Public Quiz / Πόσο Nesbomaniac είσαι; Απάντησε και κέρδισε!

Περίληψη: Πόσα στ’ αλήθεια ξέρεις για τον Jo Nesbo και τον σκοτεινό κόσμο του Χάρι Χόλε; Δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις τις γνώσεις σου απαντώντας σε 10 ερωτήσεις και να κερδίσεις μια συλλεκτική κασετίνα!

Ο Jo Nesbo θεωρείται -όχι άδικα- «βασιλιάς» της σκανδιναβικής αστυνομικής λογοτεχνίας και ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του είδους παγκοσμίως. Μήπως ήρθε η ώρα να τον γνωρίσουμε λίγο καλύτερα; Ο νορβηγός συγγραφέας έχει γίνει γνωστός παγκοσμίως για τα αστυνομικά του μυθιστορήματα με πρωταγωνιστή το Χάρι Χόλε. Πριν ασχοληθεί με τη συγγραφή, όμως, είχε δείξει ήδη το καλλιτεχνικό του ταλέντο μέσα από τη ροκ μπάντα Di Derre. Αν πάμε ακόμα πιο πίσω, και βρούμε τον Nesbo σε ηλικία 19 ετών, θα τον δούμε να κάνει τα πρώτα του βήματα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο με τα χρώματα της Molde.

Όπως καταλαβαίνεις, μιλάμε για έναν άνθρωπο πολυπράγμονα και εξαιρετικά ταλαντούχο. Αν κάποιες λεπτομέρειες της ζωής του είχαν εξελιχθεί διαφορετικά, ίσως να μην ερχόταν ποτέ στην επιφάνεια το ταλέντο του στη συγγραφή. Ευτυχώς, όμως, όταν ένας εκδοτικός οίκος του ζήτησε να καταγράψει τη ζωή της μπάντας όσο έκανε tour, εκείνος αποφάσισε να γράψει ένα μυθιστόρημα μυστηρίου. Αυτό έμελλε να είναι «Η Νυχτερίδα», το πρώτο βιβλίο μιας ολόκληρης σειράς με πρωταγωνιστή έναν απόμακρο ντετέκτιβ, το οποίο εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1997. 23 χρόνια μετά, το 13ο βιβλίο του είναι (σχεδόν) εδώ.

bookfriends

 

Το νέο βιβλίο του Jo Nesbo με τίτλο «Το βασίλειο» θα το δούμε να φιγουράρει στα ράφια του Public από τις 17 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για το εκδοτικό γεγονός της σεζόν για πολλές χώρες στον κόσμο, αφού ο δημοφιλής συγγραφέας έχει πλέον ξεπεράσει τα 45 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως σε πωλήσεις. Η αναμονή και ο ενθουσιασμός συνεχώς μεγαλώνουν πλησιάζοντας προς την πολυαναμενόμενη έκδοση. Καθώς μετράμε τα δευτερόλεπτα μέχρι την κυκλοφορία του νέου συγκλονιστικού θρίλερ του βασιλιά της αστυνομικής λογοτεχνίας, ξεσκονίζουμε τις γνώσεις μας με ένα πρωτότυπο κουίζ.

jo nesbo


Πόσα στ’ αλήθεια ξέρεις για τον Jo Nesbo και τον σκοτεινό κόσμο του Χάρι Χόλε; Δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις τις γνώσεις σου απαντώντας στις ερωτήσεις της παρακάτω φόρμας.

Πόσο Nesbomaniac είσαι; Απάντησε στις ερωτήσεις του quiz!

Όσοι/ες απαντήσετε σωστά και στις 10 ερωτήσεις θα μπείτε σε κλήρωση, η οποία θα αναδείξει τρεις (3) τυχερούς/ές, που θα κερδίσουν τη μοναδική κασετίνα με τα τρία must read ψυχολογικά θρίλερ του Jo Nesbo: Ο γιος, Μάκβεθ και Κυνηγοί κεφαλών.

Η κλήρωση ολοκληρώθηκε και οι νικητές είναι οι εξής:

Νίκη Πετροπούλου
Μαρία Πανταζοπούλου
Νίκος Φρέρης

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή!