Mini LED οθόνη και στο iPad Pro 11” από το 2022

Περίληψη: Η επαναστατική οθόνη Mini LED του iPad Pro 2021 12,9” θα περάσει και στο μικρότερο μοντέλο της σειράς, σύμφωνα με την πρόβλεψη του έγκυρου αναλυτή Ming-chi Kuo.

Όταν γράφαμε για την κυκλοφορία των νέων iPad Pro, ένας τομέας στον οποίο κάναμε εκτενή αναφορά ήταν η οθόνη του iPad Pro 2021 12,9”. Ο λόγος ήταν το Mini LED πάνελ, το οποίο προσφέρει πλεονεκτήματα που κάνουν την οθόνη να μοιάζει σχεδόν με OLED. Η πρωτοποριακή τεχνολογία ξεχωρίζει το μεγάλο μοντέλο από το μικρότερο, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες αυτό δεν θα συνεχίσει να ισχύει για πολύ.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του αναλυτή Ming-chi Kuo, από το 2022 και το iPad Pro 11 ιντσών θα αναβαθμιστεί στο καλύτερο πάνελ, έτσι ώστε να παρέχει παρόμοια εμπειρία με το μοντέλο 12,9 ιντσών. Το iPad Pro 11” εξοπλίζεται σήμερα με Liquid Retina IPS LCD οθόνη. Η ποιότητά της είναι μεταξύ των κορυφαίων για την κατηγορία της, αλλά δεν συγκρίνεται με αυτή ενός Mini LED πάνελ. Αν οι προβλέψεις του Ming-chi Kuo επαληθευτούν όμως, η διαφορά μεταξύ των δύο μοντέλων δεν θα κρατήσει περισσότερο από ένα χρόνο.

Η Mini LED τεχνολογία είναι μία προέκταση των LED οθονών με Full Array Local Dimming που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Ο φωτισμός της οθόνης προέρχεται από πολύ πιο μικρά LED και έτσι χωράνε πολλά περισσότερα σε ένα πάνελ. Το iPad Pro 2021 12,9” εξοπλίζεται με περισσότερα από 10.000 μικροσκοπικά LED που χωρίζονται σε 2.500 ζώνες φωτισμού! Αυτές οι ζώνες μπορούν να δουλέψουν ανεξάρτητα, έχοντας διαφορετικά επίπεδα φωτισμού η κάθε μία και προσφέροντας αξεπέραστη εμπειρία HDR που δεν μπορεί να φτάσει καμία τυπική LED οθόνη ή τηλεόραση.

Το iPad Pro 11” του 2022 δεν είναι η μόνο συσκευή που περιμένουμε να αναβαθμιστεί με Mini LED οθόνη. Τα πλεονεκτήματα της νέας τεχνολογίας είναι τόσο σημαντικά που η Apple θα φέρει τις Mini LED οθόνες και στους υπολογιστές της. Σύμφωνα και πάλι με τις εκτιμήσεις του Ming-chi Kuo, περιμένουμε μέσα στο 2021 νέα MacBook 14 και 16 ιντσών με Mini LED οθόνες, ενώ το 2022 δεν αποκλείεται να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο και το MacBook Air.

Το αν θα επαληθευτούν οι προβλέψεις μένει να αποδειχθεί. Ο Ming-chi Kuo πάντως έχει ένα αρκετά ακριβές ιστορικό προβλέψεων σχετικά με τις Apple συσκευές. Για όλα τα νεότερα μείνε συντονισμένος στο Public Blog.