Αστυνομική λογοτεχνία / 5+1 νέες προτάσεις για το καλοκαίρι

Περίληψη: Αν αγαπάς το αστυνομικό μυθιστόρημα και ετοιμάζεις αποσκευές για τις διακοπές σου, ας δούμε 6 νέες κυκλοφορίες που σίγουρα σε ενδιαφέρουν!

Όταν ακούμε για ένα βιβλίο ότι είναι «ιδανικό για παραλία», καταλαβαίνουμε ότι είναι ανάλαφρο και... ευκολοχώνευτο. Από την άλλη όμως τα «βαριά» βιβλία πότε θα τα διαβάσουμε; Η αλήθεια είναι ότι το καλοκαίρι προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για να ανατρέξουμε σε ένα στιβαρό αστυνομικό μυθιστόρημα, γιατί μπορούμε να συγκεντρωθούμε πλήρως σε αυτό!

Τώρα, που φτιάχνεις τη λίστα με τα απαραίτητα των διακοπών, ας δούμε έξι νέες κυκλοφορίες, που δεν γίνεται να λείπουν από τις αποσκευές σου.

Το πρώτο μυστήριο μας πηγαίνει στις Ελβετικές Άλπεις. Εκεί ταξιδεύει η ντετέκτιβ Έλιν Γουόρνερ, για να παρευρεθεί στον αρραβώνα του αποξενωμένου αδερφού της. Μια πυκνή χιονοθύελλα θα τους αποκλείσει στο ξενοδοχείο. Το προηγούμενο βράδυ όμως η αρραβωνιαστικιά του αδερφού της εξαφανίζεται και η ντετέκτιβ θα πρέπει να λύσει την υπόθεση σε ιδιαίτερα αφιλόξενες συνθήκες στο νέο βιβλίο «Το Σανατόριο» από την Sarah Pearse.

Μπροστά σε μια φρικιαστική υπόθεση θα βρεθούν οι αστυνομικοί Πία Ζάντερ και ο Όλιβερ φον Μπόντενσταϊν στο μυθιστόρημα «Ημέρα της Μητέρας». Όταν ένας 84χρονος βρίσκεται νεκρός, ανακαλύπτεται στην αυλή του ένας μαζικός τάφος. Τα λείψανα που εντοπίστηκαν δείχνουν πως ο 84χρονος μπορεί να ήταν κατά συρροή δολοφόνος. Η Πία όμως είναι βέβαιη ότι ο δολοφόνος είναι ακόμα ζωντανός και κυκλοφορεί ελεύθερος. Μεγάλη αίσθηση έχει προκαλέσει και το νέο μυθιστόρημα του Alex Michaelides «Οι κόρες». Ο συγγραφέας, που συνεπήρε τους αναγνώστες με το πρώτο του έργο, επιστρέφει με ένα νέο θρίλερ. Στο νέο του μυθιστόρημα μια ψυχολόγος είναι πεπεισμένη ότι ξέρει τον δολοφόνο μιας νεαρής γυναίκας στο Κέμπριτζ κι ας πηγαίνει η διαίσθησή της ενάντια στις αποδείξεις.

Αυτό το καλοκαίρι θα διαβάσουμε και το νέο βιβλίο της Χίλντας Παπαδημητρίου «Ένοχος μέχρι αποδείξεως του εναντίου». Πρωταγωνιστής για ακόμα μια φορά ο Χάρης Νικολόπουλος, ο οποίος έχει βρει καταφύγιο στη Ναύπακτο. Σύντομα όμως τα γεγονότα θα τον φέρουν και πάλι πίσω στην Αθήνα. Ακόμα κι αν όλα μοιάζουν ίδια στα παλιά του λημέρια, πολλά έχουν αλλάξει. Όταν μία δολοφονία θα τον μετατρέψει στον κύριο ύποπτο, ο αστυνόμος θα πρέπει να λειτουργήσει ενάντια στο ένστικτό του και να γίνει μέρος του υποκόσμου.

Με φόντο την Αθήνα, αλλά και την κοσμική Ύδρα, εκτυλίσσεται ακόμα μια συναρπαστική υπόθεση δολοφονίας στο νέο αστυνομικό μυθιστόρημα της Ευτυχίας Γιαννάκη «Στη φωλιά του ιππόκαμπου». Η δολοφονία μιας διάσημης δημοσιογράφου θα αναστατώσει την κοινή γνώμη αλλά οι έρευνες της αστυνομίας θα πέσουν σε κλειστά στόματα. Αυτό είναι το δεύτερο μέρος της «Τριλογίας του βυθού» και μόλις κυκλοφόρησε.

Θα κλείσουμε με «Το μπλουζ της πεταλούδας» από τον Μάρκο Κρητικό. Πρωταγωνιστής ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Μίλτος Οικονόμου. Μια παρακολούθηση που περίμενε πως θα είναι υπόθεση ρουτίνας τον φέρνει μπροστά σε έναν ιστό από εγκλήματα. Ναρκωτικά, πορνεία και αδίστακτοι εγκληματίες μπαίνουν ξαφνικά στη ζωή του. Αν ήταν κάποιος άλλος απέναντί τους, η παράνομη δράση τους δεν θα απειλούνταν. Ο Μίλτος Οικονόμου όμως δεν έχει τίποτα να χάσει πια και θα τα ρισκάρει όλα.

Για ακόμα περισσότερες βιβλιοπροτάσεις επισκέψου το public.gr ή το κοντινότερο κατάστημα Public και φύγε με βαλίτσα γεμάτη βιβλία στις φετινές διακοπές!