Σχολικά βοηθήματα: Επιλέγουμε τα βασικά για κάθε τάξη!

Περίληψη: Από το Δημοτικό ως το Πανεπιστήμιο τα βοηθήματα μπορούν να γίνουν πολύτιμο εργαλείο στα χέρια μαθητών και σπουδαστών - αρκεί να αξιοποιηθούν σωστά. Πάμε να δούμε τα πιο χρήσιμα!

Από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού ως τις πανεπιστημιακές σπουδές κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα έχει τις δικές της δυσκολίες και προκλήσεις. Τα βοηθήματα μπορούν να γίνουν ένα πολύτιμο εργαλείο, αρκεί να αξιοποιηθούν σωστά. Πάμε να δούμε τα πιο χρήσιμα!

Ξεκινάμε φυσικά από το Δημοτικό. Στην Α’ Δημοτικού τα παιδιά εξασκούνται σε γραφή και ανάγνωση στο μάθημα της Γλώσσας. Κάνε την πρώτη τους χρονιά στο σχολείο... παιχνιδάκι με τα βοηθήματα «Γλώσσα Α' Δημοτικού - Τεύχος Α'» και «Το τετράδιο της πρώτης μου γραφής». Και περνάμε στα Μαθηματικά, που συνήθως δυσκολεύουν λίγο παραπάνω τους μαθητές προς τις μεσαίες τάξεις του Δημοτικού. Επομένως για τα παιδιά της Γ’ Δημοτικού θα φανεί πολύ χρήσιμο ένα βιβλίο όπως το «Τεστάκια Μαθηματικών Γ΄ Δημοτικού» με ασκήσεις που θα τα διευκολύνουν σημαντικά.

Επόμενος σταθμός στο ταξίδι της εκπαίδευσης το Γυμνάσιο. Νέα μαθήματα φέρνουν νέες προκλήσεις και απαιτούν πιο έντονη προσπάθεια από τους μαθητές, οπότε τα βοηθήματα μπορούν να γίνουν πολύ χρήσιμα εργαλεία. Η «Φυσική Γ' Γυμνασίου» βοηθά τα παιδιά να προετοιμαστούν ακόμα καλύτερα ενώ οι μαθητές της Β’ Γυμνασίου που θέλουν να βελτιωθούν σε Μαθηματικά και Λογοτεχνικά Κείμενα μπορούν να βασιστούν στα βοηθήματα «Μαθηματικά Β' Γυμνασίου» και «Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Β΄ Γυμνασίου» αντίστοιχα.

Και φτάνουμε στο Λύκειο, ένα βήμα πριν την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Σε αυτή τη φάση είναι σημαντικό να προετοιμαστούν τα παιδιά χωρίς πίεση, ιδιαίτερα αν εξετάζονται στις Πανελλήνιες. Ο καλύτερος τρόπος να αποβάλλουν το άγχος είναι μέσα από τη σωστή προετοιμασία, με βιβλία όπως τα «Νέα ελληνικά Γ΄ Λυκείου», «Μαθηματικά Γ΄ Λυκείου θετικών σπουδών» και «Χημεία Γ' Λυκείου - Β' Τεύχος», τα οποία καλύπτουν πλήρως την ύλη των τελευταίων τάξεων του Λυκείου με συμπληρωματικές ασκήσεις και προτεινόμενα θέματα για επιπλέον μελέτη.

Κατά τη διάρκεια των σχολικών τους χρόνων τα παιδιά σίγουρα κάνουν τα πρώτα βήματα στις ξένες γλώσσες. Η πρώτη επιλογή είθισται να είναι τα Αγγλικά ενώ τα Γαλλικά ή τα Γερμανικά διδάσκονται στα περισσότερα σχολεία ως δεύτερη ξένη γλώσσα. Στο Public θα βρεις και όλα τα απαραίτητα βιβλία ξένων γλωσσών για κάθε επίπεδο. Από το πακέτο αγγλικών Young Stars για τη Junior A, μέχρι τα βιβλία μαθητή για Γαλλικά και Γερμανικά για μεγαλύτερες τάξεις.

Και αφού περάσαμε από τα πρώτα δύο επίπεδα, δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε τους μαθητές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης χωρίς βοήθεια. Το βιβλίο «Physics for the IB Diploma» από το Cambridge University Press καλύπτει τις απαιτήσεις των εξετάσεων Φυσικής προπτυχιακού επιπέδου ενώ το «Essential Mathematics for Cambridge Lower Secondary Stage 7 Work Book» από το Oxford University Press απευθύνεται στους φοιτητές Μαθηματικών. Τέλος το βιβλίο «Language Practice for First» απευθύνεται στους μαθητές που θα εξεταστούν στο επίπεδο B2 στα αγγλικά.

bookfriends


Για οποιαδήποτε ανάγκη των μαθητών, το βιβλιοπωλείο του Public είναι έτοιμο να βοηθήσει. Για κάθε τάξη, κάθε μάθημα, κάθε ηλικία και την πιο εποικοδομητική σχολική χρονιά!