Οι μάγισσες δεν πιστεύουν στα δάκρυα / Μαγισσο-περιπέτειες με φόντο την Ελλάδα!

Περίληψη: Η Ρεγγίνα Μαγισσοπούλου και οι αδερφές της προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο μιας εξαφάνισης στο πρωτότυπο παραμύθι «Οι μάγισσες δεν πιστεύουν στα δάκρυα» . Πάμε να το γνωρίσουμε!

Μικρές μάγισσες στη σύγχρονη Ελλάδα! Αυτή την πρωτότυπη ιδέα είχε η Βίβιαν-Ινώ Τσαμαδού και την πέρασε γλαφυρά στο χαρτί. Το αποτέλεσμα είναι το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Οι μάγισσες δεν πιστεύουν στα δάκρυα», το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μάρτης. Μια ξεχωριστή περιπέτεια που απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικες με αδυναμία στις... μαγικές ιστορίες της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το πρωτότυπο παραμύθι μας συστήνει τρεις μικρές μάγισσες, τη Ρεγγίνα, τη Ρόζα και τη Νόρα. Ο χαρακτήρας καθεμιάς είναι πολύ διαφορετικός αλλά αυτό δεν τις εμποδίζει να συνεργάζονται με επιτυχία, για να δώσουν λύση η μία στα προβλήματα της άλλης. Άλλωστε είναι αδερφές! Και μπορεί να μην έχουν τους ίδιους γονείς αλλά έχουν τις ίδιες αξίες που τις καθοδηγούν. Αυτές τις αξίες, μέσα από τις έξυπνες περιπέτειες των μικρών μαγισσών, περνά ως μήνυμα το βιβλίο στους αναγνώστες του.

Οι περιπέτειες των τριών μικρών μαγισσών εκτυλίσσονται με φόντο τη σύγχρονη Ελλάδα και είναι γεμάτες φαντασία, χιούμορ και μυστήριο. Στην αφήγηση θα ανακαλύψεις αναφορές στην ελληνική παράδοση, τον πολιτισμό, καθώς επίσης και σε έργα κλασικής παιδικής λογοτεχνίας. Η συγγραφέας επέλεξε έναν ιδιαίτερο τρόπο για να αναπτύξει τις ιστορίες του βιβλίου, καθώς η δράση εκτυλίσσεται μέσα από τα ημερολόγια των μικρών μαγισσών.

Στο βιβλίο «Οι μάγισσες δεν πιστεύουν στα δάκρυα» η Ρεγγίνα είναι εκείνη που ψάχνει απαντήσεις. Είναι κόρη του Δημητρίου Μαγισσόπουλου και ο πατέρας της έχει εξαφανιστεί. Μαζί με τις αδερφές της θα ψάξει να τον βρει. Στα σχέδιά τους μπλέκονται οι κακοί καραμάγοι, που προσπαθούν να τις αποτρέψουν από το να λύσουν το μυστήριο.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Βίβιαν-Ινώ Τσαμαδού γράφει πολύ συχνά. Μπορεί «Οι μάγισσες δεν πιστεύουν στα δάκρυα» να είναι το πρώτο της βιβλίο αλλά την διαβάζουμε εδώ και καιρό στο προσωπικό της blog survivalbox.gr. Γεννήθηκε στην Αθήνα, έζησε στην Αμερική και δεν μπορεί να δουλέψει αν ο χώρος της δεν είναι οργανωμένος. Από μικρή θυμάται να αγαπά τις μάγισσες και, όταν ήρθε η ώρα να γράψει το πρώτο της βιβλίο, δεν θα μπορούσε να πλάσει διαφορετικά τους κεντρικούς χαρακτήρες.

Η όμορφη ιστορία που εμπνεύστηκε η Βίβιαν-Ινώ Τσαμαδού, σε συνδυασμό με τη σύγχρονη εικονογράφηση από την Κατερίνα Σισκοπούλου, δημιουργούν μια πρωτότυπη, ζεστή, διδακτική αναγνωστική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους. Ό,τι πρέπει δηλαδή για τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Το βιβλίο «Οι μάγισσες δεν πιστεύουν στα δάκρυα» κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Μάρτης και θα το βρεις διαθέσιμο στο public.gr!