«Υπόθεση Jacob»: Κερδίστε το βιβλίο πίσω από το εθιστικό θρίλερ του Apple TV+

Περίληψη: Σίγουρα έχεις ακούσει για το «Defending Jacob», την πολυσυζητημένη σειρά του AppleTV+, που έχει κερδίσει εντυπώσεις. Ήξερες ότι η ιστορία της βασίζεται σε βιβλίο του William Landay; Μπες στην κλήρωση για ένα από τα 20 αντίτυπα!

Τα επόμενα σχέδια της Apple για τον κόσμο του streaming φαίνεται ότι είναι μεγαλεπίβολα - κάτι που αποδεικνύεται από τις πολύ προσεγμένες παραγωγές που βλέπουμε στο Apple TV+. Η νέα πλατφόρμα είναι live εδώ και αρκετούς μήνες, με αρκετές ενδιαφέρουσες σειρές, ταινίες και ντοκιμαντέρ. Μια από αυτές και το «Defending Jacob», που αναμένεται να φέρει πολλές συνδρομές (και βραβεία) στην πλατφόρμα. Πρόκειται για την τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου «Υπόθεση Jacob», το οποίο θα βρεις σε όλα τα καταστήματα Public και στο public.gr.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η πλοκή περιστρέφεται γύρω από τον Andrew Barber και την οικογένειά του, με την οποία ζουν σε προάστιο της Βοστώνης. Ο Andrew είναι ένας πολλά υποσχόμενος βοηθός εισαγγελέα και, όταν ένα παιδί της τοπικής κοινωνίας δολοφονείται, αναλαμβάνει προσωπικά την υπόθεση. Η έρευνά του θα τον οδηγήσει στον πρώτο ύποπτο, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον ίδιο του το γιο, τον Jacob. Πώς θα ανταπεξέλθει τώρα στις απαιτήσεις της υπόθεσης ο Andrew, όταν η προσωπική και η επαγγελματική του ζωή συγκρούονται μετωπικά; Όσο κι αν είναι βέβαιος πως το παιδί του είναι αθώο, αυτό θα πρέπει να αποδειχτεί με στοιχεία. Έτσι το κίνητρό του για να φτάσει στο δράστη γίνεται ακόμα πιο έντονο.

Video Duration
2:37


Η υπόθεση του Jacob είναι γεμάτη σασπένς και ανατροπές. Συνδυάζει στοιχεία οικογενειακού και δικηγορικού δράματος αλλά και ψυχολογικού θρίλερ. Στη θέση του Andrew κάθε γονιός θα έκανε το ίδιο για το παιδί του. Το ερώτημα είναι: μέχρι που θα φτάσει για να υπερασπιστεί την οικογένειά του;

Η σειρά του Apple TV+

Το «Defending Jacob» έκανε πρεμιέρα τον Απρίλιο στο Apple TV+. Η σειρά αποτελείται από 8 επεισόδια και είναι μέχρι τώρα μια από τις πιο επιτυχημένες της πλατφόρμας. Όπως και στο βιβλίο, έτσι και στη σειρά οι ανατροπές είναι συνεχείς, με πολλά από τα επεισόδια να κλείνουν με cliffhanger, «αναγκάζοντάς» σε να κάνεις κλικ στο επόμενο επεισόδιο. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκουμε τον...Captain America Chris Evans, την Michelle Dockery, γνωστή από το Downton Abbey, ενώ στο ρόλο του Τζέικομπ είναι ο Jaeden Martell. Τη σκηνοθεσία και των 8 επεισοδίων έχει επιμεληθεί ο οσκαρικός Morten Tyldum.

Όπως συμβαίνει συνήθως με τις τηλεοπτικές και κινηματογραφικές μεταφορές, το βιβλίο δεν συμβαδίζει 100% με τη σειρά. Γι’ αυτό και θα σου προτείναμε να ξεκινήσεις από το βιβλίο «Υπόθεση Jacob» του William Landay.

Χάρη στο Public Blog έχεις τη δυνατότητα να το αποκτήσεις απλώς παίρνοντας μέρος σε κλήρωση. Συμπλήρωσε τη σχετική φόρμα εδώ και γίνε ένας από τους είκοσι (20) τυχερούς που θα αποκτήσουν από ένα (1) αντίτυπο του βιβλίου.

Η κλήρωση πραγματοποιήθηκε και οι νικητές είναι οι εξής:

Λένα Δουμάνη
Όλγα Παπαδοπούλου
Ιωσήφ Φανουράκης
Δημήτρης Γερολυμάτος
Νίκη Φατούρου
Εύα Σούλη
Ζαχαρίας Καρτσάκης
Πέτρος Φωτόπουλος
Νίκος Καρβέλης
Τάσος Γεωργούλης
Μαρία Πέτρου
Μανωλία Μπότση
Μαρία Σουρή
Πέτρος Μπούμπας
Νικολέτα Φωσκόλου
Νίκη Ρουσουνέλου
Κατερίνα Παπαδοπούλου
Χριστίνα Μανωλίτση
Πέτρα Λάγιου
Στέφανος Μπεκιάρης
 

Πριν ξεκινήσεις τη σειρά, ενημερώσου για το Apple TV+ εδώ και stay tuned στο Public Blog για όλα τα νεότερα!