Stop doing that sh*t / Σταμάτα να αυτο-σαμποτάρεις τη ζωή σου!

Περίληψη: Χτίζοντας επάνω στις ιδέες του best seller «Unfu*k Yourself», ο Gary John Bishop δημιούργησε το «Stop doing that sh*t», έναν οδηγό για να βάλεις τη ζωή σου σε τροχιά επιτυχίας.

Στο πρώτο του βιβλίο, «Unfu*k Yourself», ο Gary John Bishop ανέδειξε με το μοναδικό του στιλ το «εγώ» ως τον βασικό παράγοντα που μας κρατά πίσω. Επιχείρησε παράλληλα να βοηθήσει τον αναγνώστη να «βγει από το μυαλό του» έτσι ώστε να ξεκινήσει να ζει ενεργά τη ζωή του. Με το νέο βιβλίο «Stop doing that sh*t» συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε το πρώτο του έργο. Παίρνει τις βασικές ιδέες που γνωρίσαμε και τις αναπτύσσει ακόμα περισσότερο με σκοπό να φτάσει στο επίκεντρο του προβλήματος που έχει αναγνωρίσει: το αυτο-σαμποτάζ που προκαλεί ο σύγχρονος άνθρωπος στον εαυτό του.

«Stop doing that sh*t» – Λίγα λόγια για το βιβλίο


Για να πάρουμε αυτό που θέλουμε από τη ζωή δεν γίνεται να βασιζόμαστε σε εξωτερικούς παράγοντες. Αντίστοιχα, όταν η ζωή δεν κυλά όπως έχουμε φανταστεί, δεν γίνεται να ρίχνουμε το βάρος της ευθύνης μόνο σε ό,τι συμβαίνει γύρω μας. Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν τον εαυτό τους σε φαύλους κύκλους, όπως συνεχείς τοξικές σχέσεις ή εργασιακές προοπτικές, που δεν τους ικανοποιούν. Η επαναλαμβανόμενη σύμπτωση μάλλον δεν είναι σύμπτωση, όπως λέμε συχνά. Ο Gary John Bishop, λοιπόν, με το «Stop doing that sh*t» έρχεται να σκαλίσει το υποσυνείδητο της ανθρώπινης συμπεριφοράς, για να ανακαλύψει την πηγή των ατέρμονων βλαβερών συνηθειών που κάνουν έναν άνθρωπο να στερεί από τον εαυτό του την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει.

Αυτό που ανακάλυψε είναι ότι πολλές από τις αρνητικές συμπεριφορές μας μπορεί να οφείλονται ακόμα και από γεγονότα της παιδικής ηλικίας. Συνδέοντας όλα τα στοιχεία του παρελθόντος με τις συμπεριφορές του σήμερα, βοηθά τον αναγνώστη να αναγνωρίσει τις αλλαγές που πρέπει να κάνει για να σταματήσει αυτή την αλυσίδα αρνητισμού και να μπει σε έναν πιο εποικοδομητικό δρόμο. Ο εαυτός μας είναι συνήθως ο νούμερο ένα αποτρεπτικός παράγοντας στη ζωή μας, όπως δείχνει το βιβλίο. Το μυαλό μας, και ο αρνητισμός με τον οποίο προσεγγίζουμε διάφορα ζητήματα, είναι αυτός που βάζει φρένο στο κυνήγι των στόχων και των ονείρων μας.

bookfriends


Ο Gary John Bishop έρχεται να μας πει ένα βροντερό «Ξύπνα!» και να μας βάλει σε νέα πορεία. Πάντα μέσα από το γνωστό, επιθετικό -ίσως ασεβές- στυλ του που κάνει το μήνυμά του να ακουστεί ακόμα πιο ξεκάθαρα μας δείχνει πως να κόψουμε τις μ*λακίες που επαναλαμβάνουμε συχνά και μας κρατούν πίσω.

Το «Stop doing that sh*t» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Έσοπτρον και είναι άμεσα διαθέσιμο στο public.gr!