Ενόλα Χολμς - Σκιές και οστά / Γνωρίστε τα βιβλία πίσω από τα Netflix hits!

Περίληψη: Δύο μεγάλες επιτυχίες του Netflix, το Ενόλα Χολμς & το Σκιές και οστά, προέρχονται από ξενόγλωσσα βιβλία. Οι εκδόσεις Ψυχογιός φέρνουν στα ελληνικά και τα δύο!

Είναι γνωστό σε όλους ότι πολλές από τις πετυχημένες παραγωγές του Netflix βασίζονται σε βιβλία. Η πλατφόρμα έχει επενδύσει πολλά στο original περιεχόμενο και τα βιβλία αποτελούν διαχρονικά εξαιρετική πηγή για νέες σειρές και ταινίες. Η πρόσφατη κυκλοφορία της πρώτης σεζόν του Σκιές και οστά έγινε γρήγορα μεγάλη επιτυχία ενώ το 2020 η περιπέτεια της Ενόλα Χολμς ήταν από τις πιο αγαπημένες μας στο Netflix.

Αν έχεις ήδη παρακολουθήσει τη σειρά και την ταινία, ήρθε η στιγμή να γνωρίσεις την ιστορία που τις ενέπνευσε, καθώς οι εκδόσεις Ψυχογιός έχουν φροντίσει για την κυκλοφορία των βιβλίων Ενόλα Χολμς και Σκιές και οστά στα Ελληνικά.

Ξεκίνα διαβάζοντας για την πρώτη υπόθεση της μικρής αδερφής του Σέρλοκ Χολμς. Στο «Ενόλα Χολμς 1: Η υπόθεση του χαμένου Μαρκησίου», η εξαφάνιση της μητέρας της θα μετατρέψει την Ενόλα σε ντετέκτιβ. Όταν εκείνη αποφασίζει να ταξιδέψει στο Λονδίνο για να ψάξει για τη χαμένη μητέρα της θα μπλεχτεί σε ακόμα μία ιστορία εξαφάνισης. Με δύο εξαφανίσεις προς διαλεύκανση, δύο καταπιεστικούς αδελφούς που θέλουν να την αναγκάσουν να ακολουθήσει τον δρόμο που εκείνοι φαντάζονται και δεκάδες εμπόδια, η Ενόλα πρέπει να φανεί το ίδιο δαιμόνια όσο ο Σέρλοκ, αν θέλει να φτάσει μέχρι τη λύση των μυστηρίων.

Θες περισσότερη Ενόλα Χολμς; Με τα βιβλία την έχεις! Όσο κι αν αργήσει το sequel από το Netflix, μπορείς να διαβάσεις από τώρα το «Ενόλα Χολμς 2: Η υπόθεση της αριστερόχειρης λαίδης». Στο δεύτερο βιβλίο της Nancy Springer με πρωταγωνίστρια της Ενόλα έχουμε ακόμα μία εξαφάνιση που κινεί την πλοκή. Τα στοιχεία που άφησε πίσω της η Λαίδη Σέσιλι, το κορίτσι που εξαφανίστηκε, κάνουν την Ενόλα να αισθάνεται ότι βρήκε την αδελφή ψυχή της. Μόνο που η Λαίδη Σέσιλι δεν είναι πουθενά και η Ενόλα Χολμς θα χρησιμοποιήσει τα ελάχιστα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της για να τη βρει. Σε αυτή της την προσπάθεια, όμως, θα βρει ένα αναπάντεχο εμπόδιο, τον ίδιο της τον αδελφό, τον περιβόητο Σέρλοκ Χολμς!

Η πρώτη σεζόν του Σκιές και οστά έκανε πρεμιέρα μόλις πριν από λίγες μέρες, στις 23 Απριλίου 2021. Μέσα σε αυτό το μικρό διάστημα έχει καταφέρει ήδη να βρεθεί στο Top 10 του Netflix διεθνώς. Οι θεατές μαγεύτηκαν από την ιστορία της Αλίνα Στάρκοβ, μιας ορφανής χαρτογράφου η οποία ανακαλύπτει ότι κατέχει μια πανίσχυρη δύναμη που μπορεί -ίσως- να σώσει το βασίλειο της Ράβκα. Τα 8 επεισόδια του πρώτου κύκλου στο Netflix θα σε εισάγουν στον κόσμο της ιστορίας αλλά τα βιβλία θα σου δώσουν την ευκαιρία να τον εξερευνήσεις σε βάθος. Ξεκίνα, λοιπόν, από το βιβλίο «Οι Γκρίσα: Σκιές και οστά» και γνώρισε την Αλίνα, το έθνος της Ράβκα, το Διάσελο των Ίσκιων και όλο τον μαγικό κόσμο που δημιούργησε η συγγραφέας Leigh Bardugo και κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ψυχογιός!

Περισσότερα βιβλία κάθε λογής σε περιμένουν στο Public, το μεγαλύτερο ελληνικό βιβλιοπωλείο, ενώ στο Netflix υπάρχουν ειδικές ενότητες με ταινίες από βιβλία και σειρές από βιβλία, για να ανακαλύψεις επιπλέον περιεχόμενο που προέρχεται από τη λογοτεχνία!