Covibook της Manuela Molina: Να πώς θα μιλήσουμε στα παιδιά για τον κορονοϊό!

Περίληψη: Οι απορίες των παιδιών γύρω από την πανδημία είναι σίγουρα πολλές - αν όχι αμέτρητες! Ένα καλό «εργαλείο», για να καταλάβουν τι ακριβώς συμβαίνει, είναι το Covibook, ένα δωρεάν e-book που τα κάνει όλα απλούστερα!

Η Αυγή Βάγια το έθεσε απολύτως εύστοχα: Για αυτή τη νέα τάξη πραγμάτων κανένας μας δεν ήταν προετοιμασμένος. Ας συνειδητοποιήσουμε, όμως, ότι ο χρόνος που μας δίνεται με τα παιδιά μας είναι πολύτιμος και πρέπει να τον εκμεταλλευτούμε σε βάθος! Οι απορίες τους γύρω από την πανδημία είναι σίγουρα πολλές - αν όχι αμέτρητες. Πώς θα τα βοηθήσουμε να καταλάβουν την κατάσταση σύμφωνα με τις δικές τους προσλαμβάνουσες; 

Μια πολύ καλή πρόταση είναι το Covibook, ένα e-book της ιταλίδας συγγραφέα Manuela Molina, που μπορεί να το κατεβάσει ο καθένας μας δωρεάν -και στα ελληνικά- από εδώ! Και είναι σπουδαίο έργο, γιατί μέσα από τη χρήση απλού λεξιλογίου και όμορφης εικονογράφησης το μέγα ζήτημα του κορονοϊού γίνεται πιο κατανοητό για τα παιδιά. Οι πληροφορίες που θα αποκομίσουν θα τα βοηθήσουν να ξεπεράσουν όποιο άγχος τους έχει δημιουργήσει η σημερινή κατάσταση.

Τι καταφέρνει αυτό το περίφημο βιβλίο; Μέσα σε 12 σελίδες εξηγεί, με απλά λόγια, τον τρόπο μετάδοσης του κορονοϊού, τα μέτρα προστασίας που οφείλουμε όλοι να παίρνουμε αλλά και τα συνήθη συμπτώματα. Βασικός στόχος του Covibook είναι να καθησυχάσει τα παιδιά σε μια περίοδο αβεβαιότητας. Το βιβλίο δεν αποτελεί επιστημονική μελέτη - είναι όμως μια πολύ καλή εισαγωγή στο θέμα που μονοπωλεί το ενδιαφέρον όλων μας εδώ και μέρες.

Μπορείς να το κατεβάσεις δωρεάν και να το διαβάσεις μαζί με τα παιδιά σου! Μπορείς επίσης να το εκτυπώσεις για να το ζωγραφίσουν τα παιδιά και έτσι η ενημέρωσή τους να γίνει ακόμα πιο δημιουργική! Το e-book απευθύνεται σε ηλικίες ως 7 ετών.

Βρες αμέτρητα παιδικά βιβλία στο public.gr για ποιοτικό χρόνο στο σπίτι. Μένουμε σπίτι, διαβάζουμε, περνάμε καλά!