Αύγουστος Κορτώ / Η καλύτερη χειρότερη μέρα της ζωής σου

Περίληψη: Ο τρόπος που έζησε την κατάθλιψη ο Αύγουστος Κορτώ και οι εμπειρίες που του έδωσε η ανάρρωσή του γίνονται μαθήματα για όλους μέσα από το βιβλίο «Η καλύτερη χειρότερη μέρα της ζωής σου». Πάμε να το γνωρίσουμε λίγο καλύτερα...

Με ένα απαιτητικό ζήτημα επιχειρεί να αναμετρηθεί το νέο βιβλίο του Αυγούστου Κορτώ. Ο ξεχωριστός έλληνας συγγραφέας, μέσα από ένα αυτοβιογραφικό έργο, παρουσιάζει την πραγματικότητα του να ζει κάποιος με κατάθλιψη. «Η καλύτερη χειρότερη μέρα της ζωής σου» είναι ο τίτλος του και στις σελίδες του προσπαθεί να θέσει σε ένα πιο αισιόδοξο πλαίσιο μερικές από τις δυσκολότερες ημέρες της κατάθλιψης. Το βιβλίο απευθύνεται τόσο στον ίδιο όσο και στους αναγνώστες που έχουν βιώσει αντίστοιχες δυσκολίες.

Μέσα από τις δικές του εμπειρίες, ο Κορτώ προσπαθεί να μπει στην ψυχοσύνθεση όσων πάσχουν από κατάθλιψη και να αναδείξει την ελπίδα που πάντοτε κρύβουν τα πράγματα. Μια ελπίδα που δεν διακρίνεται πολύ εύκολα τις πιο σκοτεινές ημέρες. Για να υπάρχουν χειρότερες ημέρες, όμως, αυτομάτως υπάρχουν και καλύτερες. Αυτό το μήνυμα είναι εύκολο να ξεχαστεί, οπότε το βιβλίο λειτουργεί σαν μια... αναγκαία υπενθύμιση της θετικής προοπτικής, που δεν πρέπει να χαθεί.

Όσο ανίκητη κι αν μοιάζει, η κατάθλιψη δεν είναι άτρωτη και οι εμπειρίες του συγγραφέα είναι μια πολύ ισχυρή απόδειξη. Όσα περιγράφει στο νέο του βιβλίο ο Κορτώ είναι προσωπικά βιώματα, που θα αγγίξουν κάθε άνθρωπο που πέρασε ή περνά κάτι παρόμοιο. Σύμμαχος στην προσπάθεια αυτή είναι ο χρόνος, όπως υπογραμμίζει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο. Κάθε μέρα που περνά φέρνει πιο κοντά ένα υγιές αύριο.

bookfriends


Σε μια περίοδο που οι δυσκολίες για όλους έχουν ενταθεί, αυτή η ενδοσκοπική ματιά της κατάθλιψης από τον Αύγουστο Κορτώ μπορεί να προσδώσει μια ουσιώδη θετική οπτική στα πράγματα. Το βιβλίο «Η καλύτερη χειρότερη μέρα της ζωής σου» κυκλοφορεί εδώ και μερικές εβδομάδες από τις εκδόσεις Πατάκη και ένα απόσπασμα από τις κουβέντες του για το φως μες στο σκοτάδι της κατάθλιψης μπορείς να διαβάσεις εδώ.