CES 2021 / Τα πιο ενδιαφέροντα νέα laptops

Περίληψη: Μία από τις κατηγορίες συσκευών που κυριάρχησαν κατά τη διάρκεια της φετινής CES ήταν τα laptops. Από τα δεκάδες που ανακοινώθηκαν, ας δούμε τα πιο ενδιαφέροντα.

Το πρώτο μεγάλο τεχνολογικό event της χρονιάς, η CES 2021, έχει εδώ και λίγες μέρες ολοκληρωθεί. Μπορεί η εκδήλωση να ήταν φέτος μόνο ψηφιακή, αλλά αυτό δεν εμπόδισε όλους τους μεγάλους κατασκευαστές από το να παρουσιάσουν τις νέες τους δημιουργίες. Μία από τις κατηγορίες που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον ήταν τα laptops, με τη σειρά Ryzen 5000 της AMD να επαναπροσδιορίζει στα standard απόδοσης στους φορητούς υπολογιστές και την Nvidia να φέρνει στο παιχνίδι τις mobile RTX κάρτες γραφικών. Αυτά τα chips θα βρεθούν πολύ σύντομα σε μερικά κορυφαία laptop και παρακάτω θα δούμε τα 5 τα οποία ξεχωρίσαμε από τη φετινή έκθεση.

ASUS ROG Flow 13

Όταν βλέπεις «13» ίσως να σκέφτεσαι πως έχουμε να κάνουμε με ένα ultrabook που πρέπει να θυσιάσει τις επιδόσεις για να πετύχει μικρότερο μέγεθος και βάρος. Το ASUS ROG Flow 13 δεν είναι ένα από αυτά τα μηχανήματα όμως. Όπως μαρτυρά και το ROG branding, ο υπολογιστής αυτός είναι gaming! Η ASUS κατάφερε να χωρέσει στο μικροσκοπικό σασί τόσο τον τελευταίας γενιάς AMD Ryzen 9 5980HS επεξεργαστή, όσο και την ανεξάρτητη κάρτα γραφικών Nvidia GTX 1650. Επιπλέον, το laptop είναι convertible, με την οθόνη 13" να γυρίζει 360° και να υποστηρίζει αφή. Όλη η συσκευή ζυγίζει μόλις 1,3 κιλά!

Κι αν η απόδοση γραφικών δεν σου είναι αρκετή, η ASUS δημιούργησε για το συγκεκριμένο μοντέλο το ROG XG Mobile. Η συσκευή αυτή είναι μία εξωτερική κάρτα γραφικών RTX 3080, η οποία συνδέεται με ένα ειδικό καλώδιο στο ROG Flow 13 και αυξάνει τη δύναμη της GPU. Επιπλέον, το ROG XG Mobile λειτουργεί και ως dock, προσθέτοντας μία σειρά από θύρες στη συσκευή. Το ASUS ROG Flow 13 είναι με διαφορά το πιο ενδιαφέρον laptop που παρουσιάστηκε στη CES.

Lenovo ThinkPad X1 Titanium Yoga

Η σειρά ThinkPad της Lenovo είναι θρυλική στην κατηγορία των laptop και το ολοκαίνουργιο ThinkPad X1 Titanium Yoga συνεχίζει το μύθο της. Ένας από τους πρώτους λόγους που εντυπωσιάζει είναι το απίστευτο πάχος των μόλις 11 χιλιοστών, το οποίο το καθιστά το λεπτότερο ThinkPad που έχει κατασκευαστεί ποτέ. Το όνομα “titanium” δεν επιλέχθηκε τυχαία, καθώς το νέο ThinkPad διαθέτει κάλυμμα από τιτάνιο! Το ThinkPad X1 Titanium Yoga διαθέτει περιστρεφόμενη οθόνη 13,5" με αναλογία πλευρών 3:2 και έρχεται με επεξεργαστές Intel 11ης γενιάς. Με τόσο premium κατασκευή και δυνατά χαρακτηριστικά δεν θα μπορούσε να μην κερδίσει τις εντυπώσεις.

HP Elite Folio

Το πιο ενδιαφέρον laptop με ARM επεξεργαστή που παρουσιάστηκε στην CES ήρθε από την HP. Η νέα συσκευή είναι το Elite Folio, το οποίο χρησιμοποιεί τον Snapdragon 8cx 2nd Gen. Με αυτό τον επεξεργαστή στο εσωτερικό του, το HP Elite Folio υπόσχεται αυτονομία 24,5 ωρών. Ο λόγος που το ξεχωρίσαμε δεν είναι μόνο το specs του όμως. Μας κέρδισε επίσης η ανακλινόμενη προς τα εμπρός οθόνη και η επένδυση από vegan δέρμα.

Asus ZenBook Duo 14

Η σειρά των Duo laptop από την Asus μεγαλώνει κι άλλο, μετά τη φετινή CES. Νεότερη συσκευή στη γκάμα το ανανεωμένο Asus ZenBook Duo 14. Το νέο laptop της Asus είναι ισχυρότερο από τον προκάτοχό του, χάρη στους Intel 11th Gen επεξεργαστές, τη μνήμη RAM που φτάνει μέχρι τα 32GB και τον SSD δίσκο με χωρητικότητα μέχρι 1TB. Η κύρια οθόνη έχει διαγώνιο 14" , ανάλυση FullHD και υποστήριξη touch. Η δεύτερη οθόνη έχει διαγώνιο 12,65", είναι και αυτή touch, ενώ η ανάλυσή της είναι 1920×515. Παρά τα δυνατά specs και τις δύο οθόνες, η συσκευή ζυγίζει μόλις 1,62 κιλά!

Acer Predator Triton 300 SE

Το τελευταίο laptop που αγαπήσαμε από τη φετινή CES είναι gaming. Αυτό που μας άρεσε, όμως, στο Acer Predator Triton 300 SE είναι πως παρότι μπορεί να παίξει όλα τα τελευταία παιχνίδια, δεν θυμίζει gaming laptop από πλευράς αισθητικής. Κάτι επίσης ασυνήθιστο για αυτή την κατηγορία συσκευών είναι πως η οθόνη είναι μόλις 14". Στο εσωτερικό του, το νέο laptop της Acer έρχεται με 11th Gen Intel Core H35-series επεξεργαστές και κάρτες γραφικών Nvidia RTX 30-series, με την ταχύτερη επιλογή να είναι η RTX 3060. Όλο αυτό το πακέτο ζυγίζει μόλις 1,7 κιλά και έχει πάχος 17,9 χιλιοστά.

Αυτά ήταν τα 5 αγαπημένα μας laptop που ανακοινώθηκαν φέτος στη CES. Μείνε συντονισμένος στο Public Blog για ακόμα περισσότερες τεχνολογικές ειδήσεις.

Url Κατηγορία