξύπνα νωρίτερα, ζήσε καλύτερα!

Περίληψη: Μια πολύ μικρή αλλαγή, όπως η ώρα του σου πρωινού ξυπνήματος, μπορεί να κάνει κάθε μέρα σου καλύτερη. Το μυστικό το κατέχει ο Ρόμπιν Σάρμα - αρκεί να κάνεις join το σωστό κλαμπ!

Πόσες φορές έχεις σηκωθεί από το κρεβάτι σκεφτόμενος ότι θα ήθελες λίγο παραπάνω χρόνο για σένα, πριν ετοιμαστείς για τη δουλειά; Να πιεις καφέ με την ησυχία σου, να κάνεις μια βόλτα ή -ακόμα καλύτερα- να διαβάσεις λίγες σελίδες από το βιβλίο που παιδεύεις το τελευταίο διάστημα; Δεν θα ήταν υπέροχο να έχεις λίγη παραπάνω ώρα για τον εαυτό σου;

Ε, λοιπόν, όλα τα παραπάνω μπορούν να λυθούν πολύ εύκολα, αρκεί να γίνεις μέλος του «Κλαμπ των 5 π.μ.», όπως - πολύ απλά αλλά και πολύ σοφά - προτείνει στις σελίδες του ομότιτλου βιβλίου ο «βασιλιάς της αυτοβελτίωσης» και συγγραφέας του Ρόμπιν Σάρμα.

Τι προτείνει, λοιπόν; Να «χακάρεις» τη ρουτίνα σου και να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου: πιο παραγωγικός, με καλύτερη φυσική κατάσταση και θετική διάθεση. Η βασική ιδέα του βιβλίου είναι προφανής από τον τίτλο κιόλας. Η ημέρα σου πρέπει να ξεκινάει στις 5 το πρωί. Μπορεί η συμβουλή «ξύπνα νωρίτερα» να ακούγεται απλοϊκή, αλλά πίσω της κρύβεται μια βαθιά φιλσοφημένη στάση απέναντι στα πράγματα, που θα σε βοηθήσει να αλλάξεις συνήθειες προς το καλύτερο.

Πώς θα γίνει αυτό; Όπως σημειώνει ο Αποστόλης Κουμαρίνος, ιδρυτής των theSpeakers, στο blog της Διόπτρας, «ξεκινώντας από τα απλά [...] Ξυπνώντας τις πρώτες πρωινές ώρες τα αποθέματα θέλησης, αυτοελέγχου, διαχείρισης σκέψεων και αποφάσεων είναι στα μέγιστα δυνατά επίπεδα για αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό εκείνες τις ώρες να κάνεις κάποιες συγκεκριμένες δραστηριότητες που περιλαμβάνονται στο μοντέλο «20/20/20». Ακόμα, νωρίς το πρωί μένεις μακριά από περισπασμούς και άλλες μορφές ενόχλησης που θα σου πάρουν τη συγκέντρωση και τη προσοχή σου. Μπορείς επιτέλους να εστιάσεις, να αφιερώσεις όλη σου τη προσοχή στην ανάπτυξη του εαυτού σου μιας και το μυαλό εκείνες τις ώρες είναι ακόμα ιδιαίτερα «εύπλαστο». Μπορείς επιτέλους να κάνεις στον εαυτό σου το καλύτερο δώρο – αυτό της επένδυσης χρόνου σε εκείνον χωρίς ειδοποιήσεις στο κινητό, χωρίς άσκοπα τηλεφωνήματα, χωρίς οποιαδήποτε μορφής διακοπή».

 

δφ

 

Η προσέγγιση του Sharma αναλύεται με ευρηματικό τρόπο, καθώς «Το Κλαμπ των 5 π.μ.» μεταφέρει τις ιδέες του υπό τη μορφή μυθιστορήματος. Δύο άνθρωποι που προσπαθούν να βάλουν τη ζωή τους σε τροχιά επιτυχίας θα συναντήσουν τον μέντορα, που θα τους φέρει στον σωστό δρόμο. Ακολούθησε τα βήματά τους, για να έρθεις πιο κοντά σε μια επιτυχημένη, πληρέστερη ζωή. Το βιβλίο κυκλοφόρησε το 2018 στα αγγλικά και τώρα μόλις στα ελληνικά από τις εκδόσεις Διόπτρα. Θα το βρεις άμεσα διαθέσιμο στα καταστήματα Public και στο public.gr!

Το Public χαρίζει σε πέντε (5) τυχερούς από ένα (1) αντίτυπο βιβλίου. Η κλήρωση ολοκληρώθηκε και οι νικητές είναι οι εξής: 

Ντίνα Καραμάνου
Τάσος Γκάτσος
Πέτρα Θεοδώρου
Μαρία Γαλανού
Νίκη Καραμίχαλου

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή!