«12 Κανόνες για τη ζωή» / Δώσε νόημα σε κάθε μέρα!

Περίληψη: Το διεθνές best seller του Jordan Peterson «12 Κανόνες για τη ζωή» κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Key Books και μάλλον είναι αυτό που έψαχνες για μια δυναμική εκκίνηση της νέας χρονιάς!

Πλησιάζουμε στο τέλος του 2020, οπότε τώρα είναι η καλύτερη στιγμή να αφήσεις πίσω σου τη δύσκολη χρονιά που τελειώνει και να μπεις στο 2021 με νέα οπτική των πραγμάτων. Σε αυτό θα σε βοηθήσει το πολύ ενδιαφέρον βιβλίο του ψυχολόγου Jordan Peterson «12 κανόνες για τη ζωή», το οποίο πρόσφατα κυκλοφόρησε στα ελληνικά από τις εκδόσεις Key Books.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το κύριο επιχείρημα του Jordan Peterson είναι πως οι άνθρωποι δεν επιζητούμε την ευτυχία, αλλά το νόημα στη ζωή μας. Το νόημα είναι αυτό που θα μας βγάλει από την ταλαιπωρία της ύπαρξης, η οποία βαραίνει κάθε άνθρωπο, σύμφωνα με τον καναδό κλινικό ψυχολόγο και καθηγητή ψυχολογίας. Με βάση αυτή την παραδοχή, ο Jordan Peterson εστιάζει σε 12 βασικούς κανόνες, τους οποίους όλοι μπορούμε να ακολουθήσουμε στην επιδίωξή μας για μια πιο γεμάτη ζωή.

Οι συμβουλές του δίνονται μέσα από ένα ξεχωριστό στυλ. Ο συγγραφέας, μέσα από δοκίμια σχετικά με θέματα όπως οι ηθικές αρχές, η ψυχολογία, η μυθολογία, η θρησκεία αλλά και οι ίδιες του οι εμπειρίες δείχνει με πολύ προσιτό τρόπο το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος για να προσδώσει περισσότερο νόημα στη ζωή του.

Μέσα από τους 12 κανόνες του βιβλίο του, ο Jordan Peterson μας παρουσιάζει τη δική του οπτική γύρω από θέματα προσωπικής ευθύνης, σεξουαλικότητας και κοινωνικών δομών, καθώς επίσης και τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει καθένας μας να προσεγγίζει αυτά τη ζητήματα στη σύγχρονη κοινωνία. Ένας εξίσου σημαντικός κανόνας επικεντρώνεται στο πώς ένας άνθρωπος μπορεί να ανταπεξέλθει στα τραγικά γεγονότα της ζωής, αυτά που είναι πέρα από τον έλεγχό του.

Οι «12 κανόνες για τη ζωή» κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά το 2018 στα Αγγλικά και πολύ γρήγορα έγιναν best seller σε Καναδά, Αμερική και Ηνωμένο Βασίλειο. Τώρα κυκλοφορούν και στα ελληνικά από τις εκδόσεις Key Books. Απόκτησε κι εσύ το βιβλίο που θα σου αλλάξει τον τρόπο που προσεγγίζεις τη ζωή και υποδέξου την επόμενη χρονιά με περισσότερο νόημα!