Bridgerton / Τα βιβλία πίσω από την επιτυχημένη σειρά του Netflix

Περίληψη: Από την πρεμιέρα του ως σήμερα, το Bridgerton έχει σημειώσει πάνω από 65 εκατομμύρια προβολές. Ας γνωρίσουμε τα βιβλία που ενέπνευσαν την πολύ επιτυχημένη σειρά!

Με πολύ επιτυχημένες παραγωγές ξεκίνησε η χρονιά για το Netflix. Μία εξ αυτών το Bridgerton, που ξεκίνησε να προβάλλεται τα Χριστούγεννα του 2020 και μέσα σε λίγες εβδομάδες κατάφερε να φτάσει στην κορυφή της τηλεθέασης σε πολλές χώρες του κόσμου. Περισσότεροι από 65 εκατομμύρια λογαριασμοί έχουν παρακολουθήσει τη νέα σειρά - αριθμός που την κάνει πιο δημοφιλή από το πολυσυζητημένο The Queen’s Gambit.

Η μεγάλη επιτυχία της σειράς οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη σειρά βιβλίων «Οικογένεια Μπρίτζερτον» από την Julia Quinn. Η αμερικανή συγγραφέας είναι μάστερ των ιστορικών - ρομαντικών μυθιστορημάτων. Στο παρελθόν έχει καταφέρει να κερδίσει τρεις φορές σε τέσσερα χρόνια το βραβείο RITA, τη μεγαλύτερη επιβράβευση για συγγραφείς ρομαντικών έργων, το οποίο απονέμεται από όμιλο Συγγραφέων Ρομαντικών Μυθιστορημάτων της Αμερικής.

Ο πρώτος κύκλος της σειράς αποτελείται από 8 επεισόδια και η μεγάλη του επιτυχία έφερε ήδη την ανανέωση της, με σκοπό τη δημιουργία και δεύτερου. Το πρώτο σετ επεισοδίων βασίζεται στον πρώτο τίτλο της σειράς βιβλίων, «Ο δούκας κι εκείνη». Το βιβλίο -και η σειρά- μας μεταφέρουν στο Λονδίνο της Βικτωριανής εποχής. Τα γεγονότα του πρώτου κύκλου περιστρέφονται γύρω από την Δάφνη Μπρίτζερτον, μια αξιαγάπητη μεν ανύπαντρη δε νεαρή κοπέλα.

Η Δάφνη, μαζί με τον Δούκα Σάιµον Μπάσετ, καταστρώνουν ένα σχέδιο που θα βγάλει και τους δύο από τα προβλήματά τους. Μόνο που το σχέδιο δεν πάει ακριβώς όπως το έχουν σκεφτεί. Το Λονδίνο του 19ου αιώνα κρύβει ίντριγκα, πάθη, ρομαντισμό και την ιστορία ενός διαφαινόμενου έρωτα, που δεν ξέρουμε αν θα έχει την κατάληξη που του αξίζει.

Στη σειρά βιβλίων «Οικογένεια Μπρίτζερτον» οι γυναικείοι χαρακτήρες ξεχωρίζουν για τον δυναμισμό τους, ένα χαρακτηριστικό που δεν έχουμε συνηθίσει σε ρομαντικά έργα. Τα βιβλία της Julia Quinn αποδεικνύουν πως οι ρομαντικές ιστορίες μπορούν να είναι πνευματώδεις, με ευφυές χιούμορ όπου χρειάζεται, και φρέσκες. Τα χαρακτηριστικά αυτά είναι που έκαναν το Netflix να πάρει το ρίσκο να δημιουργήσει ένα ιστορικό έργο.

Όπως δείχνουν τα νούμερα, το κοινό δεν έχει κανέναν πρόβλημα να απολαύσει τη μεταφορά ενός ιστορικού ρομαντικού μυθιστορήματος στη μικρή οθόνη, αρκεί αυτό να έχει κάτι ενδιαφέρον να πει. Το ίδιο μήνυμα είχε στείλει ξεκάθαρα και το The Queen’s Gambit, στο οποίο ο πρωτότυπος χαρακτήρας της Beth Harmon, μιας νεαρής σκακιστικής ιδιοφυίας στα 60s και 70s, κέρδισε τους συνδρομητές του Netflix.

Αν λάτρεψες κι εσύ τον πρώτο κύκλο του Bridgerton, απόκτησε από το public.gr όλα τα βιβλία της σειράς «Οικογένεια Μπρίτζερτον» και απόλαυσε τον ρομαντικό κόσμο που δημιούργησε η Julia Quinn.

Μη χάσεις, επίσης, την ιντερνετική εκδήλωση του Public στις 25 Φεβρουαρίου, στην οποία η Julia Quinn θα συνομιλήσει για πρώτη φορά με το ελληνικό κοινό και θα μας αποκαλύψει όλα τα μυστικά του Bridgerton!