Charlize Theron: Η...αυτοκράτειρα της μεγάλης οθόνης!

Περίληψη: Η Charlize Theron είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του Hollywood.  Aυτό πια το ξέρει ακόμα...

Η Charlize Theron είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του Hollywood. Aυτό πια το ξέρει ακόμα και ο πιο αδιάφορος για τα κινηματογραφικά δρώμενα. Αυτό που πολλοί , όμως, φαίνεται να ξεχνούν είναι ότι πέρα από μία διασημότητα, η Charlize Theron είναι κυρίως μια ηθοποιός που έχει αποδείξει την αξία της και δεν επαναπαύθηκε ποτέ στις δάφνες της. Με ένα αστείρευτο ταλέντο που δεν παύει ποτέ να σε γοητεύει, δεν είναι να απορεί κανείς που η Theron αποτελεί μία από τις πιο περιζήτητες ηθοποιούς σήμερα. Με αφορμή, λοιπόν, την επερχόμενη κυκλοφορία της νέας της ταινίας "Σκοτεινός Τόπος", που θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο στις κινηματογραφικές αίθουσες, αποφασίσαμε να κάνουμε μια αναδρομή στις σημαντικότερες στιγμές της Οσκαρούχου ηθοποιού! Μεγάλωσε ως μοναχοπαίδι σε μια φάρμα στη Νότιο Αφρική, τριάντα μίλια ανατολικά από το Johannesburg, κοντά στο Benoni, μια πόλη 200,000 κατοίκων. Αυτό όμως καθόλου δεν την εμπόδισε από το να βλέπει ταινίες που τόσο αγαπούσε: "Λάτρευα να βλέπω ταινίες. Φαντασία και τάσεις φυγής, ιστορίες στις οποίες μπορούσες να αφεθείς ολοκληρωτικά, να χάσεις τον εαυτό σου -το λάτρευα. Τρελαινόμουν για ιστορίες. Και βρισκόμουν στην Αφρική. Εδώ μεγαλώνεις με τη μυθολογία, κάθεσαι και ακούς ιστορίες.".

1b112144cb4625cdd87ff6de76630d6d_large

 Βέβαια, η πορεία της δεν ήταν πάντα προσανατολισμένη στην ηθοποιία. Η Σαρλίζ ξεκίνησε πρωτίστως να ασχολείται με το χορό και συγκεκριμένα με το μπαλέτο, συμμετέχοντας μάλιστα σε παραστάσεις όπως ο "Καρυοθραύστης" και "Η Λίμνη των κύκνων", κάνοντας παράλληλα τα πρώτα της βήματα στο μόντελινγκ. Ένας τραυματισμός, όμως, στα γόνατά της έβαλε απότομο τέλος στην καλλιτεχνική της σταδιοδρομία ως χορεύτρια. Και κάπως έτσι, έφτασε να βρίσκεται μπροστά από μία τράπεζα, κάνοντας σκηνή επειδή δεν μπορούσε να εξαργυρώσει μια επιταγή της μητέρας της, αλλά καταφέρνοντας να τραβήξει την προσοχή ενός ατζέντη που της έδωσε την κάρτα του. Και τα υπόλοιπα είναι ιστορία...Και μπορεί η Σαρλίζ να είναι γνωστή και για τα ατέλειωτα δίμετρα πόδια της (ξεκίνησε ως μοντέλο after all), η αλήθεια είναι, όμως, πως όπως όλοι έχει κι εκείνη τις αδυναμίες της: "Οτιδήποτε τηγανητό θα το φάω. Αστειεύεστε; Μπορώ να τηγανίσω το παπούτσι μου και να το φάω!". Ούτως ή άλλως, ποτέ δε φοβήθηκε να τσαλακώσει την εικόνα της κι αυτό είναι κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα όταν κλήθηκε να υποδηθεί το ρόλο της Aileen Wuornos, μιας ιερόδουλης δολοφόνου, στην ταινία Monster. Και παρ' ότι στην ταινία παρουσιάστηκε υπέρβαρη, παραμορφωμένη και πολύ μακριά από την αστραφτερή της εικόνα, η Σαρλίζ έλαμψε όσο λίγες έχουν λάμψει στον κινηματογραφικό φακό, μέσα από μια ερμηνεία που καθήλωσε το κοινό και την καθιέρωσε ως πραγματική ρολίστα και όχι μια τυποποιημένη κινηματογραφική ντίβα.

charlize-theron-in-esquire-magazine-july-2014-issue_3

Γι' αυτό και καθόλου έκπληκτοι δεν ήταν όσοι παρακολούθησαν την Θερόν να αποσπά το χρυσό αγαλματίδιο και να παίρνει σπίτι της το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου εκείνη τη χρονιά. Βέβαια, η ταινία προκάλεσε μεγάλη συζήτηση και αίσθηση, κάτι που φυσικά καθόλου δεν επηρέασε την Σαρλίζ που είχε ήδη καταλήξει ότι δε θα ακολουθήσει την πεπατημένη. Όπως έχει δηλώσει χαρακτηριστικά: "Οι άνθρωποι δεν είναι πρόθυμοι να δουν διαμάχη ή ασχήμια ή την πιο ελαττωματική και τσαλακωμένη πλευρά της ζωής μέσα από τα μάτια ενός γυναικείου χαρακτήρα. Μπορείτε να φανταστείτε τον Ταξιτζή με μία γυναίκα στον πρωταγωνιστικό ρόλο; Όταν ο Robert De Niro το κάνει είναι εντάξει, αλλά οι άνθρωποι αισθάνονται πολύ άβολα όταν βλέπουν κάτι παρόμοιο μέσα από τα μάτια μιας γυναίκας. Δεν μας επιτρέπεται η πολυπλοκότητα.". Και αυτήν την πολυπλοκότητα φαίνεται πως επιδίωξε σε όλους τους μετέπειτα ρόλους της, αρνούμενη να συμβιβαστεί για κάτι λιγότερο. Και αν υπήρχε προηγουμένως κάποια αμφιβολία για αυτό, η Σαρλίζ τη διέλυσε ολότελα φέτος, με την εμφάνισή της σε δύο ρόλους σταθμούς. Πέρα, λοιπόν, από το ρόλο της στον "Σκοτεινό Τόπο" που αναφέραμε νωρίτερα, έναν αμφιλεγόμενο χαρακτήρα με ένα πολύ σκοτεινό παρελθόν και μια μεγάλη εσωτερική διαμάχη, η Σαρλίζ "έσπασε" τα κοντέρ και στην πρόσφατη εμφάνισή της στην ταινία "Mad Max: Ο δρόμος της οργής", μιας ταινίας που έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές παγκοσμίως. Εκεί, στο ρόλο της Imperator Furiosa, αποδεικνύεται περίτρανα ότι καμία άλλη ηθοποιός δε θα μπορούσε να δικαιώσει με την ερμηνεία της ένα τόσο "βαρύ" όνομα όπως το Furiosa και απέδειξε πως ούτε το Imperator ήταν τυχαίο, αφού -πολύ απλά- εκείνη είναι σήμερα η αυτοκράτειρα της μεγάλης οθόνης! Διαβάστε επίσης στο Public Blog

Gillian Flynn: Η best-seller συγγραφέας μας ξεναγεί στο “Σκοτεινό τόπο” του εγκλήματος! Κερδίστε τα βιβλία της!