«Γράμμα στον νεότερο εαυτό μου» / 80 ξεχωριστές προσωπικότητες συμβουλεύουν

Περίληψη: 80 προσωπικότητες θυμούνται τον εαυτό τους στην εφηβεία, αντλούν έμπνευση από τις εμπειρίες τους και γράφουν για τα μαθήματα ζωής που πήραν στο βιβλίο «Γράμμα στον νεότερο εαυτό μου».

Αν είχες την ευκαιρία να μιλήσεις σε μια νεότερη εκδοχή του εαυτού σου, τι ακριβώς θα του έλεγες; Πώς θα τον συμβούλευες να προσεγγίσει τη ζωή από εκεί και έπειτα; Αυτή η απορία δεν είναι απλώς ένα φιλοσοφικό ερώτημα - είναι η βάση του βιβλίου «Γράμμα στον νεότερο εαυτό μου», το οποίο επιμελήθηκε η Jane Graham και κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Key Books.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η ιδέα για την έκδοση αυτού του βιβλίου προέρχεται από το βρετανικό περιοδικό δρόμου The Big Issue. Σε στήλη της σε αυτό, η Graham έκανε την ίδια ερώτηση σε πολλές προσωπικότητες. Οι ιστορίες που συνέλεξε συνθέτουν το βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε.

Κάθε ιστορία έχει μια μοναδική προσέγγιση στο ερώτημα. Άλλοι επιλέγουν να μιλήσουν στον παρελθοντικό εαυτό τους για τα σημαντικά μαθήματα που πρέπει να κρατήσουν από όσα βιώνουν, άλλοι συζητούν για περιστατικά που τους καθόρισαν, άλλοι θυμούνται ποια ήταν τα ζητήματα που θεωρούσαν σοβαρά στα 16 τους. Όλοι προσπαθούν μέσα από αυτό το ταξίδι στις αναμνήσεις να αντλήσουν μαθήματα ζωής, που θα ήταν σημαντικά όχι μόνο για τον παρελθοντικό εαυτό τους αλλά και για τους αναγνώστες του σήμερα.

Ο Πολ Μακ Κάρτνεϊ αποκαλύπτει τις πηγές της έμπνευσής του, η Αριάννα Χάφινγκτον την αξία των κινήτρων, ο Μο Φάρα τη σημασία της ήττας, ο Τζέιμι Όλιβερ τη σπουδαιότητα του ενστίκτου. Σε μερικά κείμενα κυριαρχεί η νοσταλγία, σε πολλά είναι έντονο το συστατικό του χιούμορ και αρκετά ακόμα κρύβουν συγκινητικά συναισθήματα. Καθένα, με τον δικό του τρόπο, μπορεί να αποτελέσει έμπνευση για το αύριο.

bookfriends


Το «Γράμμα στον νεότερο εαυτό μου» κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες στα ελληνικά από τις εκδόσεις Key Books. Περιλαμβάνει τις εμπειρίες 80 διάσημων προσωπικοτήτων, οι οποίες μπορούν να γίνουν οδηγός για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον, μετατρέποντας τα μαθήματα ζωής του παρελθόντος σε συμβουλές για τις επόμενες γενιές.