Summer is here: Βρες το επόμενο βιβλίο σου!

Περίληψη: Το καλοκαίρι είναι αναμφίβολα η πιο... βιβλιοφιλική εποχή. Ιδού μερικές ιδέες για μικρούς και μεγάλους αναγνώστες, είτε περάσουμε τις διακοπές μας σε αμμουδιές είτε στα δροσερά μας μπαλκόνια!

Λίγο η ζέστη, λίγο η λασκάδα των διακοπών, το καλοκαίρι είναι αναμφίβολα η πιο... βιβλιοφιλική εποχή. Ιστορίες ερωτικές, βιογραφίες αλλά και μυθιστορήματα άκρως ατμοσφαιρικά θα είναι και φέτος τα θερινά μας αναγνώσματα, είτε περάσουμε το καλοκαίρι στις αμμουδιές -αν ανήκουμε στους τυχερούς- είτε στο μπαλκόνι μας. Πάμε να δούμε μερικές ενδιαφέρουσες προτάσεις!

Η πρώτη-πρώτη επιλογή στις summer reading λίστες μας είναι πάντοτε τα μυθιστορήματα και από τα πιο πολυσυζητημένα φέτος οι «Τρεις Άσοι», το νέο βιβλίο της Λένας Μαντά. Μια ιστορία γύρω από τα παιχνίδια της μοίρας, τα οποία είναι συχνά αναπόφευκτα. Τρεις άνδρες γνωρίζονται τυχαία και σχηματίζουν μια ιδιότροπη φιλία, μέχρι που μια γυναίκα αλλάζει όλες τις ισορροπίες και εκεί ξεκινά το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της ιστορίας...

Πίσω στην πραγματικότητα μας επαναφέρει η Σοφία Νικολαΐδου με «Το χρυσό βραχιόλι». Στο νέο της βιβλίο χαρτογραφεί την πορεία τριών γενιών Ελλήνων. Μέσα από συνεντεύξεις και προσωπικές μαρτυρίες ακολουθεί ένα ενδιαφέρον ταξίδι με αφετηρία την κοινή αντίληψη «σπούδασε παιδί μου, να φτιάξεις τη ζωή σου». Ένα πτυχίο δεν είναι όμως ο μόνος τρόπος για να αλλάξει ριζικά προς το καλύτερο η ζωή μας - και αυτό το αποδεικνύει περίτρανα ο Στέφανος Ξενάκης. Η συνέχεια του πρώτου βιβλίου του στοχεύει να σε ωθήσει να πάρεις καλύτερες αποφάσεις. Την ώρα, λοιπόν, που διστάζεις για την οποιαδήποτε αλλαγή, «Το δώρο 2» θα σου αποδείξει πως είναι η στιγμή για δράση. Για να πετύχεις αυτό που ονειρεύεσαι, άλλωστε, δεν θα πρέπει να προσπερνάς τα δώρα που σου δίνει η ζωή.

Αναζητώντας τα αναγνώσματα του καλοκαιριού δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τους μικρούς μας φίλους! Τώρα, που τα παιδιά θα έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο , η μέρα τους μπορεί να γεμίσει με ενδιαφέρουσες δραστηριότητες. Ας αρχίσουμε με γρίφους, οι οποίοι αναπτύσσουν τις ικανότητές τους, όπως συμβαίνει στο βιβλίο «Παιχνίδια αντι-βαρεμάρας για το ταξίδι για μικρά παιδιά» ή άφησέ τα να μάθουν διασκεδάζοντας μέσα από τις «Έξυπνες δραστηριότητες και παιχνίδια».

Για τα μεγαλύτερα παιδιά (στις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού) έχουμε ένα βιβλίο που θα τους απασχολήσει ευχάριστα σχεδόν όλο το καλοκαίρι. Οι «80 μέρες διακοπές από τη Δ’ στην Ε’ Δημοτικού» κρύβουν έναν σωρό διαφορετικές ασχολίες: από σταυρόλεξα και αινίγματα μέχρι κρυπτόλεξα και μαγικά τετράγωνα. Γνώση και παιχνίδι πάνε χέρι-χέρι στις φετινές διακοπές!

Βρες το επόμενο σου βιβλίο στο κοντινότερο κατάστημα Public ή στο public.gr και μπες σε summer mood από σήμερα κιόλας. Κι όταν διαβάσεις το βιβλίο που επέλεξες, πες μας την άποψή σου για αυτό στο Bookfriends.gr!