«Ένοχος μέχρι αποδείξεως του εναντίου» / Η νέα περιπέτεια του αστυνόμου Νικολόπουλου

Περίληψη: «Ένοχος μέχρι αποδείξεως του εναντίου» θεωρείται ο Χάρης Νικολόπουλος στο νέο βιβλίο της Χίλντας Παπαδημητρίου. Διάβασε περισσότερα εδώ και βρες μια μουσική έκπληξη από τη συγγραφέα!

Το τεκμήριο αθωότητας επιτάσσει ότι κάθε άνθρωπος είναι αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Στο νέο βιβλίο της Χίλντας Παπαδημητρίου, όμως, όλοι είναι σίγουροι ότι ο Χάρης Νικολόπουλος είναι ένοχος - κι ας μην έχει εξιχνιαστεί το μυστήριο που τον έφερε σε αυτή τη δύσκολη θέση. Πώς θα αντιμετωπίσει την κατάσταση ο αστυνόμος, όταν όλοι θεωρούν πως είναι «Ένοχος μέχρι αποδείξεως του εναντίου»; Η απάντηση στο νέο αστυνομικό μυθιστόρημα που μόλις κυκλοφόρησε.

«Ένοχος μέχρι αποδείξεως του εναντίου» – Λίγα λόγια για το βιβλίο


Η τέταρτη ιστορία με πρωταγωνιστή τον αστυνόμο Χάρη Νικολόπουλο τον βρίσκει στη Ναύπακτο. Εκεί έχει καταφύγει, για να μείνει μακριά από την πραγματικότητα. Αυτό, όμως, δεν μπορεί να το κάνει για πολύ και κάποια στιγμή πρέπει να επιστρέψει στη ζωή του και την πόλη του. Την απόφαση αυτή θα την πάρει τελικά κάποιος άλλος για λογαριασμό του. Η μητέρα του διαγιγνώσκεται με Αλτσχάιμερ πρώιμης έναρξης και έτσι ο Χάρης Νικολόπουλος θα αναγκαστεί να επιστρέψει στην Αθήνα.

Η πόλη που θα βρει δε θυμίζει αυτή που άφησε. Μπορεί οι φίλοι και οι γειτονιές να είναι ακόμα εκεί, αλλά πολλά έχουν αλλάξει. Μετά από χρόνια οικονομικής κρίσης η Αθήνα έχει παρακμάσει. Η έντονη πίεση που νιώθει η κοινωνία φέρνει αύξηση της εγκληματικότητας. Σύντομα ο αστυνόμος θα έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τα αποτελέσματα αυτής της κατάστασης. Το έγκλημα θα χτυπήσει δίπλα του, με μια νεαρή γιατρό να βρίσκεται νεκρή. Αυτή τη φορά, όμως, ο αστυνόμος βρίσκει τον εαυτό του από την μεριά του εγκληματία, καθώς τα δεδομένα τον αναδεικνύουν ως τον κύριο ύποπτο.

Η λύση του μυστηρίου παραμένει ο βασικός στόχος του Χάρη Νικολόπουλου αλλά το αστυνομικό του ένστικτο δεν είναι αρκετό για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις αυτής της υπόθεσης. Τα γεγονότα τον αναγκάζουν να αλλάξει τρόπο σκέψης και τακτικές. Θα πρέπει να κινηθεί ως εγκληματίας, αν θέλει να πετύχει το στόχο του. Στη μέση όλων βρίσκεται ένα κύκλωμα σεξουαλικού τράφικινγκ και ο Χάρης θα πρέπει να κυλιστεί στο βούρκο της πόλης για να πετύχει το σκοπό του. Αυτή η περιπέτεια θα τον αλλάξει ως άνθρωπο.

Το νεότερο νουάρ μυθιστόρημα από την Χίλντα Παπαδημητρίου κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και μπορείς να το αποκτήσεις στο public.gr. H συγγραφέας παρευρέθηκε και στα #PublicEventsGoSocial όπου μας μίλησε για το «Ένοχος μέχρι αποδείξεως του εναντίου». Παρακολούθησε τι μας είπε στη σελίδα μας στο Facebook.

Η Χίλντα Παπαδημητρίου δημιούργησε, επίσης, μια playlist στο Spotify, την οποία χαρακτηρίζει ως το soundtrack του βιβλίου. Διαβάζοντας το «Ένοχος μέχρι αποδείξεως του εναντίου», λοιπόν, μη ξεχάσεις να πατήσεις play παρακάτω.