Όλες οι λεπτομέρειες για τις θύρες των νέων MacBook Pro

Περίληψη: Τα δύο νέα MacBook Pro με Apple Silicon προσφέρουν μία πλήρη γκάμα από θύρες, πολλές από τις οποίες απουσίαζαν από την προηγούμενη γενιά. Ποιες θύρες επανήλθαν;

Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου Unleashed event ανακοινώθηκαν από την Apple τα ολοκαίνουργια MacBook Pro 14 και 16. Τα νέα Pro laptop της εταιρίας εντυπωσιάζουν για πολλούς λόγους. Μεταξύ αυτών βρίσκεται και το γεγονός ότι για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια τα laptop της Apple, πλέον, δεν προσφέρουν μόνο θύρες Thunderbolt/USB-C. Σε μία κίνηση έκπληξη, η Apple αποφάσισε να επαναφέρει μία σειρά από χρήσιμες θύρες στα flagship laptop της. Πάμε να δούμε ποιες είναι αυτές.

Θα ξεκινήσουμε από την δεξιά πλευρά. Εκεί βρίσκουμε την θύρα HDMI πλήρους μεγέθους που θα σου επιτρέψει να συνδέσεις το MacBook Pro με την πλειοψηφία των οθονών και τηλεοράσεων, χωρίς να χρειάζεται να έχεις πάντα μαζί σου κάποιο dongle. Η θύρα αυτή είναι γενιάς HDMI 2.0 και άρα υποστηρίζει σήμα μέχρι 4K 60fps. Για προβολή περιεχομένου 4K 120fps θα χρειαστεί να βασιστείς σε μία από τις τρεις θύρες Thunderbolt 4, η μία εκ των οποίων βρίσκεται δίπλα από τη θύρα HDMΙ. Η συνδεσιμότητα που προσφέρεται στη δεξιά πλευρά των νέων MacBook Pro ολοκληρώνεται με την επαναφορά ακόμα μίας πολύ χρήσιμης θύρας, της SDXC. Εδώ μπορείς να συνδέσεις κάρτες SD από διάφορες συσκευές, όπως φωτογραφικές μηχανές, για να περάσεις στο laptop σου το υλικό από αυτές.

Περνάμε τώρα στην αριστερή πλευρά. Εκεί δεσπόζει η θύρα φόρτισης MagSafe. Το μαγνητικό καλώδιο φόρτισης κάνει και αυτό την επανεμφάνισή του, κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Με το MagSafe μπορούν να αποφευχθούν ατυχήματα που προκαλούνται από το τραβήγμα του καλωδίου φόρτισης, το οποίο χωρίς το MagSafe μπορεί να οδηγήσει σε πτώση του laptop. Επιπλέον, το νέο MagSafe δεν είναι ίδιο με το παλιό. Στα νέα MacBook Pro υποστηρίζει fast charging και μέσα σε μόλις 30 λεπτά φόρτισης μπορείς να γεμίσεις τη μπαταρία στο 50%.

Δίπλα στο MagSafe υπάρχουν ακόμα δύο θύρες Thunderbolt 4. Και οι τρεις θύρες Thunderbolt 4 του μηχανήματος μπορούν να χρησιμοποιηθούν για φόρτιση, αν ξεχάσεις τον MagSafe φορτιστή σου. Όσο για το bandwidth των τριών θυρών Thunderbolt 4, αυτό φτάνει τα 40Gb/s. Μέσω των θυρών Thunderbolt 4 μπορείς να προβάλεις περιεχόμενο και σε εξωτερικές οθόνες, όπως είπαμε. Αν το MacBook Pro που θα επιλέξεις εξοπλίζεται με τον Apple M1 Pro επεξεργαστή, μπορείς να συνδέσεις μέχρι 2 εξωτερικές οθόνες ανάλυσης 6K στα 60Hz ταυτόχρονα. Τα μοντέλα με M1 Max υποστηρίζουν έως και τρεις οθόνες 6K και μία 4K στα 60 Hz, χρησιμοποιώντας τις τρεις θύρες Thunderbolt 4 και τη θύρα HDMI ταυτόχρονα.

Οι επιλογές ενσύρματης συνδεσιμότητας ολοκληρώνονται με τη θύρα ακουστικών στα αριστερά των νέων MacBook Pro.

Η πλήρης συνδεσιμότητα είναι μόνο ένας από τους λόγους για να επιλέξεις τα νέα MacBook Pro. Τα ανασχεδισμένα Pro laptop της Apple ξεχωρίζουν, επίσης, για τους «αστραπιαίους» επεξεργαστές M1 Pro και M1 Max και την Micro LED οθόνη με μεταβαλλόμενο ρυθμό ανανέωσης έως 120Hz. Γνώρισε τα νέα MacBook Pro 14 και 16 μέσα από το αναλυτικό μας άρθρο και προπαράγγειλέ τα σήμερα από το Public.gr!