Omen 15 / Το ανανεωμένο gaming laptop της HP ανακοινώθηκε επίσημα

Περίληψη: Δύο νέα gaming laptop ανακοίνωσε η HP, με το ανασχεδιασμένο Omen 15 να είναι αυτό που κλέβει τις εντυπώσεις, χάρη στις αλλαγές τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά.

Οι πληροφορίες που ήθελαν το HP Omen 15 του 2020 να αλλάζει εμφάνιση και να έρχεται με επιλογή για AMD Ryzen επεξεργαστές επιβεβαιώθηκαν στον απόλυτο βαθμό. Η HP ανακοίνωσε επίσημα τα νέα gaming laptop της για τη φετινή χρονιά και οι αλλαγές στο HP Omen 15 είναι αυτές που περιμέναμε. Η HP ανακοίνωνε ακόμα και το HP Pavilion Gaming 16, το πρώτο της gaming laptop με οθόνη 16 ιντσών. Πάμε να τα γνωρίσουμε και τα δύο, ξεκινώντας από το Omen 15.

Το πρώτο στοιχείο του νέου Omen laptop που ξεχωρίζει είναι η σχεδίαση. Αυτή είναι πιο «συγκρατημένη» σε σχέση με προηγούμενα μοντέλα, χωρίς όμως να λείπουν μερικές gaming λεπτομέρειες. Στην εσωτερική πλευρά υπάρχει ένα μεγάλο logo της σειράς, ενώ το πληκτρολόγιο διαθέτει RGB φωτισμό.

Εξωτερικά, το μόνο χαρακτηριστικό που «προδίδει» τη gaming φύση του laptop είναι το λογότυπο Omen στο καπάκι, με το λογότυπο της HP να μην είναι πουθενά εμφανές. Οι παραπάνω αλλαγές κατατάσσουν το νέο HP Omen 15 ως ένα από τα καλύτερα laptop για όσους χρειάζονται την ισχύ ενός gaming laptop χωρίς την αισθητική που συνήθως τα συνοδεύει.

Και όταν λέμε ισχύ, το εννοούμε. Το HP Omen 15 του 2020 θα εξοπλίζεται με Intel και AMD επεξεργαστές, οι οποίο φτάνουν μέχρι τον Core i7-10750H και Ryzen 7 4800H αντίστοιχα. Μαζί με τη μέγιστη μνήμη RAM των 32GB και τον PCIe SSD δίσκο μέχρι 1TB οι κορυφαίες επιδόσεις είναι εγγυημένες. 

Με τα Omen να απευθύνονται σε gaming κοινό, όμως, αυτά δεν είναι αρκετά, χρειάζεται και μία δυνατή κάρτα γραφικών. Προφανώς και αυτή δεν θα μπορούσε να λείπει από το Omen 15, καθώς αυτό μπορεί να εξοπλίζεται μέχρι και με την Nvidia GeForce RTX 2070 Super Max-Q. Η απρόσκοπτη εμπειρία gaming ολοκληρώνεται με την οθόνη, με την κορυφαία επιλογή να είναι μεταξύ ενός 4K OLED πάνελ με ανανέωση 120Hz ή ενός FullHD πάνελ στα 300Hz.

Το δεύτερο gaming laptop αυτής της ανακοίνωσης είναι το Pavilion Gaming 16, όπως είπαμε και παραπάνω. Παρά το μεγαλύτερο πάνελ (σε σχέση με ένα μοντέλο στις 15,6ʺ) η HP υποστηρίζει πως το νέο της laptop είναι πολύ κοντά σε μέγεθος με ένα συγκρίσιμο μοντέλο 15 ιντσών. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στα πολύ μικρά bezel γύρω από την οθόνη. Η σχεδίαση του Pavilion Gaming 16 διατηρεί την gamer αισθητική με πράσινους χρωματισμούς, που βρίσκουμε και σε προηγούμενα μοντέλα.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά, εδώ υπάρχει μόνο επιλογή για Intel επεξεργαστές οι οποίο φτάνουν μέχρι και τον 10ης γενιάς i7, ενώ η ισχυρότερη κάρτα γραφικών που προσφέρεται από την HP θα είναι η Nvidia GeForce RTX 2060 Super Max-Q. H 16ʺ οθόνη είναι τεχνολογίας IPS με ανάλυση FullHD και ρυθμό ανανέωσης 144Hz.

Stay tuned στο Public Blog για όλα τα νεότερα!