Ο Σπίθας πάει σχολείο / Μια χαρούμενη ιστορία για την πρώτη μέρα στα θρανία!

Περίληψη: Ένα ξεχωριστό βιβλίο, που εξοικειώνει τα παιδιά με την ιδέα της «πρώτης μέρας στο σχολείο» με τον πιο ευρηματικό και χαλαρωτικό τρόπο!

Οι εκδόσεις Μάρτης έφεραν πριν λίγους μήνες στα Ελληνικά το βιβλίο «Ο Σπίθας πάει σχολείο», την ιστορία του τρομερού Σπίθα, που έχουν αγαπήσει μικροί και μεγάλοι τόσο στη Σουηδία όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο. Ένα ιδιαίτερο, χαριτωμένο μυθιστόρημα προσιτό στα παιδιά από 3 έως 6 ετών, τις ηλικίες δηλαδή που ξεκινούν οι πρώτες τους επαφές με τη σχολική πραγματικότητα, είτε στο Νήπιο είτε στο Δημοτικό.

«Ο Σπίθας πάει σχολείο» - Λίγα λόγια για το βιβλίο

Στο μυθιστόρημα αυτό έχουμε τον χαριτωμένο σκυλάκο Σπίθα, ο οποίος απολαμβάνει να χουζουρεύει και να παίζει στο σπίτι μαζί με τη Βίκυ. Έρχεται όμως η μέρα που η Βίκυ του ανακοινώνει πως πρέπει να ξεκινήσει το σχολείο. Εκείνη τη στιγμή ο Σπίθας ξεκινά να ανησυχεί για το αν θα καταφέρει να ανταπεξέλθει στο σχολείο και αρχίζουν να τον απασχολούν χιλιάδες ερωτήματα: Τι θα κάνει, αν τα υπόλοιπα σκυλιά είναι άγρια; Αν δεν βρει κανέναν φίλο, με ποιoν θα κάνει παρέα; Θα είναι μόνος του; Θα πάνε όλα καλά στο σχολείο; Τελικά ο Σπίθας δεν χρειάζεται να ανησυχεί και να αγχώνεται για τίποτα, καθώς όλα πάνε τόσο καλά που ξεκινά να λατρεύει το σχολείο!

Λίγα λόγια για τις δημιουργούς του βιβλίου

Η συγγραφέας του βιβλίου είναι η Kasja Gordan. Είναι δασκάλα και ασχολείται με τη συγγραφή συνδυαστικά με τη δημιουργική απασχόληση για παιδιά και ενήλικες. Έκανε την εμφάνιση της το 2008, με το δημοφιλές βιβλίο «Αγάπη και Δυναμίτης». Ακολούθησαν 20 βιβλία της με πιο γνωστή τη σειρά βιβλίων που έχουν ως πρωταγωνιστή το αγαπημένο μας σκυλάκι, τον Σπίθα (Kjelle), και έχει ξεχωρίσει σε όλο τον κόσμο!

Η Mia Maria Güettler είναι η εικονογράφος του βιβλίου και γεννήθηκε στη Νάκα της Στοκχόλμης. Από μικρό παιδί αγαπά και ασχολείται με τη ζωγραφική. Απασχολείται ως εικονογράφος και ως συγγραφέας. Ήταν προτεινόμενη για το βραβείο Elsa Beskow, για την εικονογράφηση της για το βιβλίο «Ο Σπίθας προσέχει τη γάτα».

Το παιδικό εικονογραφημένο βιβλίο «Ο Σπίθας πάει σχολείο» κυκλοφορεί στα Ελληνικά από τις εκδόσεις Μάρτης και μπορείς να το βρεις σε όλα τα καταστήματα Public και στο public.gr!