Νέες κυκλοφορίες Μαΐου / Βιβλία για να «γυρίσουμε σελίδα»!

Περίληψη: Όπως κάθε Μάιο, οι μηχανές των εκδοτικών οίκων δουλεύουν στα μάξιμα, προσφέροντας δυνατές προτάσεις βιβλίων για όλους τους αναγνώστες. Πάμε να δούμε τις πιο ενδιαφέρουσες!

Μετά από έναν πολύ πιεστικό Απρίλιο χρειαζόμαστε λίγη χαλάρωση - δεν νομίζεις; Ο Μάιος μας έφτασε με πολύ δυνατές νέες κυκλοφορίες βιβλίων, που σημαίνει ότι αυτές τις ημέρες καταφθάνουν στα ράφια του Public – φυσικά και ηλεκτρονικά – πολλά καινούργια βιβλία, έτοιμα να μας ταξιδέψουν σε τόπο και σε χρόνο. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά! 

Η «βόλτα» μας στις νέες κυκλοφορίες ξεκινά από την αρχαία Ελλάδα. Ξεναγός μας ο Χρήστος Χωμενίδης, ο οποίος ψάχνει το νόημα της αγάπης στα ομηρικά έπη. Στο νέο του βιβλίο «Ο βασιλιάς της» συνομιλεί με το Μενέλαο, τον Πάρη, την Ελένη, προσπαθώντας να ανιχνεύσει μέχρι πού μπορεί να φτάσει κάποιος για την αγάπη. Με παρόμοια συναισθήματα καταπιάνεται και ο Κώστας Κρομμύδας στην «Εβόρα», ένα μυθιστόρημα στο οποίο ο έρωτας εκτιμάται μόνο όταν το τέλος μοιάζει κοντά. Μια ακόμα πιο σκοτεινή πλευρά των σχέσεων εξερευνά η Ρένα Ρώσση – Ζαΐρη. Ο Στέφανος, κεντρικός χαρακτήρας του νέου της βιβλίου «Τιρκουάζ», τα πάει πολύ καλά με τις γυναίκες αλλά δεν συμπεριφέρεται σε όλες το ίδιο...

Τα σκοτεινά θέματα συνεχίζονται με τη «Νύχτα της αλήθειας» του Σπύρου Πετρουλάκη. Ένα μωρό βρίσκεται βουτηγμένο στο αίμα της μητέρας του. Ο πατέρας είναι αυτός που κατηγορείται για το έγκλημα. Ακόμα και από μια τόσο ζοφερή κατάσταση, όμως, μπορεί να ξεπροβάλει η ελπίδα. Υπάρχει, άραγε, η ίδια ελπίδα και για την ιδιοκτήτρια του δαχτυλιδιού που βρήκε ο Τζακ Ρίτσερ σε ένα ενεχυροδανειστήριο του Γουέστ Πόιντ; Δεν μπορεί παρά να το ερευνήσει. Η απάντηση έρχεται στις σελίδες του νέου αστυνομικού μυθιστορήματος του Lee Child «Η γραμμή του μεσονυχτίου».

Γεμάτο μυστήριο είναι και το νέο βιβλίο της Λένας Μαντά. Τρία παιδιά γεννήθηκαν την ίδια ημέρα, την πρώτη του μηνός. Τα κοινά, όμως, δεν σταματούν εκεί, καθώς η μοίρα έχει πολλά ακόμα σχέδια για αυτούς. «Οι τρεις άσσοι» ακολουθούν κοινή πορεία μέχρι τη στιγμή που μπαίνει στο παιχνίδι ένα ακόμα φύλλο, μια ντάμα, που ανακατεύει την τράπουλα. Γένους θηλυκού είναι και η πρωταγωνίστρια του νέου βιβλίου της Πασχαλίας Τραυλού «Η γιατρίνα». Πρόκειται για μια γιατρό στην Αυστροουγγαρία της δεκαετίας του 1910, η οποία κουβαλά τα δικά της τραύματα. Αυτά θα αρχίσουν να επουλώνονται όταν θα γνωρίσει έναν έλληνα γιατρό.

Πολλές ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες μας επιφυλάσσει και η ξενόγλωσση λογοτεχνία αυτόν τον μήνα! Ο Stephen King έχει 4 ιστορίες για σένα, όλες μαζεμένες σε ένα βιβλίο, το «If it Bleeds». Συλλογή σύντομων ιστοριών αποτελεί και το νέο βιβλίο του Don Winslow με τίτλο «Broken». Μόνο που εδώ οι 6 ιστορίες συνδέονται μεταξύ τους και χαρακτηρίζονται από κοινά θέματα όπως το έγκλημα, η τιμωρία, η δικαιοσύνη και η προδοσία. Θα κλείσουμε με το «Chosen Ones» της Veronica Roth. Το θέμα του θυμίζει νεανικά μυθιστορήματα, εδώ όμως έχουμε ένα βιβλίο ενηλίκων. Στο κέντρο του 5 ήρωες που έσωσαν πολλές φορές τον κόσμο ως έφηβοι. Τώρα, που μεγάλωσαν, έχουν να αντιμετωπίσουν άλλες προκλήσεις με το ρόλο του ήρωα να αλλάζει μορφή.

Έλα στο κοντινότερο κατάστημα Public ή επισκέψου το public.gr, για να βρεις το νέο σου ανάγνωσμα. Το σαββατοκύριακο είναι κοντά - το μόνο που πρέπει να αποφασίσεις είναι από ποιο βιβλίο θα ξεκινήσεις!