Windows 11: Επίσημη κυκλοφορία στις 5 Οκτωβρίου

Περίληψη: Περιμένεις ανυπόμονα την ημέρα που θα γίνουν διαθέσιμα τα Windows 11; Η ημέρα της κυκλοφορίας τους είναι πολύ κοντά, όπως ανακοίνωσε η Microsoft.

Τα Windows 11, η νέα έκδοση των Windows, θα γίνουν διαθέσιμα σε όλους σε κάτι περισσότερο από ένα μήνα. Η Microsoft ανακοίνωσε την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας των Windows 11, η οποία ορίστηκε για τις 5 Οκτωβρίου 2021. Το πολυαναμενόμενο λειτουργικό θα είναι διαθέσιμο ως δωρεάν αναβάθμιση για χρήστες Windows 10 που έχουν υπολογιστή συμβατό με τη νέα έκδοση, ενώ σύντομα θα κυκλοφορήσουν και οι πρώτοι υπολογιστές με προεγκατεστημένα τα Windows 11.

Όπως συμβαίνει και με τα Windows Updates σήμερα, στις 5 Οκτωβρίου θα είναι διαθέσιμη για κατέβασμα η νέα έκδοση, αλλά η κυκλοφορία θα γίνει σε «κύματα». Άρα ίσως και να μην έρθει αυτόματα το update στη συσκευή σου εκείνη την ημερομηνία. Ο Aaron Woodman, General Manager of Windows Μarketing στη Microsoft, δήλωσε ότι «αναμένουμε πως σε όλες τις συμβατές συσκευές θα προσφερθεί η δωρεάν αναβάθμιση σε Windows 11 μέχρι τα μέσα του 2022.» Αν θες να ελέγξεις αν έχει έρθει το update στη συσκευή σου, απλά τσέκαρε το Windows Update στις ρυθμίσεις του υπολογιστή στις 5 Οκτωβρίου.

Αυτή τη στιγμή, τα Windows 11 είναι σε δοκιμαστική φάση και είναι διαθέσιμα σε Windows Insiders. Όταν η τελική έκδοση γίνει διαθέσιμη θα μπορείς να τα εγκαταστήσεις στον υπολογιστή σου αν αυτός πληροί μία σειρά από ελάχιστές απαιτήσεις συστήματος, τις οποίες μπορείς να βρεις εδώ. Αν ο υπολογιστής σου δεν διαθέτει όλα τα απαραίτητα τεχνικά χαρακτηριστικά, θα μπορείς και πάλι να εγκαταστήσεις τη νέα έκδοση, απλά θα πρέπει να το κάνεις «χειροκίνητα». Θα πρέπει δηλαδή να κατεβάσεις το αρχείο .iso από το site της Microsoft, να το περάσεις σε USB stick και να εγκαταστήσεις από αυτό τη νέα έκδοση. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, ο υπολογιστής σου δεν θα έχει επίσημη υποστήριξη από τη Microsoft, δεν θα παίρνει δηλαδή αυτόματα updates και θα πρέπει και αυτά να τα εγκαθιστάς με τον ίδιο τρόπο.

Ακόμα κι αν το PC σου δεν είναι έτοιμο να υποδεχτεί τα Windows 11 όμως, δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι. Τα Windows 10 θα συνεχίσουν να υποστηρίζονται πλήρως μέχρι τον Οκτώβριο του 2025.