Άκης Πετρετζίκης / «Το απόλυτο βιβλίο της νηστείας» είναι εδώ! Κέρδισέ το!

Περίληψη: Ψάχνεις ιδέες για πιο νόστιμη νηστεία; Ή μήπως έμπνευση για ενδιαφέροντα και χορταστικά πιάτα χωρίς κρέας; Το νέο βιβλίο του Άκη Πετρετζίκη δεν πρέπει να λείπει από την κουζίνα σου. Μπες στην κλήρωση για να το κερδίσεις!

Αν η διατροφή σου είναι πλέον χορτοφαγική ή vegan, αυτή η εποχή είναι μάλλον από τις αγαπημένες σου! Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που νηστεύεις, είτε για 40+ μέρες είτε απλώς την Καθαρά Δευτέρα και τη Μεγάλη Εβδομάδα. Για όποιο λόγο κι αν αποφεύγεις το κρέας και τα ζωικά προϊόντα, δεν μπορείς να βασίζεσαι μόνο στο φαγητό «απ’ έξω» - πρέπει να ετοιμάζεις και στο σπίτι νηστήσιμες ή/και vegan συνταγές. Η αλλαγή διατροφικών συνηθειών δεν είναι εύκολη υπόθεση βέβαια. Γι’ αυτό σου προτείνουμε να αφήσεις τον Άκη Πετρετζίκη και το «Το απόλυτο βιβλίο της νηστείας» να σε βοηθήσει.

Ο αγαπημένος έλληνας σεφ προετοίμασε περισσότερες από 140 νηστήσιμες και χορτοφαγικές συνταγές για το νέο του βιβλίο. Ακόμα και οι πιο «σκληροπυρηνικοί» κρεατοφάγοι μπορούν να ανακαλύψουν νέα γευστικά μυστικά, που θα αλλάξουν το τοπίο στην κουζίνα τους. Άλλωστε οι νηστήσιμες συνταγές ταιριάζουν «γάντι» ακόμα κι αν προσπαθείς να μειώσεις απλώς την πρόσληψη κρέατος ή αναζητάς νέες ιδέες για το μαγείρεμα!

Αν νιώθεις πιο... περιπετειώδης, μπορείς φυσικά να ξεκινήσεις από τις συνταγές του βιβλίου και να εισάγεις τους δικούς σου γευστικούς συνδυασμούς. «Το απόλυτο βιβλίο της νηστείας» σε προκαλεί να δοκιμάσεις νέα πράγματα στην κουζίνα, καταρρίπτοντας μύθους γύρω από το φαγητό και φέρνοντας περισσότερη φαντασία στο μαγείρεμα. Όπως αποδεικνύει ο Άκης Πετρετζίκης, δεν χρειάζεσαι περίπλοκες τεχνικές και δυσεύρετα υλικά για να δημιουργήσεις μοναδικά πιάτα. Οι συνταγές που περιλαμβάνει το βιβλίο βασίζονται σε απλά, βασικά, πρωτογενή υλικά, τα οποία μπορούν να απογειώσουν τη γεύση αν τα χρησιμοποιήσεις σωστά.

Είτε, λοιπόν, νηστεύεις είτε θες απλώς να πειραματιστείς με νέες γεύσεις στην κουζίνα, «Το απόλυτο βιβλίο της νηστείας» είναι ένα βιβλίο που δεν πρέπει να λείπει από τη βιβλιοθήκη κανενός μάγειρα. Το νέο βιβλίο συνταγών του Άκη Πετρετζίκη μόλις κυκλοφόρησε και μπορείς να το αποκτήσεις άμεσα από το public.gr ή να το κερδίσεις δηλώνοντας συμμετοχή στη σχετική φόρμα εδώ.

Πέντε (5) τυχεροί θα κερδίσουν (5) ισάριθμα αντίτυπα! 

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Απριλίου και οι νικητές θα ειδοποιηθούν με σχετικό email. Καλή τύχη και καλά μαγειρέματα!