Μεταφρασμένη λογοτεχνία / 3 προτάσεις από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Περίληψη: Δεν υπάρχει καλύτερη συντροφιά από ένα καλό βιβλίο και οι εκδόσεις Μεταίχμιο έχουν φροντίσει για εσένα με καινούριες μοναδικές προτάσεις. Ας ξεκινήσουμε!

Υπάρχουν στιγμές που θες να δραπετεύσεις από την καθημερινότητα - έστω για λίγες ώρες. Τότε έχεις την ευκαιρία να κρατήσεις στα χέρια σου ένα νέο βιβλίο και να το αφήσεις να σε ταξιδέψει στη δική του ιστορία! Καταγράψαμε, λοιπόν, τρεις ενδιαφέρουσες προτάσεις από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Ξεκινάμε με το «Πριν χαθούν τα πουλιά» της Charlotte McConaghy, ένα μυθιστόρημα απαραίτητο για τους φίλους του cli-fi (Climate Fiction). Η Φράνι Στόουν αγαπά τα πουλιά και να εξερευνά το άγνωστο. Έτσι παίρνει την απόφαση και ταξιδεύει στην Γροιλανδία με μοναδικό της στόχο να μελετήσει και ακολουθήσει τα τελευταία αρκτικά γλαρόνια που υπάρχουν στη Γη. Στη συνέχεια της ιστορίας, αντιλαμβανόμαστε ότι τελικά κυνηγά κάτι περισσότερο από τα πουλιά. Αυτή η ιστορία είναι μια ανεπανάληπτη περιπέτεια με σασπένς, θλίψη αλλά και μία δόση ελπίδας.

Η συγγραφέας Julia Phillips με το μυθιστόρημα «Γη που χάνεται» μας μεταφέρει στην απομακρυσμένη σιβηρική χερσόνησο της Καμτσάτκα, στη Ρωσία. Εκεί δύο κορίτσια εξαφανίζονται και η αστυνομία ξεκινά την έρευνα της χωρίς να έχει αποτέλεσμα. Η συγγραφέας μεταφέρει τους αναγνώστες σε ένα ιδιόμορφο αλλά και ελκυστικό μέρος, όπου οι κοινωνικές εντάσεις σιγοβράζουν και οι ξένοι είναι συνήθως οι πρώτοι που θα κατηγορηθούν. Το βιβλίο αυτό ήταν υποψήφιο για βραβείο καλύτερου πρώτου μυθιστορήματος, από το national book award, καθώς και για το βραβείο μυθοπλασίας NEW YORK PUBLIC LIBRARY YOUNG LIONS. Σύμφωνα με τα New York Times, Washington Post, Vanity fair και Variety είναι ένα από τα καλύτερα βιβλία του 2019.

Τέλος το Πράσινο Σημειωματάριο είναι ένα ξεχωριστό συγκινητικό μυθιστόρημα, με πολύ χιούμορ και άρωμα Λονδίνου. Σε αυτήν την ιστορία ο Τζούλιαν Τζεσόπ καταγράφει την δική του αλήθεια σε ένα πράσινο σημειωματάριο και το αφήνει στο καφέ της Μόνικα. Λόγω αυτής της ενέργειας, η συνέχεια της ιστορίας θα αλλάξει τρομακτικά τις ζωές των ηρώων. Η εναλλαγή μυστικών οδηγεί τους ήρωες στην αναζήτηση της αλήθειας, οι οποίοι μαθαίνουν τελικά ότι δεν είναι και τόσο άσχημη ιδέα η ειλικρίνεια, αλλά ίσως και να μπορεί να οδηγήσει στην ευτυχία. Με αυτό το βιβλίο η Claire Pooley συναρπάζει, συγκινεί προκαλεί γέλιο και νοσταλγία.

Αυτές είναι οι τρεις βασικές και must προτάσεις, με τις οποίες μπορείς να ξεκινήσεις το ταξίδι σου στα ξενόγλωσσα βιβλία αυτήν την εποχή. Βρες τα στο public.gr ή πάρε μέρος στον διαγωνισμό μας και μπορεί να κερδίσεις ένα από αυτά!

bookfriends

Το Public και οι εκδόσεις Μεταίχμιο χαρίζουν σε τρεις (3) τυχερούς ένα (1) αντίτυπο ενός εκ των τριών βιβλίων που γνωρίσαμε παραπάνω. Για να διεκδικήσεις ένα από τα τρία βιβλία συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στη φόρμα συμμετοχής μέχρι τις 19 Απριλίου.

Οι νικητές θα επιλεγούν μετά από κλήρωση και θα ειδοποιηθούν με email. Πολλαπλές συμμετοχές δεν θα λαμβάνονται υπόψη.

Καλή επιτυχία!