Κολατσιό για μαθητές από τον Χρήστο Βέργαδο: Μπισκότα με φυστικοβούτυρο

Περίληψη: Ο pastry chef Χρήστος Βέργαδος, νικητής των Βραβείων Βιβλίου Public στην κατηγορία «Ευ Ζην» με...

Ο pastry chef Χρήστος Βέργαδος, νικητής των Βραβείων Βιβλίου Public στην κατηγορία «Ευ Ζην» με το βιβλίο του «Σχολείο ζαχαροπλαστικής», από τις εκδόσεις Διόπτρα, καταφέρνει να μυήσει ακόμη και τους αρχάριους στον κόσμο της ζαχαροπλαστικής βήμα-βήμα. Και επειδή τα σχολεία άνοιξαν και ήδη οι μαμάδες προβληματίζονται για το κολατσιό των μικρών, του ζητήσαμε να μας δώσει εύκολες και νόστιμες ιδέες για το... ταπεράκι τους. Το καλοκαίρι τελείωσε, τα σχολεία άνοιξαν, σάκες, βιβλία και τετράδια βρήκαν τη θέση τους και η σχολική τσάντα ετοιμάζεται αποβραδίς. Τι γίνεται όμως με το πρωινό ξύπνημα και το κολατσιό των παιδιών; Ο χρόνος των μαμάδων είναι πολύτιμος οι προτάσεις που σας δίνω εχουν σαν στόχο την ευκολία κατασκευής νόστιμων και θρεπτικών μπισκότων.

Φωτογράφος: Μπελτζινίτης Παναγιώτης

Μπισκότα με φυστικοβούτυρο -130 γρ. βούτυρο -80 γρ. ζάχαρη -80 γρ. καστανή ζάχαρη -200 γρ. αλεύρι -ξύσμα από 1/4 λεμονιού -150 γρ. φυστικοβούτυρο -1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ -1 πρέζα αλάτι -1 κάψουλα βανίλιας -σουσάμι για πασπάλισμα Εκτέλεση: Χτυπάμε το βούτυρο, τα δύο είδη ζάχαρης, το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια σε μίξερ χρησιμοποιώνας το κλασικό σύρμα στη μεσαία ταχύτητα. Μόλις ομογενοποιηθούν, σταματάμε το χτύπημα, βγάζουμε το σύρμα και βάζουμε το εξάρτημα που συνήθως ονομάζουμε «φτερό» ή σε σχήμα «Κ», προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός του σουσαμιού και ζυμώνουμε στη μεσαία ταχύτητα. Βγάζουμε το ζυμάρι από το μίξερ και το πλάθουμε με τα χέρια μας, δίνοντάς του σχήμα μπαστουνιού. Το ρολάρουμε πάνω στο σουσάμι και το βάζουμε για λίγο στη κατάψυξη, να παγώσει και να σφίξει. Κόβουμε τη ζύμη σε φέτες περίπου μισού εκατοστού και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά. Βρείτε το «Σχολείο Ζαχαροπλαστικής» του Χρήστου Βέργαδου στο κοντινότερο κατάστημα Public και στο public.gr.