Το βραβευμένο «Άμνετ» της Maggie O'Farrell κυκλοφόρησε στα Eλληνικά - Κέρδισέ το!

Περίληψη: Το βραβευμένο ιστορικό μυθιστόρημα «Άμνετ» της Maggie O'Farrell έφτασε στο Public μεταφρασμένο στα Ελληνικά. Ένα αντίτυπό του μπορεί να γίνει δικό σου!

Ένα βιβλίο με εξαιρετικές περγαμηνές κυκλοφορεί εδώ και λίγες ημέρες από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Ο λόγος για το «Άμνετ» της Maggie O’Farrell, το οποίο κέρδισε πρόσφατα το Women's Prize for Fiction. Το ιστορικό μυθιστόρημα της βρετανής συγγραφέα μεταφράστηκε στα Ελληνικά από τον Αύγουστο Κορτώ και πλέον μπορεί να το απολαύσει το αναγνωστικό κοινό της χώρας μας.

Λίγα λόγια για το «Άμνετ»


Το τελευταίο μυθιστόρημα της Maggie O’Farrell μας ταξιδεύει στα τέλη του 16ου αιώνα στην Αγγλία. Η ιστορία που θα μας πει είναι αυτή του Άμνετ, ενός 11χρονου αγοριού και της οικογένειάς του. Κεντρικό ρόλο σε αυτή έχει η μητέρα του Άμνετ, η Άγκνες, η οποία προσπαθεί να μεγαλώσει μόνη της τα παιδιά της, αφού ο πατέρας της οικογένειας λείπει στο Λονδίνο για δουλειές.

Μπορεί το μυθιστόρημα να μην ονοματίζει σε κανένα σημείο τον πατέρα αλλά είναι ξεκάθαρο πως στο «Άμνετ» έχουμε μια μυθιστορηματική απεικόνιση της οικογένειας του William Shakespeare. Ο θρυλικός άγγλος λογοτέχνης είχε έναν γιο που ονομαζόταν Άμνετ, τον οποίο έχασε σε μικρή ηλικία. Η απώλεια αυτή λέγεται πως ήταν μία από τις μεγάλες εμπνεύσεις του για το καλύτερο ίσως έργο του, τον Άμλετ.

Στο βιβλίο αυτό η Maggie O’Farrell προσπαθεί να προσεγγίσει την τεράστια απώλεια ενός παιδιού από τον γονιό του υπό το πρίσμα της Άγκνες. Μας δίνει επίσης μια ζωντανή εικόνα της μητρότητας, της ανατροφής των παιδιών και, δυστυχώς, του τεράστιου πένθους που θα φέρει ο χαμός του Άμνετ στην οικογένεια.

Η πραγματική ιστορία του γιου του Shakespeare είναι σχεδόν ξεχασμένη από την ιστορία. 400 και πλέον χρόνια μετά από το συμβάν, όμως, η Maggie O’Farrell αποφάσισε να πλάσει τη δική της ιστορία γύρω του και να φανταστεί τις επιπτώσεις που μπορεί να είχε στην οικογένεια της Άγκνες και του συγγραφέα συζύγου της. Η απώλεια ενός παιδιού είναι το χειρότερο συναίσθημα που μπορεί να βιώσει ένας γονιός αλλά η Maggie O’Farrell εξερευνά αυτή τη δύσκολη πραγματικότητα δημιουργώντας το κορυφαίο της ίσως μυθιστόρημα.

Διαγωνισμός «Άμνετ»


Το Public και οι εκδόσεις Ψυχογιός χαρίζουν σε έξι (6) αντίτυπα του βιβλίου «Άμνετ» σε ισάριθμους (6) τυχερούς. Για να λάβεις μέρος στο διαγωνισμό συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στη φόρμα συμμετοχής.

Οι τυχεροί νικητές θα επιλεχθούν στις 17 Φεβρουαρίου μετά από κλήρωση και θα ειδοποιηθούν με σχετικό e-mail!