Το Αόρατο Μισό / To βιβλίο-φαινόμενο της Brit Bennett στα Ελληνικά!

Περίληψη: «Το Αόρατο Μισό» της Brit Bennett ανήκει στα must read της φετινής χρονιάς. Δεν είναι τυχαίο ότι βρίσκεται στη shortlist του Women's Prize for fiction!

Η Brit Bennett συγκαταλέγεται στις κορυφαίες νέες συγγραφείς των ΗΠΑ. Το τελευταίο της βιβλίο "The Vanishing Half" κυκλοφόρησε πέρσι στα Αγγλικά και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές, φτάνοντας μάλιστα μέχρι και το #1 στη λίστα των best-seller των The New York Times, ενώ πρόσφατα συμπεριλήφθηκε και στη shortlist του Women's Prize for fiction. «Το Αόρατο Μισό» κυκλοφορεί τώρα και στα Ελληνικά από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Οι δύο δίδυμες αδελφές Desiree και Stella Vignes ζουν σε μια μικρή συντηρητική πόλη αφροαμερικανών στη Λουϊζιάνα. Οι επιλογές που έχουν για το μέλλον τους είναι περιορισμένες και συγκεκριμένες: θα πρέπει να παντρευτούν κάποιον από τον ευρύτερο κύκλο και να συνεχίσουν την αναμενόμενη πορεία της ζωής τους. Οι αδελφές όμως αντιστέκονται στο κατεστημένο και στα 16 τους αποφασίζουν να το σκάσουν στη Νέα Ορλεάνη. Εκεί η καθεμία παίρνει διαφορετικό δρόμο. Η πρώτη παντρεύεται έναν βίαιο αφροαμερικανό και κάνουν ένα παιδάκι. Τελικά επιστρέφει με την κόρη της πίσω στην πόλη που μεγάλωσε. Η δεύτερη αδερφή αποφασίζει να κυνηγήσει ολοκληρωτικά το «αμερικανικό όνειρο» σε σημείο που αποκρύπτει την πραγματική της ταυτότητα, υποδύεται τη λευκή και παντρεύεται έναν εύπορο γοητευτικό άνδρα. Όμως, παρά το γεγονός ότι οι ζωές των δύο αδελφών άλλαξαν τόσο πολύ, θα παραμείνουν συνδεδεμένες. Η επόμενη γενιά θα τα ανατρέψει όλα και τελικά οι κόρες τους θα βρεθούν στην ίδια θέση: να επιλέξουν ποια ζωή θέλουν να ακολουθήσουν.

«Το Αόρατο μισό» είναι μια εξαιρετική, συγκινητική ιστορία, πάρα πολύ καλά δομημένη, η οποία σου κρατά ζωντανό το ενδιαφέρον μέχρι την τελευταία σελίδα. Θίγει με ευαισθησία το φυλετικό ζήτημα της Αμερικής, πώς έχει εξελιχθεί με τα χρόνια και πόσος δρόμος υπάρχει ακόμα προκειμένου να εξαλειφθούν οι φυλετικές ανισότητες.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Brit Bennett γεννήθηκε το 1990 στη Νότια Καλιφόρνια. Σπούδασε φιλολογία στο Stanford University και έκανε μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο του Michigan. Έχει βραβευτεί με το Hopwood Award in Graduate Short Fiction και με το Hurston/Wright Award for College Writers.

Το δοκίμιο της “I Don’t Know What to Do With Good White People” είχε τραβήξει τα βλέμματα, το οποίο είχε ως θεματολογία τη βία κατά των αφροαμερικανών. Επίσης έχουν δημοσιευθεί κείμενα της ανά περιόδους στα “The New Yorker”, “The New York Time Magazine”, “Jezebel”, κ.ά. Το πρώτο της μυθιστόρημα “The Mothers” («Οι μητέρες»), το οποίο εκδόθηκε το 2016, είχε τεράστια επιτυχία και έλαβε πάρα πολύ καλές κριτικές. Ανακηρύχθηκε Βιβλίο της Χρονιάς από το National Public Radio και τα περιοδικά Entertainment Weekly και Vogue. Η Brit Bennett συμπεριλήφθηκε στους πέντε καλύτερους μυθιστοριογράφους κάτω των 35 ετών στο National Book Foundation ("5 Under 35").

Διαγωνισμός «Το Αόρατο Μισό»


Το Public και οι εκδόσεις Παπαδόπουλος χαρίζουν πέντε (5) αντίτυπα του βιβλίου «Το Αόρατο Μισό» σε πέντε (5) τυχερούς. Για να λάβεις μέρος στο διαγωνισμό συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στη φόρμα συμμετοχής!

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 28 Μαΐου και οι νικητές θα ενημερωθούν με σχετικό email. Καλή επιτυχία!