Like mother like daughter: 8 ιδέες για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου!

Περίληψη: Η green tween από το blog Like mother like daughter μοιράζεται τις σκέψεις της για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου...

Λατρεύω τα βιβλία! Δεν μπορώ χωρίς αυτά! Η μαμά μου μού αγόραζε -και μου διάβαζε- βιβλία απ' όταν ήμουν ακόμα στην κοιλιά της! Και σήμερα, 2 Απριλίου, είναι μεγάλη γιορτή: Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

book 3

 

Και να πώς θα το γιορτάσω σήμερα: Θα διαβάσω στη μαμά μου λίγες σελίδες από το βιβλίο μου! Της αρέσει πολύ και κοιμάται γλυκά, λέει, ακούγοντας τη φωνή μου. 

Θα χαρίσω στο κοριτσάκι που μένει απέναντι δύο βιβλιαράκια για μικρά παιδιά. Και ας μη την ξέρω. Κλεισμένο είναι και αυτό μέσα, όπως και εγώ. Όταν μεγαλώσει, μπορεί να γίνουμε καλές φίλες. 

Θα χαρίσω βιβλία! Θα ξεχωρίσω εκείνα που αγαπώ αλλά δεν διαβάζω πια, για να τα χαρίσω στο Library4all και έτσι να χαρούν και άλλα παιδιά διαβάζοντάς τα, σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

Θα «κλέψω» από τη βιβλιοθήκη της μαμάς μου! Θα διαβάσω λίγο από το βιβλίο που την έχει συγκλονίσει - κι ας μην είναι παιδικό!

book 2

 

Θα τακτοποιήσω τα αγαπημένα μου βιβλία για την οικολογία: Η Γκρέτα και οι γίγαντες από τις εκδόσεις Πατάκη, 4½ φίλοι και η μόλυνση του περιβάλλοντος από τις εκδόσεις Μίνωας, Αλλάζουμε πίστα, ανεβαίνουμε επίπεδο από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, Greta Thunberg: Η ζωή μας είναι στα χέρια μας από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Και συνεχίζω: Η περιπέτεια της πλαστικούρας από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική, Το σπίτι μας κινδυνεύει από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος, Οικολογία - 40 ακτιβιστές για την προστασία του πλανήτη από τις εκδόσεις Μίνωας, Το μυστικό βιβλίο του μπλε κύκλου από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος και το Είμαστε όλοι Γκρέτα από εκδόσεις Σαββάλας. 

Θα μπω στη facebook page του Public! Θα δω αγαπημένους συγγραφείς να διαβάζουν τα βιβλία τους σε ζωντανή μετάδοση από το σπίτι τους!

book 1

 

Θα ονειρευτώ πως η καραντίνα έχει τελειώσει... και είμαι ξανά χωμένη σε ένα βιβλιοπωλείο ή μαζί με μια φίλη μου στην Εθνική Βιβλιοθήκη ή στην Παιδική Βιβλιοθήκη στο Φουγάρο στο Ναύπλιο ή σε ένα πάρκο να κάνω πικ-νικ παρέα με ένα βιβλίο.  

Και ξέρεις κάτι; Σκέφτομαι να γράψω ένα δικό μου βιβλίο. Έχω ήδη σκεφτεί μερικές ωραίες ιστορίες και κάποιες τις έχω ξεκινήσει σε ένα τετράδιο. Το μέλλον μάς ανήκει! 

Ας αρχίσουμε να το γεμίζουμε με τις δικές μας λέξεις και με τα δικά μας χρώματα! Εύχομαι να περάσεις όμορφα τη μέρα αυτή και κάθε σου μέρα!

*Ευχαριστούμε την Αλεξάνδρα Παπαδάκη, την #greentween (Ιωάννα) από την ομάδα των #Publicistas και το blog Like mother like daughter για το τρυφερό κείμενο!