Νέο iPad Pro με Apple M1 SoC / Μάθε τα πάντα για το κορυφαίο tablet!

Περίληψη: Το iPad Pro άλλαξε αρκετά – όχι στην εμφάνιση, αλλά στα specs. Η Apple έφερε τον M1 και στα tablet με τις καινοτομίες να μην σταματούν εκεί!

Κατά τη διάρκεια του Spring loaded event η Apple ανακοίνωσε το ανανεωμένο iPad Pro. Η νέα γενιά του κορυφαίου tablet βελτιώθηκε σημαντικά στο κομμάτι των τεχνικών χαρακτηριστικών αλλά κράτησε την ίδια εμφάνιση. Η μεγαλύτερη αναβάθμιση εντοπίζεται στον επεξεργαστή ενώ το μεγάλο μοντέλο ξεχωρίζει και για την εντυπωσιακή οθόνη του. Πάμε να γνωρίσουμε καλύτερα τα νέα μοντέλα iPad Pro!

Ο Apple M1 ανεβάζει τις επιδόσεις!


Η Apple έκανε μια πρωτόγνωρη κίνηση και εξόπλισε το “Pro” tablet της με τον ίδιο επεξεργαστή που βρίσκουμε και στους νεότερους υπολογιστές της εταιρίας. Τόσο το iPad Pro 11ʺ όσο και το iPad Pro 12,9ʺ εξοπλίζονται με τον Apple M1, ο οποίος εντυπωσίασε με τις επιδόσεις του στα MacBook Air, MacBook Pro και Mac Mini. Το SoC που χρησιμοποιείται στα νέα iPad Pro διαθέτει 8 επεξεργαστικούς πυρήνες, 8 πυρήνες GPU και Neural Engine με 16 πυρήνες. Το πανίσχυρο αυτό SoC θα μπορεί να συνδυαστεί με έως και 2TB χωρητικότητας (!) ενώ η RAM ξεκινάει από τα 8GB και μπορεί να φτάσει μέχρι τα 16GB. Σε σχέση με τις επιδόσεις του A12Z στα προηγούμενα iPad Pro, τα νέα μοντέλα προσφέρουν έως και 50% μεγαλύτερη απόδοση στο κομμάτι του επεξεργαστή και 40% αύξηση στις επιδόσεις γραφικών.

Μεγάλες αναβαθμίσεις γνώρισε το iPad Pro και στο κομμάτι της συνδεσιμότητας. Η θύρα Type-C της συσκευής υποστηρίζει πλέον τα πρότυπα Thunderbolt 3 και USB 4. Οι ταχύτητες αυξάνονται και στο cellular μοντέλο, καθώς το νέο tablet της Apple είναι το πρώτο που υποστηρίζει σύνδεση με δίκτυα 5G. Σε ό,τι έχει να κάνει με την αυτονομία, το cellular μοντέλο μπορεί να προσφέρει περίπου 9 ώρες χρήσης ενώ η έκδοση Wi-Fi ανεβάζει αυτή την εκτίμηση στις 10 ώρες, σύμφωνα με την Apple.

Center Stage κάμερα που σε ακολουθεί!


Mia κόμα καινοτομία των νέων iPad Pro εντοπίζεται στην μπροστινή κάμερα. Η ανάλυση δεν έχει αλλάξει, χρησιμοποιείται ακόμα ένας αισθητήρας 12MP. Αυτό που έχει αλλάξει είναι το οπτικό πεδίο που καλύπτει, το οποίο είναι 120°. Χάρη σε αυτό τον ultra-wide αισθητήρα το iPad μπορεί να σε «ακολουθεί» κατά τη διάρκεια των βίντεο κλήσεων ακόμα κι αν μετακινηθείς από τη θέση σου με την Apple να ονομάζει αυτό το χαρακτηριστικό Center Stage. Στην πίσω πλευρά της συσκευής δεν είχαμε τόσο ριζικές αλλαγές. Το βασικό setup κάμερας διαθέτει wide και ultra-wide αισθητήρες ανάλυσης 12MP ενώ το σύστημα συμπληρώνει ένας αισθητήρας LiDAR.

iPad Pro 12,9ʺ – Οθόνη που συναρπάζει!


Το μόνο σημείο στο οποίο οι δύο εκδόσεις των νέων iPad Pro διαφοροποιούνται σημαντικά είναι η οθόνη και με αυτό δεν εννοούμε μόνο το μέγεθός τους. Το πάνελ στο μεγαλύτερο μοντέλο χρησιμοποιεί μια νέα τεχνολογία, που προσφέρει κορυφαία απεικόνιση. Στο iPad Pro 12,9ʺ υπάρχει οθόνη Liquid Retina XDR με ανάλυση 2732×2048. Το “XDR” στο όνομα αναφέρεται στην ικανότητα της οθόνης να απεικονίσει περιεχόμενο με μεγάλο δυναμικό εύρος. Η οθόνη του iPad Pro 12,9ʺ είναι τεχνολογίας Mini LED, με το πάνελ να φωτίζεται από 10.000 μικροσκοπικά LED, τα οποία χωρίζονται σε περισσότερες από 2.500 ανεξάρτητες ζώνες φωτισμού. Με απλά λόγια η οθόνη του iPad Pro 12,9ʺ προσφέρει αντίθεση 1.000.000:1 και 1600 nits μέγιστη φωτεινότητα (σε HDR περιεχόμενο). Στο μοντέλο 11ʺ βρίσκουμε Liquid Retina οθόνη με ανάλυση 2388×1668 αλλά όχι τον ίδιο Mini LED οπίσθιο φωτισμό.

Αξεσουάρ iPad Pro


Κάθε iPad γίνεται ακόμα καλύτερο από τα αξεσουάρ του. Περιφερειακά όπως το Magic Keyboard και το Apple Pencil βελτιώνουν την εμπειρία χρήσης και φέρνουν τα iPad ακόμα πιο κοντά στα laptop. Για τα καινούργια iPad Pro η Apple ανακοίνωσε το Magic Keyboard σε νέο άσπρο χρώμα. Επίσης μάθαμε ότι τα νέα Pro tablet της Apple θα υποστηρίζουν το DualSense και το χειριστήριο του Xbox Series X για ακόμα καλύτερο gaming.

Πώς σου φαίνονται τα ανανεωμένα iPad Pro; Είναι η συσκευή που έψαχνες;

Μείνε συντονισμένος στο Public Blog, για να μάθεις πότε μπορείς να τα αποκτήσεις!