Apple M1 / Τι δείχνουν τα πρώτα benchmarks;

Περίληψη: Τα πρώτα δείγματα από την απόδοση του Apple M1 μοιάζουν εντυπωσιακά. Τα πρώτα benchmarks κυκλοφόρησαν και δείχνουν θεαματική αύξηση επιδόσεων!

Η Apple ανακοίνωσε τα νέα MacBook Air, MacBook Pro και Mac Mini κατά τη διάρκεια του One More Thing event της. Και τα τρία μοντέλα εξοπλίζονται με τον ολοκαίνουργιο Apple M1 επεξεργαστή, ο οποίος ανεβάζει σημαντικά τις επιδόσεις σε σχέση με προηγούμενες γενιές. Το ποσοστό της βελτίωσης επιδόσεων θα πρέπει να περιμένουμε την κυκλοφορία των προϊόντων για να το επιβεβαιώσουμε. Αλλά, αν τα πρώτα benchmarks που κυκλοφόρησαν είναι ενδεικτικά της απόδοσης του νέου SoC, τότε φαίνεται πως η Apple κατάφερε να κάνει κάτι πραγματικά σπουδαίο με τον M1.

Ο Apple M1 είναι ο πρώτος επεξεργαστής στη μετά-Intel εποχή και βασίζεται στην ARM αρχιτεκτονική, όπως ήδη γνωρίζουμε. Τα πρώτα δείγματα της απόδοσής του έρχονται από το site μετρήσεων Geekbench. Στο benchmark Geekbench 5 έχει ανέβει ένα σκορ, το οποίο φέρεται να είναι από το νέο MacBook Air με Apple M1 και 8GB RAM. Στο αυτό ο Apple M1 φέρεται να έχει βασική συχνότητα λειτουργίας τα 3,2GHz. Το συνολικό σκορ του ήταν 1687 πόντοι στις μετρήσεις ενός πυρήνα και 7433 σε πολυπύρηνες διεργασίες.

Apple M1 Early Benchmarks 01


Από μόνοι τους αυτοί οι αριθμοί δε μας λένε και πολλά, οπότε ας τους συγκρίνουμε με μερικούς ακόμα υπολογιστές. Ο Apple M1, λοιπόν, με βάση το Geekbench 5 σκορ του, είναι ταχύτερος ακόμα και από το iMac 27 ιντσών με Intel Core i9-10910 στη μονοπύρηνη απόδοση. Στα multi-core τεστ το MacBook Air 13 με Apple M1 φαίνεται ταχύτερο ακόμα και από το κορυφαίο μοντέλο της laptop γκάμας της Apple, το MacBook Pro 16 Intel Core i9-9980HK!

Οι πρώιμες ενδείξεις από την απόδοση του Apple Silicon είναι άκρως εντυπωσιακές. Και όλα αυτά σε ένα μοντέλο που δεν έχει ανεμιστήρα. Η απόδοση του νέου MacBook Pro με M1 περιμένουμε πως θα είναι ακόμα πιο υψηλή!