Video calls miniguide / Συγκεντρώσαμε τα πιο εύχρηστα apps!

Περίληψη: Τα video meetings καλά κρατούν, είτε δουλεύεις από το σπίτι είτε από το γραφείο. Πέρα από τα γνώριμα εργαλεία (Skype, Zoom, Teams) ποια είναι τα καλύτερα και διαθέσιμα δωρεάν;

Οι video κλήσεις και τα διαδικτυακά meetings δεν είναι κάτι καινούργιο - τον τελευταίο χρόνο όμως η χρήση τους έχει εκτοξευθεί λόγω της πανδημίας. Παρότι ο δρόμος προς την επιστροφή σε μια τυπικότερη καθημερινότητα έχει ανοίξει, πολλές από τις αλλαγές που έφεραν οι τελευταίοι μήνες ήρθαν για να μείνουν! Είναι ευκαιρία, λοιπόν, να δούμε μερικές από τις χρησιμότερες εφαρμογές για διαδικτυακές συναντήσεις. Δεν θα δούμε όσα ήδη γνωρίζεις, δηλαδή το Zoom, το Microsoft Teams ή το Webex, αλλά λιγότερο δημοφιλείς εφαρμογές, που μπορεί να είναι αυτό ακριβώς που ψάχνεις. Όλες έχουν δωρεάν πακέτο, που μπορείς να χρησιμοποιήσεις!

Jitsi Meet

Μια σχετικά «άγνωστη» αλλά πολύ ισχυρή εφαρμογή για video conferencing είναι το Jitsi Meet. Το εργαλείο αυτό είναι ανοιχτού κώδικα και δωρεάν. Η χρήση του γίνεται μέσα από τον browser, χωρίς να εγκαταστήσεις κάποια εφαρμογή. Τα χαρακτηριστικά του Jitsi Meet είναι εντυπωσιακά για ένα δωρεάν πρόγραμμα. Μέσω αυτού μπορείς να κάνεις meetings με έως και 100 συμμετέχοντες χωρίς κανένα χρονικό όριο, να μοιραστείς την οθόνη σου και να καταγράψεις τα meetings.

StarLeaf

Το StarLeaf είναι μια εφαρμογή που δημιουργήθηκε για επιχειρησιακούς πελάτες, οπότε μπορεί να μη το γνώριζες ως σήμερα. Ο λόγος που το προτείνουμε είναι γιατί προσφέρει πλέον πρόσβαση και σε απλούς χρήστες, με αρκετά αξιόλογα χαρακτηριστικά στη δωρεάν έκδοση. Με το StraLeaf μπορείς να πραγματοποιήσεις ομαδικές συνομιλίες μέχρι και με 20 άτομα με μέγιστη διάρκεια τα 45 λεπτά. Σε αυτές έχεις τη δυνατότητα να μοιραστείς και την οθόνη σου, αν χρειαστεί!

Spike

Το Spike είναι μια εφαρμογή διαχείρισης email με πάρα πολλά features. Μεταξύ αυτών και η δυνατότητα για video chats. Η πλατφόρμα για βίντεο συνομιλίες είναι web-based άρα δεν χρειάζεται κάποια εγκατάσταση για να την χρησιμοποιήσεις. Απλά μπαίνεις στο video.spike.chat, επιλέγεις ένα όνομα, πατάς “Join Video Chat Meeting” και δημιουργείται ένα url το οποίο μπορείς να μοιραστείς με άλλους. Με το Spike μπορείς να πραγματοποιήσεις συναντήσεις μέχρι και με 200 άτομα χωρίς κανένα χρονικό όριο.

Whereby

Ακόμα μία πρόταση που έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία στον επαγγελματικό κλάδο αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους. Το Whereby μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 50 άτομα σε ένα meeting στο δωρεάν πακέτο, με το χρονικό όριο να είναι 45 λεπτά. Μπορείς και εδώ να κάνεις screen sharing αλλά όχι να καταγράψεις τα meetings. Αυτό που ξεχωρίζει το Whereby από άλλες λύσεις είναι ότι μπορείς να φτιάξεις custom links για τις συναντήσεις σου.

RingCentral Video Pro

Το RingCentral Video Pro είναι μία εφαρμογή που μπορεί να μην εχεις ξανακούσει, αλλά ίσως να την έχεις χρησιμοποιήσει στο παρελθόν. Αυτό το λέμε γιατί η εφαρμογή ήταν γνωστή με το όνομα Glip Pro και απλώς μετονομάστηκε. Αν δεν γνωρίζεις το RingCentral Video Pro (ή το Glip Pro) ας δούμε τα βασικά πλεονεκτήματα του. Η εφαρμογή είναι δωρεάν και κάνοντας την εγγραφή σου μέχρι το τέλος του 2021 θα μπορείς να κάνεις meetings με διάρκεια μέχρι και 24 ώρες, με τον μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων να φτάνει μέχρι και τους 100. Άλλα χρήσιμα χαρακτηριστικά που προσφέρονται είναι το screen sharing, virtual backgrounds, chat και καταγραφή τηλεδιασκέψεων. Παρότι δωρεάν, το RingCentral Video Pro είναι ένα εξαιρετικά πλήρες εργαλείο.

Telegram

Το Telegram δεν είναι μόνο μία δημοφιλής εφαρμογή instant messaging για smartphone, προσφέρει πολλά ακόμα features. Μεταξύ αυτών και η δυνατότητα για video calls. Το χαρακτηριστικό αυτό είναι εξαιρετικά νέο, προστέθηκε μόλις τον Ιούνιο του 2021. Αυτή τη στιγμή προσφέρονται ομαδικά ή ατομικά meetings χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό, αλλά ο μέγιστος αριθμός των συμμετεχόντων σε ομαδικά meetings περιορίζεται στους 30. Το Telegram δηλώνει πως θα αυξήσει αυτό τον αριθμό στο μέλλον πάντως. Και σε αυτή την εφαρμογή θα βρεις δυνατότητα screen sharing αν το χρειάζεσαι, αλλά απουσιάζει η δυνατότητα για καταγραφή τηλεδιασκέψεων. Το Telegram είναι και αυτό δωρεάν, ενώ η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για smartphone και υπολογιστή.

Με όλες τις παραπάνω προτάσεις ίσως βρεις το κατάλληλο εργαλείο για την επιχείρησή σου ή την εφαρμογή που χρειαζόταν η παρέα για τα video chats της. Δεν χρειάζεται πια να χρησιμοποιείς λύσεις όπως το Facebook Messenger, το οποίο απαιτεί λογαριασμό Facebook, ή το FaceTime, το οποίο είναι διαθέσιμο μόνο σε Apple συσκευές. Δοκίμασε δωρεάν όλες τις εφαρμογές που παρουσιάσαμε και διάλεξε αυτή που σου ταιριάζει!