Babylon Berlin: Στη σκοτεινή πλευρά του μεσοπολεμικού Βερολίνου

Περίληψη: Μια από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές τηλεοπτικές σειρές των τελευταίων ετών προβάλλεται και στην Ελλάδα. Γνώρισε το Babylon Berlin μέσα από τα σκοτεινά μυθιστορήματα του Volker Kutscher!

Φαντάσου το εξής σκηνικό: Βερολίνο κατά τη διάρκεια του 1920, τεταμένη μεσοπολεμική ατμόσφαιρα, ανεξιχνίαστα εγκλήματα και ένας αστυνομικός που μόλις έχει φτάσει στην πόλη. Αυτή ακριβώς είναι η ζωή του επιθεωρητή Gereon Rath στη σειρά Babylon Berlin, που προβάλλεται αυτή την περίοδο στην ελληνική τηλεόραση.

Το ήξερες, όμως, ότι η σειρά βασίζεται στα πολύ επιτυχημένα μυθιστορήματα του Volker Kutscher; Ο επιθεωρητής Rath είναι δική του έμπνευση και αναλαμβάνει να λύσει τα πιο μυστηριώδη εγκλήματα που συμβαίνουν στην πρωτεύουσα του τότε νεοσύστατου γερμανικού κράτους.

Μια από τις πρώτες αποστολές του αστυνόμου Rath θα τον οδηγήσουν στην ανακάλυψη ενός τεράστιου πορνογραφικού δικτύου. Η υπόθεση αυτή θα κάνει προφανές το γεγονός ότι δεν μπορεί να εμπιστευτεί κανέναν, φίλο ή εχθρό. Η διαφθορά βρίσκεται παντού γύρω του και οι αντίρροπες πολιτικές δυνάμεις, που δρουν παρασκηνιακά, δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο το έργο του. Ακόμα και σε μια πιο «λαμπερή» βιομηχανία, όπως αυτή του κινηματογράφου, το σκοτάδι κυριαρχεί. Η δολοφονία μιας ηθοποιού σε studio του Βερολίνου θέτει σε κίνηση την περιπέτεια του επιθεωρητή στο βιβλίο «Βωβός θάνατος».

Η μεγάλη επιτυχία της σειράς, πέρα από τα βιβλία, έχει οδηγήσει και στη δημιουργία του graphic novel Babylon Berlin, που πιάνει το νήμα της ιστορίας από την αρχή και ακολουθεί τον επιθεωρητή Rath από την πρώτη του στιγμή στο Βερολίνο. Αν προτιμάς να παρακολουθήσεις τη δουλειά του Gereon Rath στη μικρή οθόνη, τότε δεν χρειάζεται να περιμένεις τα επεισόδια ένα-ένα στην τηλεόραση. Το DVD σετ της σειράς Babylon Berlin βρίσκεται ήδη στα ράφια του Public και περιλαμβάνει τις δύο πρώτες σεζόν που έχουν προβληθεί.

Η τρίτη σεζόν, η οποία αποτελείται από 12 επεισόδια, έχει ήδη γυριστεί και προβληθεί στη Γερμανία αλλά δεν είναι ακόμα διαθέσιμη στην Ελλάδα. Μέχρι να γίνει αυτό, κάνε την «επανάληψή» σου με τα DVD και τα βιβλία της σειράς, για να είσαι πανέτοιμος να δεις την τρίτη σεζόν μόλις φτάσει και στη χώρα μας!