Dell XPS 13: Νέο design, μεγαλύτερη οθόνη, ακόμα πιο γρήγορο!

Περίληψη: Το Dell XPS 13 είναι εδώ και χρόνια ένα από τα flagship Windows ultrabook. Το εντυπωσιακό μικρό της Dell ανανεώθηκε μετά από καιρό - τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά - και είναι πανέτοιμο για το 2020!

Η σειρά laptop Dell XPS είναι εδώ και χρόνια μια από τις ποιοτικότερες επιλογές σε Windows laptop. Το πανέμορφο design, με πραγματικά ανθρακονήματα, ήταν ένα από τα εντυπωσιακότερα που έχουμε δει ποτέ, αλλά άρχισε να γίνεται λίγο... βαρετό έπειτα από τόσο καιρό στην αγορά. Το 2020 έφερε καλά νέα, καθώς το Dell XPS 13, το μικρότερο μοντέλο της οικογένειας, μόλις ανανεώθηκε.

Η πιο εμφανής αλλαγή είναι στον σχεδιασμό του. Ανοίγοντας το laptop βλέπουμε πως η Infinity Edge οθόνη έχει ακόμα μικρότερα bezel, καθώς το περιθώριο στο κάτω μέρος έχει και αυτό πλέον εξαλειφθεί. Την ίδια ώρα η οθόνη μεγάλωσε ελάχιστα, με διαγώνιο 13,4 ιντσών και αναλογία πλευρών 16:10. Το μέγεθος του πληκτρολογίου και του trackpad μεγάλωσαν επίσης. Παρά τις «αυξήσεις», όμως, το συνολικό μέγεθος της συσκευής είναι κατά 2% μικρότερο από τον προκάτοχό του.

Οι αλλαγές δεν είναι μόνο εμφανισιακές αλλά και λειτουργικές, καθώς το νέο Dell XPS 13 διαθέτει αναβαθμισμένα τεχνικά χαρακτηριστικά! Όλη η νέα γκάμα εξοπλίζεται, πλέον, από τους 10ης γενιάς Intel Ice Lake επεξεργαστές, οι οποίοι είναι κατασκευασμένοι στα 10nm. Οι επιλογές ξεκινάνε από μοντέλα με τον Intel Core i3 και φτάνουν μέχρι και σε μοντέλα με Intel Core i7. H μνήμη RAM φτάνει μέχρι και τα 32GB, ενώ ο αποθηκευτικός χώρος SSD μπορεί να φτάσει μέχρι και 2TB. Από πλευράς συνδεσιμότητας το νέο laptop της Dell διαθέτει δύο θύρες USB Type-C με υποστήριξη Thunderbolt 3, θύρα ακουστικών 3,5χιλ. και θύρα microSD.

Αυτό που δεν άλλαξε είναι το πληκτρολόγιο (οι μηχανισμοί των πλήκτρων δηλαδή). Το πληκτρολόγιο των Dell XPS είναι ένα από τα καλύτερα που έχουμε συναντήσει σε laptop, οπότε η διατήρηση του στο ανανεωμένο XPS 13 δεν μας ενοχλεί καθόλου.

Video Duration
0:39


Το νέο Dell XPS 13 ανακοινώθηκε λίγες μέρες πριν την CES 2020. Το Public θα βρίσκεται εκεί με τον Τίμο Κουρεμένο και θα δει από κοντά ό,τι νέο παίζει στον κόσμο της τεχνολογίας. Γι’ αυτό μείνε συντονισμένος στο Public Blog, για να μάθεις κι εσύ όλες τις hot ειδήσεις από το tech show του Las Vegas!