«Χρυσό Κλουβί»: η μεγάλη επιστροφή της Camilla Lackberg

Περίληψη: Η περίπτωση της Camilla Lackberg είναι σίγουρα μοναδική στη σύγχρονη λογοτεχνία μυστηρίου. Αφενός είναι μια από...

Η περίπτωση της Camilla Lackberg είναι σίγουρα μοναδική στη σύγχρονη λογοτεχνία μυστηρίου. Αφενός είναι μια από τις δημοφιλέστερες συγγραφείς παγκοσμίως, καθώς τα 10 βιβλία της (με πρωταγωνιστές τον επιθεωρητή Πάτρικ και την αγαπημένη του Ερίκα, που εκτυλίσσονται στη Φιελμπάκα) έχουν πουλήσει περισσότερα από 23 εκατομμύρια αντίτυπα σε 60 χώρες!

Αφετέρου είναι μια εξαιρετικά επιτυχημένη επιχειρηματίας, η οποία προάγει μέσω της επενδυτικής της εταιρείας τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, ενώ ταυτόχρονα αγωνίζεται για την εξάλειψη των μισθολογικών διαφορών σε βάρος των γυναικών.

Δεν είναι, λοιπόν, τυχαίο ότι το νέο βιβλίο της σουηδής συγγραφέως αντικατοπτρίζει τις προσωπικές επιλογές της, όντας το αμέσως επόμενο βήμα σε μια ήδη επιτυχημένη καριέρα. Αυτό που καθιστά το «Χρυσό Κλουβί» ξεχωριστό και διακριτό από το υπόλοιπο έργο της είναι πως συνδυάζει με ιδανικό τρόπο μια αξέχαστη πρωταγωνίστρια με ένα ξεκάθαρο φεμινιστικό μήνυμα. Για πρώτη φορά, στο νέο της βιβλίο, η Lackberg αφήνει λίγο κατά μέρος τη σειρά της Φιελμπάκα και το πρωταγωνιστικό δίδυμο Πάτρικ και Ερίκα, ξεκινώντας μια εντυπωσιακή διλογία.

Η ηρωίδα της, η Φέι, είναι μια γυναίκα προδομένη, εξαπατημένη, μέχρι που αποφασίζει να πάρει στα χέρια της τη μοίρα της, να βγει από το χρυσό κλουβί που είναι έγκλειστη και στη συνέχεια να εκδικηθεί και να λυτρωθεί. Η ιστορία της Φέι είναι εκείνη πολλών γυναικών, που ύψωσαν το ανάστημά τους και υπό αντίξοες συνθήκες διεκδίκησαν την ταυτότητα και την αξιοπρέπειά τους.

Δεν πρόλαβε καλά-καλά η σουηδή συγγραφέας να ανακοινώσει το εξώφυλλο του νέου της βιβλίου, στις αρχές Ιανουαρίου 2019, και αμέσως πήγε στο Νο. 1 στη λίστα των μπεστ σέλερ της Σουηδίας μόνο από τις προπαραγγελίες! Επιπλέον, δεν είναι τυχαίο πως στα τέλη του Ιανουαρίου η Lackberg βραβεύτηκε με το «Διαμαντένιο Βιβλίο», που σημαίνει ότι το προηγούμενο μυθιστόρημά της, «Η μάγισσα», ξεπέρασε σε πωλήσεις μόνο στη Σουηδία τα 300.000 αντίτυπα!

Δες παρακάτω το βίντεο όπου η Camilla Lackberg στέλνει μήνυμα στους αναγνώστες της για τη νέα αγαπημένη της πρωταγωνίστριά της, τη Φέι. Είμαστε βέβαιοι πως θα την αγαπήσεις κι εσύ!

Το Public, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μεταίχμιο, χαρίζουν σε πέντε (5) τυχερούς πέντε (5) αντίτυπα του βιβλίου «Χρυσό Κλουβί». Ο διαγωνισμός θα λήξει την Τρίτη 9 Απριλίου. Πολλαπλές συμμετοχές δεν λαμβάνονται υπόψιν.

Η κλήρωση έγινε και οι νικητές είναι:

Μαρία Μαλαπέτσα

Γεωργία Καραλή

Δέσποινα Βρίνου

Μάνος Φούρλας

Αγγελική Ξηρού