Huawei MatePad / Νέο tablet με οθόνη 10,4ʺ και M-Pencil

Περίληψη: Τη νέα ταμπλέτα MatePad παρουσίασε η Huawei, η οποία υποστηρίζει το M-Pencil και είναι ιδανική για χρήση σε σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Πριν από λίγες μέρες είδαμε τη Samsung να παρουσιάζει το Galaxy Tab S6 Lite και πιστεύαμε πως αυτή θα είναι η μόνη μη flagship πρόταση στην αγορά των tablet η οποία θα υποστηρίζει πενάκι. Σε λιγότερο από μία εβδομάδα όμως αποδείχθηκε ότι η νέα ταμπλέτα της Samsung δεν θα παίζει μόνη της τελικά. Η Huawei μόλις ανακοίνωσε το MatePad, ένα tablet το οποίο έρχεται με το M-Pencil, το νέο πενάκι της εταιρίας.

Το M-Pencil του νέου Huawei MatePad φτιάχτηκε για να δώσει έναν πιο εκπαιδευτικό χαρακτήρα στη συσκευή. Η Huawei έχει εξοπλίσει το νέο της tablet με αρκετές λειτουργίες που το βοηθούν να βρει θέση σε μία αίθουσα διδασκαλίας, όπως το Focus Mode για μείωση των αποσπάσεων, και ένα reading mode που κάνει την οθόνη να θυμίζει χαρτί. Και επάνω στο «χαρτί» θα γράφεις με το M-Pencil φυσικά. Η οθόνη του Huawei MatePad είναι 10,4ʺ, έχει ανάλυση 2000×1200 και είναι τεχνολογίας IPS.

Όλα τα παραπάνω δεν σημαίνουν βέβαια ότι το Huawei MatePad είναι μόνο για χρήση από μαθητές. Τα τεχνικά του χαρακτηριστικά το καθιστούν ένα πολύ ανταγωνιστικό tablet ακόμα και χωρίς το M-Pencil ή τις εκπαιδευτικές λειτουργίες. Το νέο Huawei tablet εξοπλίζεται με τον οκταπύρηνο Kirin 810 επεξεργαστή, 4 ή 6GB RAM και χωρητικότητα 64 ή 128GB. Οι κάμερες της συσκευής είναι ανάλυσης 8MP, τόσο μπροστά όσο και πίσω, και υποστηρίζουν βίντεο ανάλυσης 1080p.

Το Huawei MatePad μοιάζει ιδανικό και για παρακολούθηση multimedia περιεχομένου. Πέρα από την πολύ ποιοτική οθόνη, για την οποία μιλήσαμε παραπάνω, η νέα Huawei ταμπλέτα διαθέτει σύστημα τεσσάρων ηχείων Harman Kardon. Επιπλέον, με μπαταρία 7.250mAh, η συσκευή θα αντέξει πολλές ώρες χρήσης και εσύ θα μπορείς να δεις πολλά επεισόδια ή ταινίες μαζεμένες. Όταν έρθει η ώρα για φόρτιση, το Huawei MatePad φορτίζει μέσω θύρας φόρτισης USB Type C με ταχύτητα 18W.

Η Huawei δεν μοιράστηκε πληροφορίες διαθεσιμότητας για τη συσκευή. Γι’ αυτό μείνε συντονισμένος στο Public Blog για να μάθεις ό,τι νεότερο προκύψει για το MatePad και για οποιοδήποτε άλλο Huawei tablet.