Apple TV+: Όλα όσα θες να ξέρεις (αλλά ντρέπεσαι να ρωτήσεις)

Περίληψη: Τι είναι το Apple TV+; Πόσο κοστίζει; Ποιες τηλεοράσεις της Samsung υποστηρίζουν την υπηρεσία; Όλες οι απαντήσεις είναι εδώ!

Ο χάρτης της τηλεόρασης αλλάζει για ακόμα μια φορά, καθώς η δραστηριοποίηση της Apple με το Apple TV+ έρχεται να επαναπροσδιορίσει το status quo, προσφέροντας ακόμα μια υπερπλήρη πρόταση στους λάτρεις του ποιοτικού, πρωτότυπου περιεχομένου. Από την 1η Νοεμβρίου, λοιπόν, η on demand υπηρεσία τηλεόρασης της Apple διατίθεται σε περισσότερες από 100 χώρες, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και η Ελλάδα.

Γιατί Apple TV+;

Με όπλα τη χαμηλή τιμή του, συγκριτικά με τον ανταγωνισμό (προσφέρεται δοκιμαστική περίοδος επτά ημερών με τη μηνιαία συνδρομή να βρίσκεται στα μόλις 4,99€), και τον μεγάλο όγκο πρωτότυπου περιεχομένου, το Apple TV+ έρχεται να δημιουργήσει... πονοκεφάλους στους μεγάλους παίκτες της αγοράς –τόσο τους υπάρχοντες όπως το Netflix και το HBO, όσο και εκείνους που ετοιμάζονται, με πρώτη και καλύτερη τη Disney.

Από τις σειρές του Apple TV+ ξεχωρίζουμε αδιαμφισβήτητα το The Morning Show με τη Jennifer Aniston σε εντυπωσιακή εμφάνιση, το See με τον Jason Momoa και το For All Mankind –το σενάριο στο οποίο βασίζεται το τελευταίο είναι εκπληκτικό. Αναμένουμε δε με ανυπομονησία πολλά υποσχόμενες παραγωγές, όπως το Truth Be Told και το reboot του Ghostwriter. Υπενθυμίζουμε ότι το περιεχόμενο του Apple TV+ είναι πρωτότυπο (έχει δημιουργηθεί δηλαδή ειδικά για την υπηρεσία) ενώ προσφέρεται και με ελληνικούς υπότιτλους.

Πώς και πού θα δεις;

Αν τα παραπάνω σου κίνησαν το ενδιαφέρον, το αμέσως επόμενο ερώτημά σου θα πρέπει λογικά να είναι πώς ακριβώς θα πάρεις μια γεύση από το Apple TV+. Εν αντιθέσει με ό,τι μπορεί να πιστεύεις ή να έχεις διαβάσει, τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά. Για να χρησιμοποιήσεις τη νέα υπηρεσία της Apple, λοιπόν, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να «τρέξεις» το Apple TV app.

Τα καλά νέα είναι ότι αν διαθέτεις iPhone, iPod touch, iPad, Mac ή τη συσκευή Apple TV, δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτε, αφού έχεις ήδη το app. Το μόνο που χρειάζεται, είναι η... iΣυσκευή σου να είναι ενημερωμένη με την τελευταία έκδοση του λογισμικού της, οπότε βεβαιώσου ότι έχεις εγκαταστήσει τα iOS 12.3 και tvOS 12.3. Αν η συσκευή σου δεν υποστηρίζει την εν λόγω έκδοση λογισμικού, τότε δεν θα είσαι σε θέση να χρησιμοποιήσεις το Apple TV app.

Ποιες τηλεοράσεις Samsung το υποστηρίζουν; 

Αν θες να απολαύσεις το Apple TV+ στην τηλεόρασή σου, είναι απλούστατο - αρκεί να είναι «έξυπνη» και η Apple να έχει συνεργασία μαζί της. Στο Public θα βρεις κορυφαία μοντέλα Samsung που υποστηρίζουν την υπηρεσία: οι QLED 4K και φυσικά οι QLED 8K, η σειρά UHD RU καθώς και η σειρά UHD NU.

Ποιες LG τηλεοράσεις υποστηρίζουν την υπηρεσία; 

Όλες οι τηλεοράσεις των σειρών OLED, NanocellUHD και φυσικά οι .

Σε περίπτωση, πάντως, που δεν έχεις στην κατοχή σου κάτι εκ των προαναφερθέντων ή η περασμένης γενιάς iΣυσκευή σου δεν υποστηρίζει την τελευταία έκδοση του λογισμικού της, τότε μπορείς να επισκεφθείς τη σελίδα tv.apple.com μέσω Chrome, Firefox ή Safari browser, να συνδεθείς μέσω αυτής και να κάνεις τη δουλειά σου.

Μέσω του app θα έχεις τη δυνατότητα να σταματήσεις και να συνεχίσεις την αναπαραγωγή του περιεχομένου, να ενεργοποιήσεις τους υπότιτλους, να εκμεταλλευτείς το AirPlay και βέβαια να επιλέξεις τι θα δεις ανά πάσα στιγμή. Αν είσαι σε mobile συσκευή τα πάντα γίνονται με ένα άγγιγμα της οθόνης σου, σε Mac και PC με το ποντίκι ενώ σε Apple TV, smart TV και συσκευή streaming θα χρησιμοποιήσεις το τηλεχειριστήριο.

Έτοιμος;

Γνωρίζεις πλέον τι θα δεις και ξέρεις και πώς θα το δεις. Με άλλα λόγια είσαι πανέτοιμος να μπεις στον κόσμο της Apple, απολαμβάνοντας περιεχόμενο σε 4K ανάλυση με HDR και Dolby Atmos, ακόμα κι όταν βρίσκεσαι εκτός σύνδεσης μέσω λήψης –ό,τι πρέπει για τα διαστήματα που δεν έχεις πρόσβαση στο internet όπως π.χ. κατά τη διάρκεια μιας πτήσης.

Θυμήσου ότι μπορείς να δοκιμάσεις εντελώς δωρεάν το Apple TV+ για μία εβδομάδα χωρίς καμία δέσμευση πριν προχωρήσεις σε συνδρομή, ενώ με αγορά iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV ή Mac, που είναι συμβατό με τις πιο πρόσφατες εκδόσεις iOS, iPadOS, tvOS ή macOS μπορείς μέσα σε 3 μήνες (από την ημερομηνία αγοράς της συσκευής) να εξασφαλίσεις δωρεάν πρόσβαση για 1 χρόνο στην υπηρεσία Apple TV+.

Μείνε συντονισμένος στο Public Blog για όλα τα νεότερα!