MacOS Big Sur: Ποια μοντέλα αναβαθμίζονται;

Περίληψη: Η επόμενη μεγάλη έκδοση του MacOS, το Big Sur, είναι επίσημα διαθέσιμο. Το δικό σου Mac είναι στη λίστα με όσα θα δεχτούν το update;

Κατά τη διάρκεια του «One More Thing» event η Apple παρουσίασε την πρώτη γενιά υπολογιστών που θα εξοπλίζονται με Apple Silicon. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα MacBook Air 13, MacBook Pro 13 και Mac Mini. Και οι τρεις συσκευές θα κυκλοφορήσουν σύντομα και θα έρχονται με προεγκατεστημένο το λειτουργικό σύστημα MacOS Big Sur. Αν έχεις ήδη ένα σχετικά νέο υπολογιστή Apple όμως -και δεν σκέφτεσαι την αναβάθμιση σε ένα μοντέλο με τον Apple M1- τότε σίγουρα αναρωτιέσαι πότε θα έρθει το MacOS Big Sur στη συσκευή σου.

Τα καλά νέα είναι ότι δε θα χρειαστεί να περιμένεις σχεδόν καθόλου. Η αναβάθμιση σε MacOS Big Sur ξεκίνησε ήδη από τις 12 Νοεμβρίου. Αν δεν έχει έρθει ήδη στη συσκευή σου, θα έρθει πολύ σύντομα. Για να βεβαιωθείς ότι θα λάβεις σίγουρα το update, το MacBook, iMac, Mac Mini ή Mac Pro πρέπει να βρίσκεται μεταξύ των μοντέλων στην παρακάτω λίστα:

  • MacBook (μοντέλο 2015 ή νεότερο)
  • MacBook Air (μοντέλο 2013 ή νεότερο)
  • MacBook Pro (μοντέλο late 2013 ή νεότερο)
  • Mac Mini (μοντέλο 2014 ή νεότερο)
  • iMac (μοντέλο 2014 ή νεότερο)
  • iMac Pro (όλα τα μοντέλα)
  • Mac Pro (μοντέλο 2013 ή νεότερο)

Αν εντόπισες και το δικό σου Mac στη σχετική λίστα, τότε το MacOS 11 είναι καθ’ οδόν! Αν και πάλι δεν είναι σίγουρος για το αν η συσκευή σου μπορεί να αναβαθμιστεί, τότε πάτα το πλήκτρο με το σήμα της Apple στην επάνω αριστερά γωνία και κάνε κλικ στην επιλογή «About this Mac». Αυτό θα σου ανοίξει ένα παράθυρο με τις πληροφορίες έκδοσης που χρειάζεσαι, για να τσεκάρεις τη συμβατότητα.

Το MacOS Big Sur φέρνει αναβαθμίσεις σε πολλούς τομείς στους Apple υπολογιστές. Από ανανεωμένη εμφάνιση και φρέσκα εικονίδια, μέχρι αναβαθμισμένες stock εφαρμογές και βελτιωμένη προστασία της ιδιωτικότητας. Εγκατάστησέ το στο Mac σου κi απόλαυσε κι εσύ όλες τις νέες δυνατότητες!