«Η μέθοδος Καταλανόττι» / Μυστήριο στο θέατρο για τον Montalbano

Περίληψη: Ο επιθεωρητής Montalbano επιστρέφει μέσα από το βιβλίο «Η μέθοδος Καταλανόττι». Αυτή τη φορά έχει να αντιμετωπίσει έναν περίπλοκο φόνο, ο οποίος μπορεί να είναι και... διπλός.

Μπορεί ο περιώνυμος ιταλός συγγραφέας Andrea Camilleri να μην είναι πια στη ζωή αλλά παραμένει δίπλα στο πιστό αναγνωστικό κοινό του μέσα από τα έργα του. Τα πιο σημαντικά από αυτά είναι τα αστυνομικά μυθιστορήματα με πρωταγωνιστή τον επιθεωρητή Montalbano. Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα ελληνικά το νεότερο από αυτά, «Η μέθοδος Καταλανόττι», με το μυστήριο αυτή τη φορά να στρέφεται γύρω από το φόνο ενός θεατρικού σκηνοθέτη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Όλα ξεκινούν από τον Mimi Augello, τον... άπιστο συνάδελφο και φίλο του επιθεωρητή. Την ώρα που έφευγε άρον άρον από το σπίτι μιας κατάκτησής του βλέπει μπροστά του ένα άγνωστο πτώμα. Όταν επιστρέφει, μαζί με τον Montalbano, για να αναζητήσει περισσότερες πληροφορίες, το πτώμα έχει εξαφανιστεί.

Αργότερα ανακαλύπτεται ένα ακόμα πτώμα και η ταυτότητά του γίνεται γρήγορα γνωστή. Πρόκειται για τον θεατρικό σκηνοθέτη Carmelo Catalanotti. Οι φήμες που τον συνοδεύουν αρκετές. Από τους ηθοποιούς του θεωρείται πολύ σκληρός, προσπαθώντας να αποσπάσει όσο πιο αληθοφανείς ερμηνείες μπορεί μέσα από την αναζήτηση των σκοτεινότερων πτυχών της ζωής τους. Για άλλους ο Catalanotti δεν ήταν γνωστός ως σκηνοθέτης αλλά ως... τοκογλύφος.

Ο επιθεωρητής Montalbano δεν αργεί να βρει τις αναλυτικές σημειώσεις του καλλιτέχνη. Αυτές είναι γεμάτες με δεκάδες σκέψεις, ονόματα, ημερομηνίες. Πώς όμως συνδέονται όλα αυτά μεταξύ τους; Έχουν οι λέξεις του θύματος σχέση με το έγκλημα που συνέβη; Συνδέεται η δολοφονία του σκηνοθέτη με το εξαφανισμένο πτώμα, που εντόπισε ο συνάδελφος του επιθεωρητή; Όλα τα ερωτήματα οδηγούν στο θέατρο και την τελευταία παράσταση του Carmelo Catalanotti. Μένει μόνο να φανεί, αν το θέατρο θα κρύβει και την απάντηση του περίπλοκου μυστηρίου.

«Η μέθοδος Καταλανόττι» του Andrea Camilleri κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Πατάκη και θα την βρεις άμεσα διαθέσιμη στα καταστήματα Public και στο public.gr!