Spring Loaded / Ανανεωμένα iPad Pro, ολοκαίνουργια iMac & AirTags στο event της Apple

Περίληψη: To Apple Spring Loaded event τα είχε (σχεδόν) όλα! Ανανεωμένες εκδόσεις για το iPad Pro, ένα ριζικά ανασχεδιασμένο iMac και -επιτέλους!- την ανακοίνωση των Apple AirTags.

Το πρώτο μεγάλο hardware event της Apple για το 2021 μόλις ολοκληρώθηκε. Η εταιρία από το Cupertino φρόντισε να κάνει κάτι παραπάνω από ενδιαφέρον το "Spring Loaded" event παρουσιάζοντας πολλές νέες συσκευές σε αυτό. Το πρόγραμμα είχε νέα Pro μοντέλα iPad, εντυπωσιακά iMac με Apple Silicon και την παρουσίαση των AirTags, για τα οποία υπήρχαν εδώ και καιρό έντονες φήμες αλλά η ανακοίνωσή τους ήρθε μόλις σήμερα. Ας τα γνωρίσουμε όλα αναλυτικότερα!

Τα Apple AirTags είναι γεγονός!


Εδώ και μήνες φημολογείται ότι η Apple θα λανσάρει μια μικρή συσκευή εντοπισμού, που θα μπορείς να προσαρμόσεις σε αντικείμενα, κατοικίδια, ή όπου αλλού θες. Πολλά event πέρασαν αλλά τίποτα τέτοιο δεν είχε ανακοινωθεί. Η ημέρα αυτή έφτασε τελικά και τα Apple AirTags ανακοινώθηκαν επίσημα!

Τα AirTags θα έχουν στρογγυλό σχήμα και θα εξοπλίζονται με τεχνολογία Ultra-wide band (UWB) και Bluetooth για εντοπισμό. Η αναζήτηση των AirTags γίνεται μέσα από την υπηρεσία Find My ενώ αν χρησιμοποιείς κάποιο iPhone με U1 chip ο εντοπισμός θα γίνεται με μεγαλύτερη ακρίβεια. Στη συσκευή θα υπάρχει και ηχείο, για να εντοπίζεται το AirTag και μέσω ήχων ειδοποίησης. Μαζί με τα AirTags η Apple παρουσίασε και μερικά αξεσουάρ που κάνουν ευκολότερη την προσάρτησή τους στα αντικείμενά σου.

iMac: Νέο design και μετάβαση σε Apple Silicon~


Στο δεύτερο μισό του 2020 γνωρίσαμε τις πρώτες συσκευές της Apple Silicon εποχής. Η μετάβαση της Apple σε ARM SoCs για τους υπολογιστές της συνεχίστηκε σήμερα, με την παρουσίαση των ολοκαίνουργιων iMac. Κι αυτή δεν είναι η μόνη αναβάθμιση, καθώς οι All-in-One υπολογιστές της Apple άλλαξαν εντελώς και από πλευράς σχεδιασμού.

Οι νέοι iMac εξοπλίζονται με τον ίδιο κορυφαίο Apple M1 επεξεργαστή, που γνωρίσαμε στα MacBook Air, MacBook Pro και Mac Mini. Ολόκληρη η motherboard βρίσκεται στο χώρο κάτω από την οθόνη του υπολογιστή, καθώς ο Apple M1 επέτρεψε στην Apple να μειώσει δραματικά το μέγεθός της. Το design διαθέτει ανεμιστήρες για ψύξη αλλά το νέο iMac μένει συνήθως κάτω από τα 10dB θορύβου - άρα είναι σχεδόν αθόρυβο! Στα τεχνικά χαρακτηριστικά βρίσκουμε επίσης νέα FaceTime κάμερα με 1080p ανάλυση, 4 USB θύρες (οι 2 με υποστήριξη Thunderbolt), 3 μικρόφωνα και 6 ηχεία.

Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το design του νέου υπολογιστή. Ο ανανεωμένος iMac διαθέτει οθόνη 24ʺ με ανάλυση 4,5K. Το μέγεθός του, όμως, είναι σχεδόν ίδιο με το παλιό μοντέλο των 21,5ʺ. Ολόκληρη η μπροστινή όψη καλύπτεται από γυαλί ενώ το περίβλημα είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από αλουμίνιο. Εξωπραγματικό μοιάζει και το πάχος της συσκευής, το οποίο είναι μόλις 11,5 χιλιοστά. Ο συνολικός όγκος της συσκευής είναι πάνω από 50% μικρότερος από την προηγούμενη γενιά. Και, όπως θα πρόσεξες, το νέο iMac έρχεται σε νέα έντονα χρώματα! Συνολικά θα υπάρχουν 7 αποχρώσεις για να διαλέξεις. 

Ο Apple M1 και η τεχνολογία Mini LED ήρθαν στο iPad Pro!


Τα iPad Pro βρίσκονται ήδη στην κορυφή της κατηγορίας των tablet αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να γίνουν καλύτερα. Η Apple, στο Spring Loaded event, έκανε ακριβώς αυτό: Η νέα γκάμα iPad Pro περιλαμβάνει δύο μεγέθη, 11 και 12,9ʺ, με το design να παραμένει ίδιο με τα υπάρχοντα μοντέλα. Αναβαθμίστηκαν, όμως, σημαντικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Τόσο το νέο iPad Pro 11ʺ, όσο και το iPad Pro 12,9ʺ, εξοπλίζονται πλέον με τον Apple M1 επεξεργαστή, τον ταχύτερο επεξεργαστή στην κατηγορία του. Επιπλέον η Apple φρόντισε η θύρα Type-C και των δύο εκδόσεων να υποστηρίζει Thunderbolt με USB 4 για ακόμα καλύτερη συνδεσιμότητα. Η συνδεσιμότητα επεκτείνεται περισσότερο στο μοντέλο με κάρτα SIM, καθώς τα cellular iPad Pro διαθέτουν και 5G!

Η σημαντικότερη αναβάθμιση, όμως, βρίσκεται στο μεγαλύτερο μοντέλο. Το ανανεωμένο iPad Pro 12,9ʺ θα διαθέτει οθόνη Liquid Retina XDR τεχνολογίας Mini-LED, η οποία δίνει στη συσκευή κορυφαία αντίθεση, φωτεινότερη απεικόνιση και ποιοτικότερη εικόνα γενικότερα. Η οθόνη του iPad Pro 12, 9ʺ διαθέτει 10.000 μικροσκοπικά LED, τα οποία προσφέρουν περισσότερες από 2,5 χιλιάδες ζώνες local dimming και μέγιστη φωτεινότητα 1.600nits για ασυναγώνιστη απόδοση HDR.

Τι άλλο μας επιφύλασσε η Apple;


Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια hardware ανακοίνωση που δεν περιμέναμε! Αυτή αφορούσε το iPhone 12, το οποίο θα κυκλοφορήσει σε νέο Purple χρώμα. Στο Spring Loaded event γνωρίσαμε επίσης τη νεότερη συσκευή Apple TV . Αυτή είναι η ανανεωμένη Apple TV 4K, που θα εξοπλίζεται με τον Apple A12 Bionic επεξεργαστή και θα υποστηρίζει HDR περιεχόμενο σε high frame rate «ταχύτητες».

Αυτές ήταν οι μεγάλες ανακοινώσεις της Apple στο Spring Loaded event! Ποια από όλες τις νέες Apple συσκευές ήταν αυτή που σε εντυπωσίασε περισσότερο; Όποια κι αν απάντησες, θα μπορείς πολύ σύντομα να την αποκτήσεις στο public.gr!