Computex 2019, Ταϊβάν: Οι σημαντικότερες ανακοινώσεις

Περίληψη: Για σχεδόν μία εβδομάδα, μεταξύ 27 Μαΐου και 1 Ιουνίου, η καρδιά της τεχνολογίας χτυπούσε...

Για σχεδόν μία εβδομάδα, μεταξύ 27 Μαΐου και 1 Ιουνίου, η καρδιά της τεχνολογίας χτυπούσε στην Ταϊπέι. Η πρωτεύουσα της Ταιβάν φιλοξενεί κάθε χρόνο μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τεχνολογίας.

Ο λόγος για την Computex 2019 - με το κλείσιμο της έκθεσης, συγκεντρώσαμε σε ένα άρθρο τις σημαντικότερες από τις ανακοινώσεις της φετινής εκδήλωσης.

AMD

Στο keynote που άνοιξε την Computex 2019, η AMD κατάφερε να κλέψει την παράσταση. Πρωταγωνιστής η νέα σειρά επεξεργαστών AMD Ryzen 3000. Οι νέοι επεξεργαστές της AMD προσφέρουν κορυφαία απόδοση με τα μοντέλα να φτάνουν μέχρι και τους 12 πυρήνες! Επιπλέον, η AMD έδωσε και μια πρώτη γεύση από την επόμενη γενιά καρτών γραφικών Navi.

Intel

Με την AMD να παρουσιάζεται πιο δυνατή από ποτέ, η Intel δεν θα μπορούσε να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Το πιο δυνατό προϊόν που παρουσιάστηκε είναι μια ειδική έκδοση του κορυφαίου της επεξεργαστή Intel Core i9. Ο Core i9-9900KS μπορεί να τρέξει σε ταχύτητες 5GHz σε όλους τους πυρήνες. Ακόμα πιο σημαντική, όμως, ήταν ηπαρουσίαση της 10ης γενιάς επεξεργαστών Ice Lake για laptop κι αυτό γιατί οι συγκεκριμένοι επεξεργαστές είναι οι πρώτοι από την Intel που είναι κατασκευασμένοι στα 10nm.

Dell

Η Dell εκμεταλλεύτηκε την κυκλοφορία των νεότερων επεξεργαστών Ice Lake από την Intel και παρουσίασε ένα ανασχεδιασμένο Dell XPS 13 2-in-1. Είδαμε επίσης και τα νέα gaming υπεόροπλα από την Alienware. Στην Computex 2019 παρουσιάστηκαν τα νέα gaming laptop Alienware m15 και m17.

Asus

Η Asus είχε ίσως τα πιο ενδιαφέροντα προϊόντα στη φετινή Computex. Πήρε το concept ενός laptop με δύο οθόνες, που η ίδια δημιούργησεμε το Asus Zenbook Pro και το τερμάτισε. Το νέο Asus Zenbook Pro Duo διαθέτει μια κανονική δεύτερη οθόνη ακριβώς κάτω από την κανονική. Αυτή λειτουργεί όπως ακριβώς θα λειτουργούσε και μια οποιαδήποτε εξωτερική οθόνη, αυξάνοντας την παραγωγικότητα στο έπακρο. Επειδή όμως η ενσωματωμένη οθόνη μπορεί να σουπέφτει μικρή, η Asus ανακοίνωσε επίσης και δύο νέες φορητές οθόνες, τις οποίες μπορείς πολύ εύκολα να συνδέσεις με το laptop ή το smartphone σου.

Qualcomm και Lenovo

Το Project Limitless της Qualcomm και της Lenovo κατάφερε να φέρει το PC και το mobile computing πιο κοντά από ποτέ. Η Qualcomm δημιούργησε ένα καινούργιο SoC, το Snapdragon 8cx, το οποίο μπορεί να αποδώσει περίπου το ίδιο με έναν Intel Core i5 αλλά έχει την αυτονομία και την 5G συνδεσιμότητα ενός σύγχρονου mobile επεξεργαστή.

Αυτά ξεχωρίσαμεε μείς από την φετινή έκθεση! Η Ταιβάν ανανέωσε το ραντεβού της με τον κόσμο της τεχνολογίας για το 2020 και τις 2 Ιουνίου της επόμενης χρονιάς!