Βλέπεις rom-coms; Κάνε το quiz και βρες το μυθιστόρημα που θα σε συναρπάσει!

Περίληψη: Ψάχνεις νέο rom-com μυθιστόρημα για τη βιβλιοθήκη σου; Το quiz που ετοιμάσαμε έχει την απάντηση με βάση την αγαπημένη σου κομεντί.

Το φθινόπωρο βαίνει προς το τέλος του και σιγά σιγά ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε το χειμώνα. Κουβερτούλα, ζεστό καφεδάκι και ένα καλό βιβλίο συνθέτουν το τρίπτυχο της επιτυχίας. Τις ημέρες που ο καιρός δεν προσφέρεται για έξοδο με την παρέα, είναι η ιδανική στιγμή για να ταξιδέψεις με ένα υπέροχο ρομαντικό μυθιστόρημα. Τα romance novels είναι γεμάτα με καθηλωτικά love stories και αξέχαστους ήρωες, προσφέροντας μοναδικές συγκινήσεις. Με λίγα λόγια η απόλυτη μορφή escapism από τη φρενήρη καθημερινότητα. Εδώ και δεκαετίες τα ρομαντικά μυθιστορήματα πάνε πακέτο με τις αισθηματικές κομεντί αφήνοντας το δικό τους στίγμα στην έβδομη τέχνη. Αν αυτή την περίοδο αναζητάς ένα καλό ρομάντζο, το quiz μας θα σε καθοδηγήσει ώστε να βρεις το κατάλληλο με βάση την αγαπημένη σου ταινία.

Romance μυθιστορήματα: Ιστορίες που συναρπάζουν τη φαντασία!

romantika-vivlia-02

Έρωτας, φλερτ, μυστικά, καρμικές συναντήσεις, ιστορίες με happy end και σχέσεις που έληξαν άδοξα, η ρομαντική λογοτεχνία είναι για όλους. Όπως και η αγάπη. Τα ρομαντικά μυθιστορήματα δε βγήκαν πότε εκτός μόδας, όμως σήμερα το αναγνωστικό ενδιαφέρον για το romance fiction είναι ίσως μεγαλύτερο από ποτέ. Βραβευμένες star της ρομαντικής λογοτεχνίας όπως η Colleen Hoover, η Emily Henry, η Ali Hazelwood και η Elena Armas, φιγουράρουν ψηλά στις λίστες των best seller συγγραφέων. Βιβλία σαν το συγκινητικό «It Ends With Us» και το ανατρεπτικό «Normal People» έχουν πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, ενώ άνθηση τα τελευταία χρόνια γνωρίζουν επίσης και τα LGBTQ+ love stories. Ιδιαίτερη επιτυχία σημειώνουν και crossover είδη ρομαντικού fiction όπως το fantasy romance. Σταθερή αξία παραμένει το historical romance, με συναρπαστικά βιβλία που δείχνουν πως ο έρωτας δε γνωρίζει έθνη, κράτη, σύνορα και εποχές.

Rom-coms: To πιο απολαυστικό guilty pleasure!

romantika-vivlia-01

Συγκινητικές, αστείες και με έντονο σασπένς, οι ρομαντικές κομεντί είναι η καλύτερη συντροφιά για τα χειμωνιάτικα βράδια, όταν η παρέα έχει ρίξει άκυρο. Μάλιστα, μετά από μια ερωτική απογοήτευση συστήνονται ανεπιφύλακτα. Ποιος δεν έχει ταυτιστεί έστω και λίγο με τους χαρακτήρες και τα σκηνικά που εκτυλίσσονται στις rom-com ταινίες; Η larger-than-life πλοκή, τα χαρακτηριστικά κλισέ, η ειλικρινής διάθεση και η γλυκόπικρη αίσθηση που έχουν οι rom-coms, έχουν αγαπηθεί από εκατομμύρια θεατές ανά τον κόσμο. Μάλιστα, ως πνευματικό τέκνο της ρομαντικής λογοτεχνίας, πολλές rom-com κινηματογραφικές μεταφορές είναι βασισμένες σε βιβλία. Από το κλασικό «Όσα πέρνει ο άνεμος» της Margaret Mitchell και το «Ανεμοδαρμένα Ύψη» της Emily Brontë μέχρι το «Υ.Γ. Σ' αγαπώ» της Cecelia Ahern και το πρόσφατο «Simon vs The Homo Sapiens Agenda» της Becky Albertalli, τα έργα της ρομαντικής λογοτεχνίας επηρέασαν και συνεχίζουν να στέκονται πηγή έμπνευσης για αλησμόνητες rom-coms. Πώς γίνεται να ξεχάσεις τον περίφημο χαρακτήρα τοu Hugh Grant στο «Notting Hill» και του Ryan Gosling στο «Ημερολόγιο»; Ή τις iconic ηρωίδες που ενσάρκωσε η Meg Ryan στο «When Harry Met Sally» και στο «You’ve Got Mail».

Ρομαντικά βιβλία: Κάνε το quiz και βρες το επόμενό σου μυθιστόρημα

Αν η βιβλιοθήκη σου είναι γεμάτη με τα βιβλία της Taylor Jenkins Reid και το Love, Actually δε βγαίνει ποτέ από τη watchlist σου, πιθανολογούμε πως το romance fiction είναι το αγαπημένο σου genre. Γι’ αυτό, αφού κάναμε ένα μικρό rerun σε αγαπημένες αισθηματικές κομεντί, φτιάξαμε ένα κουίζ για αθεράπευτα ρομαντικούς. Εσύ απλά θα απαντήσεις σε 6 ερωτήσεις, και εμείς θα βρούμε το μυθιστόρημα που σου ταιριάζει, για τις ημέρες των γιορτών.  Πάτα «Start» στο κουίζ που ακολουθεί!