Βραβεία Βιβλίου Public 2024: Last call για να ψηφίσεις τους νικητές!

Περίληψη: Η τελική φάση των 11ων Βραβείων Βιβλίου Public ξεκίνησε. 10 shortlists σε περιμένουν για να αναδείξεις τους μεγάλους νικητές της φετινής διοργάνωσης!

Από το 2014, κάθε χρόνο τέτοια εποχή η ελληνική κοινότητα του βιβλίου δίνει ραντεβού στα Βραβεία Βιβλίου Public. Για 11η χρονιά, η μεγάλη βιβλιοφιλική γιορτή σου δίνει την ευκαιρία να αναδείξεις τα βιβλία που σε σημάδεψαν. Τα βιβλία που σε ταξίδεψαν. Τα βιβλία που αγάπησες. Η δεύτερη συναρπαστική φάση του φετινού διαγωνισμού έχει ήδη ξεκινήσει. Με 195.000 (!) ψήφους, οι αναγνώστες διαμόρφωσαν τις τελικές shortlists που απαρτίζουν τις 10 βασικές κατηγορίες των Βραβείων Βιβλίου Public 2024. Μέχρι τις 21 Ιουνίου, μπορείς να ρίξεις και πάλι την ψήφο σου (1 ανά κατηγορία) στην πλατφόρμα του Public Book Awards 2024, εκεί απ’ όπου θα προκύψουν οι τελικοί νικητές. Save the date λοιπόν!

Ποιο θα είναι το ελληνικό μυθιστόρημα της χρονιάς;

vraveia-vivliou-public-shortlists-04

Κάθε κατηγορία «κρύβει» μέσα της έργα συγγραφέων που αξίζουν μια θέση στη βιβλιοθήκη σου. Το ελληνικό μυθιστόρημα έχει γράψει τη δική του ξεχωριστή ιστορία όλα αυτά τα χρόνια στα Βραβεία Βιβλίου Public, και η φετινή διοργάνωση δεν αναμένεται να αποτελεί εξαίρεση. Άραγε ποιο βιβλίο αγάπησαν (περισσότερο) οι αναγνώστες τη χρονιά που μας πέρασε; Το συγκινητικό «Κι ως την άλλη μου ζωή θα σε λατρεύω» του Κώστα Κρεμμύδα, το γεμάτο μυστήριο «Μπλε ζαφείρι» της Ρένας Ρώσση-Ζαΐρη, το νοσταλγικό «Παλιές και νέες χώρες» του Ισίδωρου Ζουργού, το καθηλωτικό «Ποτάμι των χιλίων τυφλών» του Πάνου Δημάκη ή κάποιο άλλο από τα συναρπαστικά βιβλία που έφτασαν στη φετινή shortlist;

Fiction αριστουργήματα απ’ όλο τον κόσμο!

Η λογοτεχνία δεν γνωρίζει σύνορα και η ανάγνωση ενός καλομεταφρασμένου μυθιστορήματος είναι το μυστικό για να «ταξιδέψουμε» στις πιο όμορφες γωνιές του κόσμου. Για άλλη μια χρονιά, στα Public Book Awards «πρωταγωνιστούν» τα μεγαλύτερα ονόματα της σύγχρονης λογοτεχνίας. Στη φετινή shortlist βρίσκουμε, μεταξύ άλλων, τους ονειρικούς κόσμους του Neil Gaiman, τις ρομαντικές ιστορίες της Colleen Hoover, τις fantasy περιπέτειες της Sarah J. Mass, και τα ανατρεπτικά θρίλερ του Sebastian Fitzek. Ποιος θα είναι ο νικητής/νικήτρια των Public Book Awards 2024; Εσύ αποφασίζεις!

Ποιητικές συλλογές & διηγήματα που αγαπήσαμε!

vraveia-vivliou-public-shortlists-02

Πολλές φορές ένα μικρό σε όγκο βιβλίο είναι αρκετό ώστε να σου αλλάξει τη ζωή. Ολοένα και περισσότεροι ταλαντούχοι νέοι συγγραφείς έρχονται να αφήσουν το στίγμα τους στο χώρο του ελληνικού διηγήματος και της σύγχρονης ελληνόφωνης ποίησης. Η αγάπη, το παρελθόν, η μνήμη, τα όνειρα, η υπαρξιακή αγωνία και η φύση της σύγχρονης πραγματικότητας «ξεδιπλώνονται» με τόση χάρη σε μερικές δεκάδες μόνο σελίδες, θέματα τα οποία συντροφεύουν και απασχολούν τον άνθρωπο από καταβολής κόσμου. Δημοσθένης Παπαμάρκος, Αλεξάνδρα Κ., Λένα Καλλέργη και Δημήτρης Καταλειφός είναι μερικά από τα ονόματα που θα διεκδικήσουν το βραβείο στις δύο κατηγορίες των Public Book Awards 2024.

Εμπνευσμένα βιβλία για παιδιά & εφήβους!

Αν είσαι γονιός, θείος ή νονός ξέρεις από πρώτο χέρι πως τα βιβλία που έχουν γραφτεί για παιδιά έχουν τη δική τους ιδιαίτερη ομορφιά. Χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια πως έχουν γραφτεί αποκλειστικά και μόνο για νεαρούς αναγνώστες «Εξερευνώντας» τις σελίδες τους, μικροί και μεγάλοι απολαμβάνουν μια μοναδική escapism εμπειρία σε κόσμους μακρινούς και ονειρεμένους. Τα βιβλία παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας είναι επίσης γεμάτα με πολύτιμα μαθήματα ζωής, παρουσιάζοντας τον σύνθετο κόσμο των μεγάλων με ένα διαφορετικό, πιο διασκεδαστικό twist.

Βιβλία για να μάθουμε τον κόσμο & τον εαυτό μας!

vraveia-vivliou-public-shortlists-03

Τη δική τους ξεχωριστή θέση στα Βραβεία Βιβλίου Public έχουν τα μη λογοτεχνικά βιβλία. Το διάβασμα είναι ψυχαγωγία, είναι διασκέδαση είναι όμως και μάθηση. Του κόσμου και του εαυτού μας. Αν το καλοσκεφτείς, θα δεις πως πολλά από τα διασημότερα βιβλία που έχουν γραφτεί ποτέ είναι οικονομικές μελέτες, ψυχαναλυτικές ερμηνείες, ιστορικές πραγματείες και φιλοσοφικοί στοχασμοί. Στα Public Book Awards 2024 ψηφίζεις τα δύο κορυφαία μη λογοτεχνικά βιβλία, αναδεικνύοντας τους αγαπημένους σου συγγραφείς στις κατηγορίες non-fiction και ευ ζην.

Ποιες είναι οι νέες κατηγορίες των Public Book Awards;

Ο κόσμος του βιβλίου δε μένει ποτέ στάσιμος. Το αγαπημένο μας χόμπι εξελίσσεται συνεχώς και δε σταματά στιγμή να μας συναρπάζει. Το ίδιο και τα Βραβεία Βιβλίου Public. Στις 8 βασικές κατηγορίες των Public Book Awards έρχονται τώρα να προστεθούν ακόμα δύο βραβεία. Στόχος μας να δώσουμε την ευκαιρία να ακουστούν ακόμα περισσότερες βιβλιο-φωνές, γιορτάζοντας το βιβλίο σε όλες του τις μορφές. Στο φετινό διαγωνισμό θα δοθεί για πρώτη φορά το βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα αλλά και το καλύτερο audiobook με την υπογραφή της Bookvoice. Φυσικά και εδώ ο νικητής θα αναδειχθεί μέσα από τη δική σου ψήφο.

Βραβεία Βιβλίου Public: Τα αγαπημένα σου βιβλία για το 2023 περιμένουν την ψήφο σου

vraveia-vivliou-public-shortlists-01

Last call λοιπόν για τα Βραβεία Βιβλίου Public που φέτος, παρεμπιπτόντως, κλείνουν τα 11α τους χρόνια. Οι προηγούμενες 10 διοργανώσεις μας χάρισαν στιγμές που θα θυμόμαστε μια ζωή, παρέα με τους χιλιάδες αναγνώστες που συμμετείχαν μαζί μας στη μεγαλύτερη ελληνική γιορτή του βιβλίου. Οπότε μη χάνεις χρόνο. Οι μέρες περνάνε και η «κάλπη» θα κλείσει την Παρασκευή 21 Ιουνίου. Μέχρι τότε βέβαια, έχεις ακόμα χρόνο να ξεφυλλίσεις και πάλι τα αγαπημένα σου βιβλία για το 2023, ψηφίζοντας τον νικητή σε 10 διαφορετικές κατηγορίες!