Κυρτό iMac; Το όραμα της Apple για τον all-in-one υπολογιστή της

Περίληψη: Η Apple δεν σταματά να πειραματίζεται αλλάζοντας τον χώρο της τεχνολογίας. Η νέα της πατέντα μάς αποκαλύπτει μια καινοτόμα μελλοντική εκδοχή του iMac...

Μια αίτηση για πατέντα που κατέθεσε η Apple στο αμερικανικό γραφείο ευρεσιτεχνιών μάς δείχνει πώς η εταιρία από το Cupertino φαντάζεται το μέλλον του all-in-one υπολογιστή της. Η Apple είναι ούτως ή άλλως πρωτοπόρος στην κατηγορία των AiO υπολογιστών, έχοντας παρουσιάσει από το 1984 κιόλας μια τέτοιου τύπου υλοποίηση, με το original Macintosh.

Οι σύγχρονοι AiO υπολογιστές της Apple, τα iMac, περικλείνουν τα πάντα σε ένα μεταλλικό σασί, το οποίο έχει τη γυάλινη οθόνη στο μπροστινό μέρος. Το πληκτρολόγιο και το ποντίκι είναι τα μόνα κομμάτια του υπολογιστή που δεν ενσωματώνονται στο σώμα της συσκευής και είναι ξεχωριστά περιφερειακά.

Στο μέλλον ίσως να γίνουν όλα ένα, καθώς η πατέντα της Apple περιγράφει έναν υπολογιστή που στεγάζεται εξ' ολοκλήρου σε κυρτό γυάλινο σασί - ακόμα και το πληκτρολόγιο με το ποντίκι! Η συνεχόμενη μπροστινή επιφάνεια θα στεγάζει στο κάτω μέρος της τόσο την «input area» (ποντίκι και πληκτρολόγιο) αλλά και τη «display area», δηλαδή την οθόνη. Ο υπολογιστής κρύβεται στη βάση της κυρτής οθόνης, η οποία δεν είναι εμφανής από μπροστά.

Η εν λόγω πατέντα πάει το concept ακόμα παραπέρα, καθώς η Apple σκέφτεται ότι η κυρτή επιφάνεια θα μπορούσε να στεγάσει και ένα MacBook στη βάση της, έτσι ώστε το laptop να μετατρέπεται σε σταθερό υπολογιστή απλά «κουμπώνοντας» τον φορητό στη βάση. Το κάτω μέρος αυτού του φουτουριστικού concept iMac θα μπορούσε ακόμα και να διπλώνει, για να μπορεί κάποιος να μειώνει το χώρο που πιάνει η συσκευή, όταν δεν χρησιμοποιείται.

Όλα τα παραπάνω, βέβαια, δεν παύουν να είναι απλά τα σχέδια μιας ιδέας, αφού δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι η Apple εργάζεται πράγματι για να υλοποιήσει (τουλάχιστον άμεσα) τέτοια συσκευή. Απλώς κατοχύρωσε την ιδέα της, σε περίπτωση που θέλει κάποια στιγμή να προχωρήσει στην παραγωγή. Γι’ αυτό μη περιμένεις άδικα το κυρτό iMac - κάνε upgrade στο γραφείο σου με ένα από τα Apple iMac, που μπορούν να γίνουν δικά σου σήμερα!