Αρσέν Λουπέν / Ήξερες πού βασίζεται ο ήρωας της σειράς Lupin;

Περίληψη: Τους τελευταίους μήνες η σειρά Lupin «σαρώνει» στο Netflix - και όχι άδικα. Πάμε να γνωρίσουμε τα βιβλία και τον ήρωα που την ενέπνευσε!

Αν παρακολουθείς τα hits του Netflix, σίγουρα θα έχεις εντοπίσει ότι η μεγαλύτερη επιτυχία (με διαφορά) για την πλατφόρμα είναι η σειρά Lupin. Παρότι γαλλόφωνη έχει καταγράψει την υψηλότερη θεαματικότητα τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Netflix. Από τις 8 Ιανουαρίου, όταν έκανε πρεμιέρα, την παρακολούθησαν 70 εκατομμύρια λογαριασμοί μόλις τις πρώτες 4 εβδομάδες προβολής της.

Κεντρικός πρωταγωνιστής της σειράς είναι ο Assane Diop, ένας μετανάστης από τη Σενεγάλη, ο οποίος έχει αποφασίσει να ανακαλύψει τους ανθρώπους που οδήγησαν τον πατέρα του στην αυτοκτονία. Ο Assane αντλεί έμπνευση για τα σχέδιά του από ένα βιβλίο που του χάρισε ο πατέρας του όταν ήταν μικρός. Αυτό ήταν ένα από τα μυθιστορήματα με τις περιπέτειες του ληστή τζέντλεμαν Αρσέν Λουπέν. Μεγαλώνοντας ο Assane συνεχίζει να διαβάζει τα βιβλία του Λουπέν και αντιγράφει πολλές από τις τεχνικές του στον αγώνα για απόδοση δικαιοσύνης που ξεκίνησε.

Μέχρι τώρα έχουν κυκλοφορήσει τα 5 πρώτα επεισόδια του πρώτου κύκλου και αργότερα μέσα στη χρονιά θα κυκλοφορήσουν 5 ακόμα. Σε αυτά έχουμε ήδη δει τον Assane να χρησιμοποιεί κάποια από τα κόλπα του Λουπέν και σίγουρα θα ακολουθήσουν κι άλλα. Για να μάθεις όλες τις τεχνικές του λογοτεχνικού χαρακτήρα που δημιούργησε ο Maurice Leblanc, όμως, δεν υπάρχει καλύτερη πηγή από τα ίδια τα βιβλία του Αρσέν Λουπέν.

Στο «Μυστήριο της χρυσής σκόνης» ο Λουπέν χρησιμοποιεί την ταυτότητα του Ραούλ, ένα όνομα που έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία στη σειρά. Στο βιβλίο «Τα τρία εγκλήματα του Αρσέν Λουπέν» ο πολυμήχανος ληστής βρίσκεται στη φυλακή. Η ιδέα αυτή χρησιμοποιείται και σε ένα από τα επεισόδια, με την ιστορία του βιβλίου να είναι αρκετά διαφορετική από αυτή της σειράς βέβαια. Γενικότερα στα βιβλία του Αρσέν Λουπέν οι πλοκές και τα συμβάντα είναι πολύ πιο «μεγάλα». Στο βιβλίο «Το χρυσό τρίγωνο» οι ενέργειες του Λουπέν έχουν επίδραση ακόμα και στην εξέλιξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι ικανότητες του Αρσέν Λουπέν τον έχουν φέρει αντιμέτωπο και με έναν εξίσου ιδιοφυή και ικανό χαρακτήρα, τον βρετανό ντετέκτιβ... Χέρλοκ Σολμς. Όχι, δεν γράψαμε κάτι λάθος, στο βιβλίο «Αρσέν Λουπέν εναντίον Χέρλοκ Σολμς» αυτό ακριβώς είναι το όνομα του ανταγωνιστή του. Ο Χέρλοκ είναι φυσικά ο Σέρλοκ Χολμς αλλά, λόγω διαμάχης με τον Arthur Conan Doyle, ο Maurice Leblanc αποφάσισε να τροποποιήσει -ελαφρώς- το όνομα του χαρακτήρα.

Ανακάλυψε στο public.gr ακόμα περισσότερες περιπέτειες του Αρσέν Λουπέν και μάθε όλα τα κόλπα του!