«Είμαι επικίνδυνη» / 100 γυναίκες – 100 μοναδικές ιστορίες – 100 επικίνδυνες μαρτυρίες

Περίληψη: Ίσως στην πιο σωστή συγκυρία χρονικά, οι εκδόσεις Key Books κυκλοφορούν ένα πολύ σημαντικό βιβλίο: το «Είμαι επικίνδυνη», που φέρνει στην επιφάνεια 100 ξεχωριστές ιστορίες Ελληνίδων.

Η ελληνική εκδοχή του κινήματος #MeToo συγκλονίζει εδώ και εβδομάδες την ελληνική κοινή γνώμη. Δεν ξεκίνησε από την Ελλάδα, ούτε ήρθε στη χώρα μας από την πρώτη στιγμή, έφτασε όμως η ώρα -έστω και με καθυστέρηση- που οι γυναικείες φωνές ακούγονται πιο δυνατά. Μια ιστορία δεν είναι ποτέ αρκετή για να κατανοήσει κάποιος την έκταση ενός ζητήματος, γι’ αυτό και ένα από τα βιβλία που ανυπομονούμε να διαβάσουμε είναι το «Είμαι επικίνδυνη», το οποίο κυκλοφορεί σε λίγες ημέρες από τις εκδόσεις Key Books.

«Είμαι επικίνδυνη» - Λίγα λόγια για το βιβλίο


Το βιβλίο «Είμαι επικίνδυνη» είναι ένα συλλογικό έργο. Στις σελίδες του βρίσκουμε 100 μοναδικές ιστορίες από 100 διαφορετικές γυναίκες. Καθεμιά και μια ξεχωριστή μαρτυρία, που ρίχνει λίγο παραπάνω φως στην πραγματικότητα που βιώνει η σύγχρονη γυναίκα στην Ελλάδα. Γυναίκες διαφορετικών ηλικιών, επαγγελμάτων, πεποιθήσεων, βρίσκουν το θάρρος να καταθέσουν την προσωπική τους αλήθεια.

Κάποιες από αυτές τις αλήθειες είναι στενάχωρες, άλλες είναι αισιόδοξες κι άλλες τόσο αμήχανες, που δεν ξέρεις πώς να τις επεξεργαστείς. Κάθε ιστορία όμως έχει σκοπό να δώσει νέο νόημα στη φράση «Είμαι επικίνδυνη». Μια φράση που χρησιμοποιήθηκε για τον στιγματισμό των γυναικών, που τολμούσαν να ξεχωρίσουν, γίνεται τώρα σύμβολο της διαφορετικότητας και της αλήθειας από τις σύγχρονες γυναίκες.

Τέτοιες ιστορίες, ειδικά σε μια περίοδο όπως η τωρινή, είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητες. Αυτή η συλλογή βοηθά στην αφύπνιση του αναγνώστη, φωτίζοντας άγνωστες πτυχές της καθημερινότητας μιας γυναίκας, και στη δημιουργία κλίματος αλληλεγγύης, καθώς οι 100 διαφορετικές ιστορίες καλλιεργούν με το δικό τους τρόπο την ενσυναίσθηση του αναγνώστη με τον αφηγητή και κατ’ επέκταση με την πραγματικότητα που βιώνει μια γυναίκα στην Ελλάδα.

Το «Είμαι επικίνδυνη», όπως αναφέραμε και παραπάνω, θα κυκλοφορήσει στις 8 Μαρτίου, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας δηλαδή. Τα συγγραφικά δικαιώματα από την πώληση του βιβλίου θα διατεθούν για την αρωγή οργανισμών που υποστηρίζουν γυναίκες οι οποίες έχουν υποστεί έμφυλη βία. Η δημιουργία αυτής της συλλογής ήταν μία ιδέα και πρωτοβουλία της Women Act σε συνεργασία με την αθηΝΕΑ και με την υποστήριξη του Women on Top. Μπορείς να προπαραγγείλεις από τώρα το «Είμαι επικίνδυνη» στο public.gr. Ένα απόσπασμα του βιβλίου μπορείς να διαβάσεις εδώ.

Διαγωνισμός «Είμαι επικίνδυνη»


Το Public και οι εκδόσεις Key Books χαρίζουν πέντε (5) αντίτυπα του βιβλίου «Είμαι επικίνδυνη» σε πέντε (5) τυχερούς. Για να διεκδικήσεις ένα από αυτά συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στη φόρμα του διαγωνισμού.

Οι νικητές του διαγωνισμού θα επιλεγούν μετά από κλήρωση στις 12 Μαρτίου και θα ειδοποιηθούν με email. Καλή επιτυχία!