Σχεδιάζουμε μαζί από το μηδέν το εταιρικό σου ημερολόγιο!

Περίληψη: Ένα προσεγμένο επαγγελματικό ημερολόγιο μπορεί να γίνει το «κλειδί» για να αποκτήσει η επιχείρησή σου την καλύτερη δυνατή εταιρική εικόνα.

Στην εποχή της ταχείας πληροφόρησης και των social media η βέλτιστη εταιρική εικόνα αποτελεί προτεραιότητα για μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις. Σκέψου μόνο πόσες φορές έχεις επιλέξει ένα προϊόν με κριτήριο την εικόνα που έχεις σχηματίσει ήδη στο μυαλό σου για την εταιρεία. Πέρα από πολυδάπανες εκστρατείες marketing, boost στην εταιρική εικόνα μιας επιχείρησης μπορούν να δώσουν και πιο «απλές» πρακτικές. Όπως ο σχεδιασμός ενός επαγγελματικού ημερολογίου. Αθλητικές ομάδες, πολιτιστικοί σύλλογοι, ΜΚΟ, επιχειρηματικοί όμιλοι και εταιρείες, χρησιμοποιούν σταθερά την εταιρική ατζέντα ως εργαλείο marketing. Θέλοντας να βοηθήσει τις ελληνικές εταιρείες στο επιχειρηματικό τους ταξίδι, η ομάδα του Public Business ξεκινά μια νέα υπηρεσία δημιουργίας εταιρικού ημερολογίου, σε μόλις λίγα βήματα!

etairiko-hmerologio-01

Εταιρικό ημερολόγιο: Μια μικρογραφία ολόκληρου του brand

Ένα προσεκτικά σχεδιασμένο ημερολόγιο μπορεί να γίνει η… φωνή μιας επιχείρησης, προωθώντας αποτελεσματικά τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της. Το επαγγελματικό ημερολόγιο είναι ένα ισχυρό μέσο επικοινωνίας, το οποίο έχει χρηστική αξία και για τους πελάτες. Πρόκειται για μια αποδεδειγμένη μέθοδο ώστε να γνωρίσουν την επιχείρησή σου αλλά και να θυμούνται την επωνυμία της. Άλλωστε, η πρώτη επαφή ανάμεσα σε έναν οργανισμό και τον ενδιαφερόμενο πελάτη/συνεργάτη είναι και η πιο σημαντική.

Μέσα από το σχεδιασμό και το περιεχόμενο, το εταιρικό ημερολόγιο μπορεί να αναδείξει πολλά από τα «ατού» που ξεχωρίζουν μια επιχείρηση. Η πρωτοτυπία, η αισθητική και η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι συστατικά στοιχεία μιας εταιρείας με όραμα. Αυτά τα στοιχεία μπορούν να γίνουν διακριτά ακόμα και μέσα από μια απλή ατζέντα. Ένα καλαίσθητο και διακριτικό ημερολόγιο μπορεί να «μιλήσει» εκ μέρους σου, ενσαρκώνοντας τις φιλοδοξίες, τους στόχους και τις βλέψεις της επιχείρησης. Ακόμα και σήμερα που ολόκληρος ο κόσμος κινείται στο ρυθμό των ψηφιακών τεχνολογιών, το εταιρικό ημερολόγιο κάθε άλλο παρά έχει εκλείψει. Η εκτύπωση επαγγελματικού ημερολογίου είναι μια δημοφιλής πρακτική marketing, με μικρό κόστος και μεγάλο όφελος για τον οργανισμό που τη χρησιμοποιεί. Στην ουσία αποτελεί ένα μέσο διαφήμισης που δουλεύει σε καθημερινή φάση, φέρνοντας κοντά επιχειρήσεις, πελάτες και συνεργάτες.

Εταιρικό ημερολόγιο από το μηδέν

Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, ο σχεδιασμός μιας επαγγελματικής ατζέντας θέλει προσοχή. Στήνοντας ένα εταιρικό ημερολόγιο, ολόκληρη η επιχείρηση μετουσιώνεται σε λίγες σελίδες χαρτιού. Τα ερωτήματα δε είναι πολλά. Ημερήσιο ή εβδομαδιαίο ημερολόγιο, μέγεθος Α5 ή μεγαλύτερης διάστασης, λογοτύπηση με βαθυτυπία ή εκτύπωση με χρώμα; Aς πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Η διαδικασία λογοτύπησης είναι εύκολη και απόλυτα customized στις προσωπικές σου προτιμήσεις. Αρχικά επιλέγεις τις διαστάσεις που θες για το ημερολόγιο σου. Αυτές ξεκινούν από 21 x 13 και φτάνουν έως 29,8 x 21. Μετά διαλέγεις αν θες το ημερολόγιο σου να είναι ημερήσιο, εβδομαδιαίο ή και τα δύο. Σειρά έχει το κάλυμμα, το οποίο μπορεί να είναι φτιαγμένο από δερματίνη (λογοτύπηση με βαθυτυπία), πλαστικοποιημένη δερματίνη ή ύφασμα (λογοτύπηση με χρώμα). Το μόνο που έχεις να κάνεις μετά είναι να επικοινωνήσεις μαζί μας στο 2108181333 ή μέσω e-mail στο salesbusiness@public.gr και η ομάδα του Public Business θα αναλάβει όλα τα υπόλοιπα. Φυσικά στη διάθεσή σου βρίσκονται οι experts του Public Business oι οποίοι είναι εδώ για να σε καθοδηγήσουν σε όλα τα βήματα της διαδικασίας. Μείνε συντονισμένος στο Public Blog γιατί ετοιμάζουμε ακόμα περισσότερες ενέργειες αφιερωμένες στις επιχειρήσεις και τους innovators που αλλάζουν καθημερινά το ελληνικό επιχειρείν.