Βιβλία Petita Demas / Το τέλειο δώρο για κάθε παιδί!

Περίληψη: Τα βιβλία των εκδόσεων Petita Demas μιλούν για τη διαφορετικότητα με τον πιο ευφάνταστο τρόπο, εξάπτουν τη φαντασία και απασχολούν τα παιδιά δημιουργικά. Πάμε να τα γνωρίσουμε καλύτερα!

Με εικονογράφηση που ξεχωρίζει και πρωτότυπες ιστορίες τα βιβλία των εκδόσεων Petita Demas έχουν αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους. Με την έλευση του Δεκέμβρη και τις γιορτές να πλησιάζουν έχεις την καλύτερη δικαιολογία να τα χαρίσεις στους μικρούς σου φίλους! Στο public.gr θα τα βρεις σε αποκλειστικότητα - πάμε να γνωρίσουμε τα πιο πρόσφατα...

Το νεότερο βιβλίο των εκδόσεων είναι «Ο Κροκ και η Τσοκ». Ο Κροκ λατρεύει τις σοκολατένιες λιχουδιές και δεν χάνει ευκαιρία να «τσιμπά» κάθε λίγο από μία. Μόνο που πολύ σύντομα θα ανακαλύψει ότι τόση σοκολάτα δεν κάνει καλό. Μια επίσκεψη στον οδοντίατρο θα πείσει τον Κροκ -και τους μικρούς αναγνώστες- ότι το καθημερινό βούρτσισμα είναι απαραίτητο και πως τα πολλά γλυκά καλό είναι να αποφεύγονται. Ένα ακόμα ζωάκι που θα εμπνεύσει τα παιδιά είναι ο βραδύποδας, στο βιβλίο «Βράδια με βραδύποδες». Όταν έρθει η ώρα για ύπνο, οι βραδύποδες θα τα βοηθήσουν να αποκοιμηθούν, την ώρα που τα υπόλοιπα ζώα είναι υπερ-απασχολημένα.

Τα θετικά παραδείγματα στη ζωή των παιδιών μπορούν να έρθουν πιο γλαφυρά μέσα από παιδιά-ήρωες, ειδικά αν αυτά έχουν υπερδυνάμεις! Στο βιβλίο «Η ομάδα των πιο αστείων υπερδυνάμεων και το πλαστικό νησί» η πιο ευφάνταστη ομάδα μικρών υπερηρώων αναλαμβάνει να σώσει μια φάλαινα που έκανε την εμφάνισή της στην παραλία της Σαντορίνης. Η περιπέτειά τους θα ξεκινήσει από το μικρό ελληνικό νησί και θα τους οδηγήσει μέχρι και τη μέση του Ειρηνικού Ωκεανού. Οι θαλασσινές ιστορίες συνεχίζονται με το παραμύθι «Το μυστικό του μαύρου βράχου». Η μικρή Έριν σαγηνεύεται από τις ιστορίες για το Μαύρο Βράχο και μια μέρα αποφασίζει να βάλει πλώρη για αυτόν, παρότι η μητέρα της την έχει προειδοποιήσει να μην πλησιάσει. Πώς θα εξελιχθεί η περιπέτεια της Έριν, άραγε, και τι θα ανακαλύψει σε αυτή;

«Οι μαλλιαροί» μπορούν να διδάξουν ακόμα ένα σημαντικό μάθημα στα μικρά παιδιά, τη σημασία του να ανήκεις σε μια ομάδα, μια παρέα, μιαοικογένεια. Μέσα από την αξιαγάπητη ιστορία της Έλλης, που έχει μαλλιά μακριά άλλα όχι δυνατά, όπως και οι γονείς της, τα παιδιά θα συνειδητοποιήσουν ότι το να είσαι διαφορετικός δεν σημαίνει πως δεν ταιριάζεις. Το αντίθετο μάλιστα, το διαφορετικό είναι που σε κάνει μοναδικό!

Διαγωνισμός - «Οι μαλλιαροί»


Ένα από τα βιβλία που είδαμε παραπάνω, «Οι μαλλιαροί», μπορεί να γίνει δικό σου εντελώς δωρεάν. Το Public και οι εκδόσεις Petita Demas χαρίζουν σε τρεις (3) τυχερούς ισάριθμα (3) αντίτυπα του βιβλίου «Οι μαλλιαροί». Για να διεκδικήσεις κι εσύ ένα από τα δώρα, συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στη φόρμα του διαγωνισμού. Οι νικητές θα επιλεγούν μετά από κλήρωση και θα ενημερωθούν στος 8 Δεκεμβρίου με σχετικό email από το Public Blog. Πολλαπλές συμμετοχές δεν θα λαμβάνονται υπόψη.

Καλή επιτυχία!